bella kiss
pravnik?
A tko je unaprijeđen?Da se od početka studij javne uprave formirao na sveučilišnoj razini, ne bi bili u ovoj gabuli
Ali ne vjerujem niti da se ovaj Zakon o kvalif. okviru može tako lako srušiti, jer što onda s npr. spec.javne uprave koji su u međuvremenu unaprijeđeni??
[DOUBLEPOST=1461655065,1461654390][/DOUBLEPOST]
Je, stvarno pametne prijedloge imaš.Udruga upravni student bi trebala na odgovarajući način napraviti pritisak i na fakultet i na ministricu uprave i na ministra obrazovanja. Podsjećam da svaka fizička i pravna osoba ima pravo predložiti pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom i ocjenu suglasnosti drugih propisa s Ustavom i zakonom. Prema tome UDRUGA UPRAVNI STUDENT se treba pobrinuti za podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, u dijelu u kojem se uspostavom sustava binarnog visokog obrazovanja sustavno diskriminira studente stručnih studija. Nažalost, mislim da sadašnje vodstvo Udruge za takve pothvate jednostavno nije adekvatno!
No, ukoliko ste nezadovoljni položajem stručnih studija u RH, uvijek vam ostaju na raspolaganju druge opcije. Primjerice, nakon završetka stručnog studija javne uprave, možete upisati diplomski sveučilišni studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci uz polaganje samo 3 razlikovna ispita, te po završetku studija dobitave titulu magistar ekonomije! Također, nakon završetka specijalističkog diplomskog možete upisati sveučilišni specijalistički na istom fakultetu uz polaganje 3 predmeta razlike.
Također, predlažem svima koji su jako zabrinuti radi svog položaja u sustavu upravnog obrazovanja da pročitaju dokument OKRUGLI STOL UNAPREĐENJE OBRAZOVANJA ZA JAVNU UPRAVU: PROBLEMI, PRETPOSTAVKE I PERSPEKTIVE i mislim da će dobiti neke odgovore.
Smatraš da je isto kad na Ustavnom sudu nešto pokrene profesor pravnog fakulteta i brucoš veleučilišta.
Pazi ovo - mogu upisati nakon više škole ekonomiju, uz polaganje 3 razlikovna ispita, ali na koju godinu? Koliko bi mi ostalo do kraja?
Što to znači?
[DOUBLEPOST=1461656318][/DOUBLEPOST]To vam pokušavam objasniti na ovim stranicama već dugo, ali me rijetko tko shvaća ozbiljno.
Sve više škole su vam pičkin dim, a to vam je rektor Boras skupa sa Ustavnim sudom konačno zapečatio.
Imat ćete i dalje plaću 300 kuna veću od ovih sa srednjom, napredovanja neće biti, a kad odete jednoga dana u penziju, možete si popuniti budžet skupljanjem boca, dvorenjem zidara, ili kako mi se čini najprofitabilnije, prositi između auta na zagrebačkim semaforima.
Lošije se obučete, malo prišepate, pružite ruku i netko će vam se smilovati i udijeliti koju kunu.
Zapamtite:
Viša škola (nekima bolje zvuči novokomponirani naziv specijalistički studij) ima u državnoj službi 300 kuna više od srednje i ima jedan koeficijent - 0,97.
Ja s 25 godina staža imam svaki mjesec 4270 kuna u poznatom i velikom ministarstvu.
Svake godine imam najbolje ocjene, koje pokažem ženi, a ova misli da ju zajebavam.
Viša škola ima koeficijent od 1.09 (početnik) pa do neba, tj. 3,5, itd, sve do ministra.
Dajte već jednom ukinite sva veleučilišta!
Ovom presudom ne samo da je ukinuto izjednačavanje specijalističkih i sveučilišnih studija, nego je izjednačena viša i srednja stručna sprema.
[DOUBLEPOST=1461656546][/DOUBLEPOST]Ispravak - treći red od dolje - ne viša nego visoka.