AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

bukva

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi ja sam izvanredan i neam blage veze o cem se tu radi, zanima me samo osim ovih lekcija u knjizi 1,2,3,8,12,13,14,15,16 koje su to prezentacije koje moramo nauciti?? i jos me zanima koje to lekcije ona pita na usmenom, gdje se to nalazi? unaprijed hvala...

vibica

ljudi ja sam izvanredan i neam blage veze o cem se tu radi, zanima me samo osim ovih lekcija u knjizi 1,2,3,8,12,13,14,15,16 koje su to prezentacije koje moramo nauciti?? i jos me zanima koje to lekcije ona pita na usmenom, gdje se to nalazi? unaprijed hvala...
prezentacije
link ovaj: Nastavni materijali - Katedra za strane jezike
prof: Mr.sc. Marijana Javornik Čubrić
Public Administration Study (16)

uz knjigu (lekcije koje si nabrojao/la) imaš i skriptu od 6 lekcija koje moramo znati i koje pita na usmenom: http://www.veleuciliste.hr/forum/downloads.php?do=file&id=4

inana_000

Jel zna ovo tko definirati?

Explain the meaning of the following expressions from the text:
CIVIL SERVICE-
CIVIL SERVANTS-
GOVERNMENT ACTIVITIES-
POLICY FORMULATION-
DAY-TO-DAY-DUTIES-
THE CROWN-
THE GOVERNMENT OF THE DAY-
GOVERNING PARTY-
SPECIAL ADVISERS-
TERM OF OFFICE-
STAFFING-
ON THE BASIC OF MERIT-
CAREER OPPORTUNITIES-
ETHNIC MINORITIES-
EXECUTIVE AGENCIES-
GOVERNMENT SERVICES-
AVAILABLE RESOURCES-
SEPARATE UNITS-
EXECUTIVE FUNCTIONS-
PERSONNEL MATTERS-
CHIEF EXECUTIVES-

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi mene zanima koja je literatura iz engleskog jezika... i koliko to ima stranica... di to mogu naci
literatura:
Vićan, Pavić, Smerdel: Engleski za pravnike, Narodne novine, Zagreb 2005.,
poglavlja 1,2,3,8,12,13,14,15,16

Vićan: English for Public Administration Study, poglavlja 1-6

ne znam točan broj str jer sam to dala prošle god ali sjećam se da nije puno i da sam učila svega 2,3 dana (u principu svaka ta lekcija je 1 str, ponekad možda malo više) a imaš nešto u našoj skriptarnici, pa na pravnom faxu i u fotokop.

Da li netko može reći nešto o prof. SOČONAC???
ok je ženska, ja sam imala eng kod nje sad na 2.god.. ne traži puno ali osnove moraš znati, ali stvarno je simpa (barem ja imam takvo mišljenje)

Jel zna ovo tko definirati?

Explain the meaning of the following expressions from the text:
CIVIL SERVICE- državna služba
CIVIL SERVANTS-državni službenici
GOVERNMENT ACTIVITIES-vladine aktivnosti
POLICY FORMULATION-stvaranje politike
DAY-TO-DAY-DUTIES- svakodnevne dužnosti
THE CROWN-kruna
THE GOVERNMENT OF THE DAY-vlada današnjice
GOVERNING PARTY-vladajuće stranke
SPECIAL ADVISERS-posebni savjetnici
TERM OF OFFICE-mandat
STAFFING- osoblje
ON THE BASIC OF MERIT- na temelju zasluga
CAREER OPPORTUNITIES- prilike u karijeri
ETHNIC MINORITIES-etničke manjine
EXECUTIVE AGENCIES-izvršne agencije
GOVERNMENT SERVICES-vladine usluge
AVAILABLE RESOURCES-raspoloživi resursi
SEPARATE UNITS-zasebne jedinice
EXECUTIVE FUNCTIONS-izvršne funkcije
PERSONNEL MATTERS-nešto tipa osobne stvari
CHIEF EXECUTIVES-glavni ili vodeći rukovoditelj
vidim da ti nitko ne odg pa ću ti ja probati prevesti =)

inana_000

Zna tko ovo?

THE PARLIAMENTARY COMMISSIONER FOR ADMINISTRATION IN BRITAIN
Complete the folloving text by inserting the appropriate words from the list below:
Parliament complaint access government maladministration findings decisions members relations intervals powers procedures actions local bodies

The Parliamentary Commissioner for administration(the Ombudsman)investigates complaints of MEMBERS when asked to do so by the Members of Parliament on behalf of________ of the public.Powers of investigation extend to administrative ____________by central_____________departments and certain executive and non-departmental_______________.They do not include policy_____________ which can be questioned in Parliament-and matters affecting_________________with other countries.The Commissioner has _____________to departmental papers and reports the_______________________to the Member of Parliament who presented the______________________.
The Commissioner is required to report annually to ________________.In addition , he or she publishes details of selected investigations at quarterly______________________.There are similar complaints___________________covering local government and the National Health Service.

bukva

imam pitanje, jel to uvijek bude gramatika na testu i u kojem smislu?? ili da li bude uvijek ovo di trebas ubaciti a, an , the???

SailorMoon

ljudi, može mi netko reći kako izgleda ISPIT? kakvi su zadaci, kolko ih ima i jel ima gramatike? hvala vam puno :spin2:

Venera

Na pismenom su ti 4 vrste zad. - jedan gdje treba ubacit glagole i članove u tekst, drugi di treba 8 fraza prevest sa eng na hrv, treći koji je tekst pa su ti ponuđene riječi i ti ih trebaš ubacit da tekst ima smisla i zadnja su bila definicije koje treba nadopunit, mislim da imas na prethodnim stranicama primjer ispita. Na ispitu se da prepisat.

sto se tice usmenog, pita samo onih šest lekcija koje ti pišu na stranicama prije, kaže naslov, pa ti pričaš...ako neznaš postavlja potpitanje.

Na mom roku one koji su dobili dva na pismenom je pitala na usmenom ono što nisu znali na pismenom a tiče se zadnjeg zadatka - definicije (znači ,ak nisi napisala/o neku definiciju na pismenom samo si nju ponovi za usmeni) i normalno tih 6 lekcija. Onima koji nisu prošli pismeni je dala šansu na usmenom, ali ih je pitala gramatiku, pismeni i ak su to znali onda usmeni. One koji nisu ništa znali reć na usmenom a prošli su pismeni, poslala je van da si ponove i pitala ih je opet.

Ja sam učila svega dva dana i prošla sam, a gramatika mi inače nejde...

Nadam se da sam pomogla...:)

malatina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kako je bilo prošlu srijedu na usmenom??
zanima me da li će i nas koji smo preko kolokvija riješili pitati onih 6 dodatnih lekcija ili samo gradivo prvog/drugog semestra ovisno kako smo ga napisali?

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kako je bilo prošlu srijedu na usmenom??
zanima me da li će i nas koji smo preko kolokvija riješili pitati onih 6 dodatnih lekcija ili samo gradivo prvog/drugog semestra ovisno kako smo ga napisali?
kojih 6 dodatnih lekcija? :confused:
pa tih 6 lekcija i je gradivo 2.semestra,nema dodatnih.

ivana2605

jesi sigurna???jer sam pričala s frendicom koja je izvanredni student i prošle godine je polagala i kaže da nije morala na pismeni...ehhh sad...tko će znati?!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks