AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

fakin

Super Moderator
Idem sutra u referadu pa pitam. Javim. :awesome:

Gospon u referadi kaže ako ne možete doći da pošaljete osobu od povjerenja s vašim indeksom i uplatnicom!
takva bahatost tog tipa je prešla sve mjere...

bilo je i prije njih bahatih referenata pa su brzo dobili otkaz nakon masovnih žalbi studenata na njih rad, neće ni ovaj dugo ako nastavi biti tako "ljubazan" sa studentima...

krejzi19

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel ima netko iskustva s kašnjenjem uplate druge rate ? nemam nikakvo objašnjenje,nego jednostavno besparica,te bi ju uplatila u 4. mjesecu :O

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel ima netko iskustva s kašnjenjem uplate druge rate ? nemam nikakvo objašnjenje,nego jednostavno besparica,te bi ju uplatila u 4. mjesecu :O
ja sam prosle godine zakasnila, na pitanje zasto nisam platila na vrijeme rekla da jednostavno nisam imala novca, rekli da uplatim jos 150 kn za kasnjenje i to je to

karosa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
takva bahatost tog tipa je prešla sve mjere...

bilo je i prije njih bahatih referenata pa su brzo dobili otkaz nakon masovnih žalbi studenata na njih rad, neće ni ovaj dugo ako nastavi biti tako "ljubazan" sa studentima...
ma nemam riječi za stričeka u referadi, mada sam očekivala da će zatražiti ovlašenje od bilježnika:razz:
hvala što ste pitali

blabla

ja sam uplatila 2. ratu na vrijeme al ne mogu otići do referade po žig do kraja mj. dal će me gnjaviti ili mogu bilo kad?
i? jesi poslala osobu od povjerenja :cool:?

ja sam isto uplatila u roku, al nisam išla po famozni žig u dogovoreno vrijeme :whistling:, a osobe od povjerenja nemam :cry::D

obavit ću to kad ću ić prijavit ispit sljedeći tjedan, pa da samo vidim ko mi ga neće "udarit" u index :cool:

nego, u koju sobu da idem po žig? :D

Eriatarka

Jučer sam uplatila drugu ratu, danas odnesla u referadu soba 8 :). Napisala fino molbu da ju prime i da ne trpim nikakve financijske sankcije, jer nemam ja više novaca. Sljedeći tjedan fino po indeks. Nemojte se brinut, malo pretrpite pitanje, dva o razlozima zašto niste uplatili i sl., prođe brzo! Pozdrav

blabla

Jučer sam uplatila drugu ratu, danas odnesla u referadu soba 8 :). Napisala fino molbu da ju prime i da ne trpim nikakve financijske sankcije, jer nemam ja više novaca. Sljedeći tjedan fino po indeks. Nemojte se brinut, malo pretrpite pitanje, dva o razlozima zašto niste uplatili i sl., prođe brzo! Pozdrav
znači, u sobu 8 idemo po žig?

martina_sk

Administrator
da li se može upisati parcijala nakon pada?
vjerujem da je sad drugačije i da ako si redovni moraš upisati 60 bodova bez obzira koliko si ih skupio prošle godine. a ako si izvanredni moraš upisati minimalno 18 bodova (max 30) po semestru isto tako bez obzira koliko si ih skupio prošle god. nema više parcijale u starom smislu.

josipa12

Bok svima, ja planiram drugu ratu platiti krajem 4. mjeseca. Ima netko tko je u sličnoj situaciji ili je možda platio ovih dana? Da li će raditi probleme u referadi?
Hvala!

ludmila

Bok svima, ja planiram drugu ratu platiti krajem 4. mjeseca. Ima netko tko je u sličnoj situaciji ili je možda platio ovih dana? Da li će raditi probleme u referadi?
Hvala!
Ja sam ti danas išla u sobu 14 kod sanje da joj dam potvrdu da sam uplatila drugu ratu. Dala mi je papir da napišem molbu budući da nisam platila drugu ratu na vrijeme. Uzela je indeks i molbu dala mi račun i rekla da dođem po indeks za tjedan dana. Tako da ne bi trebalo biti problema niti ikakvih financijskih sankcija.

Bleble

Pozdrav.
Redovna studentica na 1. godini specijalističkoga studija...
Pošto spadam u nešto stariju generaciju, nikako ne razumijem koliko bodova moram skupiti ( od ukupno 60 ) kako ne bi pala godinu? Načula sam nešto da se treba skupiti minimalno 30 bodova kako se ne bih cijela godina plaćala u punom iznosu. Svakako bih se u novoj akademskoj godini prebacila u izvanredne studente pa me zanima koliko bih onda platila godinu ako uspijem sakupiti tih 30 bodova...
Zbilja se ne razumijem u te padove, parcijale i slično... Kad sam ranije studirala nisam imala tih briga :)

Nataša D

Prošle god sam studirala ekonomski i ispisala tako da sam upisala upravno pravo i naravno platila prvu godinu. Zanima me dal moram plaćati 2. u punom iznosu ako ostvarim minimalno 50 ECTS-a ali s prosjekom nižim od 3.5?!

lea12

Re: Financiranje javne uprave

Nesto nevezano za temu.
Postoji li netko tko zna da li imamo pravo prebaciti jedan kolegij na drugu godinu bez placanja ili se placa 120kn po ECTSu?

martina_sk

Administrator
PLAĆANJE PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA ZA REDOVITE STUDENTE

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prilikom upisa u više godine studija u ak. god. 2013/14. i 2014/15. plaćanje participacije troškova studija redovitih studenata temelji se na:

Odluci o punoj subvenciji participacije u troškovima studija za redovite studente na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2012./13., 2013./2014. i 2014./2015 (NN 90/12)

Odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu o ujednačavanju sustava participacija u troškovima studija redovitih studenata viših godina na Sveučilištu u Zagrebu (od 11. rujna 2012.)

Pravilniku o studiju

Odluka o naknadama za usluge u akademskoj 2013/2014. godini

Pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija na preddiplomskim, diplomskim, integriranim i stručnim studijima(od 13. ožujka 2013.)

Plaćanja participacije troškova studija oslobođeni su (plaćaju samo upisninu):

1. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.

2. Studenti s utvrđenim invaliditetom višim od 60 posto, ako su u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 30 ECTS bodova.

3. Studenti koji su redovito (svake godine) ostvarili uvjete za upis više godine studija te ako u vrijeme upisa u višu godinu studija prosjek njegovih ocjena iz ispita koje je položio od početka studija iznosi najmanje 3,5 (aritmetički ili težinski prosjek – koji je u konkretnom slučaju povoljniji za studenta).

4. Student koji prima stalnu novčanu pomoć upisuje više godinu studija bez plaćanja participacije sve dok redovito ostvaruje uvjete za upis više godine studija bez obzira na prosjek ocjena.

Participaciju troškova studija prema toč. 12. Pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija na preddiplomskim, diplomskim, integriranim i stručnim studijima (od 13. ožujka 2013.) plaćaju (uvećano za upisninu):

1. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (sa stanjem zatečenom na dan 30.rujna).

2. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju participaciju školarine u iznosu od 7.200,00 kuna.

Participacija školarine za redovite studente plaća se u pravilu jednokratno prilikom upisa u zimski semestar akademske godine. Iznimno, redoviti studenti koji plaćaju maksimalni iznos participacije školarine od 7.200 kuna plaćaju participaciju školarine u dva obroka – prvi prilikom upisa u zimski semestar, a drugi prilikom upisa u ljetni semestar.

PRAVILA O PLAĆANJU PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA ZA IZVANREDNE STUDENTE, KAO I CIJENA ECTS BODA, OSTAJU NEIZMIJENJENA U ODNOSU NA DO SADA VAŽEĆI SUSTAV.

http://www.pravo.unizg.hr/veleuciliste/studij/studenti

pravnik5

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Nesto nevezano za temu.
Postoji li netko tko zna da li imamo pravo prebaciti jedan kolegij na drugu godinu bez placanja ili se placa 120kn po ECTSu?

Koliko znam, besplatno se upisuje druga godina u slucaju da imas najmanje 55 ectsa. Dakle, mozes prenijeti samo informatiku u drugu godinu bez placanja. Upisati mozes drugu godinu s najmanje 50 ectsa,al onda se 1 ects naplacuje 120 kn..

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks