AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

Tourniquet

jane doe.
Evo mene s kolokvija, nije bio težak, od riječi najteže political persuasion..
od zadataka zadnji zadatak najteži, prevest s eng na hrv..bilo je pomalo zajeb..meni je bilo iz teksta "The European Charter of local.." sedmi slajd, responsibilities shall be exercised by the authorities closest to the citizens...

inače ok.

ibot

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Evo mene s kolokvija, nije bio težak, od riječi najteže political persuasion..
od zadataka zadnji zadatak najteži, prevest s eng na hrv..bilo je pomalo zajeb..meni je bilo iz teksta "The European Charter of local.." sedmi slajd, responsibilities shall be exercised by the authorities closest to the citizens...

inače ok.
da,lagan, ovisi kak stojite s jezikom..al za minimalac dovljno lako za proć:luxhello::luxhello:

SheSun

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel možeš molim te ukratko reći kako se pripremaš ? one prezentacije na katedri jel baš sve učimo ili neke ?:confused2:
i ne kužim, negdje sam pročitala da vanredni imaju samo usmeni ?
hvala ti
baš sve, ali u "Engleski jezik upravne struke I", iz toga ti preporučam jer lakše shvatiš o čemu se radi ako nisi išla na predavanja. imam i sve tekstove i prijevode na hrvatski, a čula sam da je najbitnije znati dobro legal terms. :wink5:
ja sam vanredni i imamo i pismeni i usmeni, to ti kažem sa sigurnošću tak da se nemoj nadat samo usmenome. no isto tako se priča i po forumu i među ljudima da ako prođeš pismeni, na usmenom te neće rušit čak i ako ne znaš, nego će te poslat da si ponoviš i pitat te ono šta ti misliš da znaš.
eh, sad, nadam se da sam pomogla, ako te još nešto zanima, samo pitaj.

aRpoteNa

koji prof iz eng je zadužen za izvanredne studente? i ako netko mozda zna mail od te profesorice?

matejica

Može li mi netko reći kakva je prof. Javornik na usmenom? Pita ono s prezentacija ili? Mooooolim odgovor :)

.ivy.

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Može li mi netko reći kakva je prof. Javornik na usmenom? Pita ono s prezentacija ili? Mooooolim odgovor :)
ma ona je super, pomaze ti maksimalno, postavalja podpitanja ak neznas i tak...samo uci po prezentacijama i proci ces :)

danchika

Kakav je bio ispit?
4 zadatka, prvi zadatak u tekst ubaciti glagole u pravom vremenu i -a/an/the, drugi zad. prevesti na hrv mislim da je bilo deset rijeci na eng,to su oni pravni izrazi, treci zad. u tekst ubacit ponudjene rijeci i zadnji recenice na nadopunjavanje to su bile recenice iz tekstova npr. American federalism is... Tu nema nista ponudjeno...bilo ih je 4

~crystal~

Ljudi moji...želim se počet pripremat za ispit sad u 7 mj...moram priznat da mi eng i nije jača strana :(
Uglavnom... pročitala sve postove na ovoj temi do sada... no neke mi stvari i dalje nisu jasne :S
Znači ovako, skužila sam da za usmeni treba onih 6 textova prepričat (oke,njih sam si skinula iz skriptarnice) također, skinula sam si riječi i definicije + prijevode.
A šta za pismeni?? osim gramatike... jer dovoljno da učim iz onih prezentacija... ukupno ih je 20??? to su zapravo ona poglavlja iz prve knjige???
I još nešto, od kud da počnem učit...tj šta prvo??
Bila bi vrlo zahvalna onome tko mi pomogne :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks