AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

Tyna1989

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav...jesu ove lekcije iz one druge knjige English for public administration study: development of education in public adm., the civil service in GB, the cro. public administration system, eu charter of local self-government, local government in GB i local government development in croatia...ili je to nešto drugo?

Ninek

Pozdrav...jesu ove lekcije iz one druge knjige English for public administration study: development of education in public adm., the civil service in GB, the cro. public administration system, eu charter of local self-government, local government in GB i local government development in croatia...ili je to nešto drugo?
imaš ih u skriptarnici na forumu, pa si skini, samo su bez prijevoda.

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nisam išla na predavanja :/ pa jel možda šta govorila, da više učimo iz knjige il iz skripte one gdje su isto tekstovi???il sve...
pa rekla je da učimo iz knjige a onih dodatnih 6 lekcija zapravo i jesu kao skripta tako da je to to..i rekla je da naučimo pojmove i da si po njenim prezentacijama koje su na stranici od pravnog faxa možemo ponavljat..
na pismenom je zapravo malo definicija, više je to gramatika, prijevodi i razumijevanje..mislim da će zato na usmenom trebat više znanja al o tome ćemo kad prođemo pismeni :wink5: kako sam optimistična :happy:

a kak pismeni izgleda?
na pismenom su 4 vrste zad - jedan u kojem je tekst pa na prazne crte moraš napisat članove i glagole u pravilnom obliku, 2.zad su riječi ili fraze pa ih prevodiš na hrv (ima ih 8), pa zadatak gdje je opet tekst i nedostaju neke riječi (one su napisane ispod a ti ih trebaš stavit u tekst na pravo mjesto) i zadnji zadatak su 4 definicije.. svaki zadatak nosi 8 bodova dakle max je 32 boda a 16 treba za prolaz

i da Dragana ako ideš baš na ispit onda moraš znati (i za pismeni i za usmeni) i lekcije iz knjige i tih 6 dodatnih.. ako sam u krivu nek me netko ispravi al ja učim sve :wink5:

tamarad

ljudi pomagajte, nista meni ovdje nije vise jasno. koje lekcije treba za sutra za ispit? dali ovih 6 dodatnih treba samo za usmeni ili i za sutra? netko mi je rekao samo za usmeni... moze li mi tko rec koje rijeci iz kojih lekcija moram naucit za sutra... ma ja vam vise nista neznam...

ja nista ne razumijem,nista neznam, dali netko zna kakve su mogucnosti prepisat nesto...neki salabahteri...hmm??? smrc...

maleenaa

ljudi pomagajte, nista meni ovdje nije vise jasno. koje lekcije treba za sutra za ispit? dali ovih 6 dodatnih treba samo za usmeni ili i za sutra? netko mi je rekao samo za usmeni... moze li mi tko rec koje rijeci iz kojih lekcija moram naucit za sutra... ma ja vam vise nista neznam...

ja nista ne razumijem,nista neznam, dali netko zna kakve su mogucnosti prepisat nesto...neki salabahteri...hmm??? smrc...

a mislim da sve trebas..ove iz knjige i onih 6..jer ti ovak i onak dodje na isto..ucis si one najvaznije pojmove (common law,statue law i tak nes tipa tog..)..i one definicije si iza svakog poglavlja procitas par puta da si znas prevest..ak sam u krivu slobodno me ispravite

sretno svima sutra

maleenaa

daj mi molim te reci koje su lekcije iz ove prve knjige...i puno ti hvala
unit 1 (what is meant by law)
unit 2 (sources and varieties of english law)
unit 3 (statue law in britain)
unit 8(legal aid)
unit 12 (from the constitution of republic of croatia)-tu imas nakon tog the european convention on human rights
unit 13 (the nature and sources of american federalism)
unit 14 (the american presidency)
unit 15 (the supreme court of usa)
unit 16 (the case method of law teaching)

to su ti lekcije iz prve knjige.. sretno sutra :crazy:

Ernych

a mislim da sve trebas..ove iz knjige i onih 6..jer ti ovak i onak dodje na isto..ucis si one najvaznije pojmove (common law,statue law i tak nes tipa tog..)..i one definicije si iza svakog poglavlja procitas par puta da si znas prevest..ak sam u krivu slobodno me ispravite

sretno svima sutra
ej a te definicije iza svakog poglavlja...to se treba prevodit na hr il objasnit na engleskom kao što je i u knjizi??

tamarad

ja mislim da ce na testu ako sam dobro svatila biti 4 te definicije koje moras objasnit na engleskom i svaka nosi 2 boda...ako je tocno naravno:)

maleenaa

ej a te definicije iza svakog poglavlja...to se treba prevodit na hr il objasnit na engleskom kao što je i u knjizi??
neam pojma..mislim da ce bit za prevest tipa constitution-ustav,lawyer-odvjetnik..
a na engleskom ono kaj cemo morat objasnit ukratko tipa common law i te najbitnije definicije.. kolko sam ja skuzila po forumu kaj pise. :)

ej ak itko znaa..pomozitee... 4.COMPLETE THE FOLLOWING STATEMENTS:

-Principal Sources of English law are - common law and statue law
-Revenue law is concerned with public law
jel to tak treba ic???i jel te to to???zbunilo me sasad sve to...

i kae ovo.. -659 Members of parliament represent their ------------ ..nemrem to nigdje nac..

pa ak imaa itkoo da kuzi neek pomogne.. tnx

T-jet

neam pojma..mislim da ce bit za prevest tipa constitution-ustav,lawyer-odvjetnik..
a na engleskom ono kaj cemo morat objasnit ukratko tipa common law i te najbitnije definicije.. kolko sam ja skuzila po forumu kaj pise. :)

ej ak itko znaa..pomozitee... 4.COMPLETE THE FOLLOWING STATEMENTS:

-Principal Sources of English law are - common law and statue law
jel to tak treba ic???i jel te to to???zbunilo me sasad sve to...

i kae ovo.. -659 Members of parliament represent their ------------ ..nemrem to nigdje nac..

pa ak imaa itkoo da kuzi neek pomogne.. tnx
The House of Commons is made up of 659 Members of Parliament (MP), each representing one constituency. The size of the constituency varies but on average each MP will represent about 67,000 electorates. MPs represent the views of all thier constituents in Parliament, irrespective of whether they voted for them.

Nadam se da ti ovo pomaze... ;)

maleenaa

jojjj hvala tii punoo!! :)) .. sam jel znas mozda jel tocno ovo : -Principal Sources of English law are - common law and statue law

T-jet

jojjj hvala tii punoo!! :)) .. sam jel znas mozda jel tocno ovo : -Principal Sources of English law are - common law and statue law

ovo prvo je al ne bi te ubilo da ubacis jos koju rijec :)
a za ovo drugo ti neznam :(

Statutes: Legislation from the UK Parliament and devolved parliaments.

Common’ law: law made through principles established in cases over the centuries during the standardisation of law throughout England and Wales from the eleventh century onwards.

i ovo bi mogla ubaciti...

Law from the EU.

Sonja90

a može i ovo: Revenue law is concerned with income and taxes

Ernych

...E i kaj il kak pita na usmenom,ak ima neka dobra duša da mi ukratko objasni???TNX
ja sam čula...da kaže recimo naslov i pričaš nešto o tome...i ona pomaže...a ak neznaš...da ti kaže, reci što znaš...u svakom slučaju navodno onaj tko je prošao pismeni prolazi i usmeni :):)
jel netko možda saznao rezultate??

kekasica

Ma ne vjerujem da je teško i komplicirano kod nje,vrlo je pristupačna i možeš uvijek sve pitati što te zanima.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks