AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

luni

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam pitala samo za indeks dali mi može netko drugi podići i tip iz referade je rekao da ne,ili osobno ili da dam nekom punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika!!! Ja ga slusam,i nevjerujem!! Pa do sad mi je uvijek frendica podizala indeks jer živi blizu! Tako da je vjerovatno jos manje moguće da netko drugi umjesto tebe ode na upis,ali nazovi pa ih pitaj..
Ovjerenu kod javnog bilježnika??? :shock::wtf: Booožee.. jednu godinu mi je frendica otišla na upis jer ja nisam mogla i nije bilo apsolutno nikakvih problema, nit je trebala bilo kakva punomoć ni ništa..

Geppetto

Pitanje, upisujem pad i nemam bodova za upis parcijale, imam 16 bodova pod zimskim semestrom, ako sam dobro shvatio "moram" upisati nešto, jel mogu upisati engleski 2 s druge godine, pa to ispadne 2 boda po zimskom i ljetnom semestru ?

A stvarno ga ove godine ubiše s ovim upisima, ovo nema smisla, pad i sile te da upisuješ predmete s više godine.

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dakle FRISKI INFO IZ REFERADE ; MOZE SE UPISATI PRAKSA, INF.RADIONICA, ENGLESKI ILI BILO KAJ DRUGO (nista nije zabranjeno) Uvijet je da SE TREBA PAZITI NA BODOVE DA SE IMA MIN.18 DO MAX 30 PO SEMESTRU. I da apsolventi moraju imati ove god.upisne materijale,sto prosle god.nije bilo slucaj i upisuju i zavrsni rad, neovisno od cinjenice misle li da ce stici poloziti kolegije koji su im ostali. OVO SU DAKLE INFO IZ REFERADE TAK DA NEMA VISE ZAMARANJA " smijem li upisat ovo...ono" Stricek na upisima rekao je da je to sada tak, jer tak je po bolonji. Ajde ALELUJA!! Nek je bar nesto po bolonji kad se vec na dobar dan..i dovidenja kod ulaska/izlaska iz ref. ne dobije 'ni mu ni bu' al mozda je i to po bolonji. I sarijim kolegicama koje bi mogle biti mame mnogim studosima pohvala sto su svojim ulascima prek reda i ignoriranjem reda studenata ispred sobe 8 pokazale kako se dodaje balkanski stih europskom bontonu. SVIMA SRETNO koji jos nisu regulirali upis..oboruzajte se strpljenjem pa ce sve biti ok.

ZET

kad bi mogle biti rješene molbe oko upisa? ako netko moze bratski podijeliti takav info..hvala mnogo

martina_sk

Administrator
Ovjerenu kod javnog bilježnika??? Booožee.. jednu godinu mi je frendica otišla na upis jer ja nisam mogla i nije bilo apsolutno nikakvih problema, nit je trebala bilo kakva punomoć ni ništa..
prije nije trebao, sad treba. pravila se mijenjaju. glupost, ali eto sad je tako.

To sam si i mislila, na koga se onda odnosi ovo :

Ponovni upis godine studija
"Izvanredni student pri ponovnom upisu godine ima pravo upisati od najmanje 18 do najviše 30 ECTS bodova po semestru."
odnosi se na izvanredne studente. više nema klasične parcijale već moraš upisati minimalno 18 bodova po semestru, a max 30. e sad, ako od prošle godine imaš preko 30 bodova po semestru onda vjerojatno tako i moraš upisati jer ne možeš ne upisati nešto što si prošle godine upisala a nisi položila.

Endless

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
prije nije trebao, sad treba. pravila se mijenjaju. glupost, ali eto sad je tako.

odnosi se na izvanredne studente. više nema klasične parcijale već moraš upisati minimalno 18 bodova po semestru, a max 30. e sad, ako od prošle godine imaš preko 30 bodova po semestru onda vjerojatno tako i moraš upisati jer ne možeš ne upisati nešto što si prošle godine upisala a nisi položila.
Hvala na odgovoru. Znaci, nisi 100% sigurna da se ne moze ? Pokusavam dobiti referedu da mi to potvrde, ali se ne javljaju. Ima logike u tome, ali opet se nekako nadam da ne moram sve upisati, pa da manje platim...

Nerea

Pitanje, upisujem pad i nemam bodova za upis parcijale, imam 16 bodova pod zimskim semestrom, ako sam dobro shvatio "moram" upisati nešto, jel mogu upisati engleski 2 s druge godine, pa to ispadne 2 boda po zimskom i ljetnom semestru ?

A stvarno ga ove godine ubiše s ovim upisima, ovo nema smisla, pad i sile te da upisuješ predmete s više godine.
može engleski.

raznolikost

U prvom semestru imam Građansko, EUP i OUP, ukupno, 16,5 bodova. U drugom semestru imam 21 bod. Što mi savjetujete upisati s treće, a da ne "pretjeram" s bodovima, odnosno školarinom?

Također, mogu li se famozni "upisni materijali" skinuti i isprintati, pa da ne moram i to kupovati?

sufi

Pa upisi praksu ona je 2 boda ili informaticku radionicu 3boda a tak je i nomotehnika isto..a sve to mozes upiati nema ogranicenja ove god. A materijale moras kupiti i platiti 4 kn, ne mozes ih isprintati ko neke ostale obrasce.

patrishaa

prosle godine sam upisala parcijalu 1 i rjesila sve iz prve i dala dva predmeta iz druge i sad me zanima dal ja mogu upisat i neke iz trece (izvanredni student sam)

minnie92

U prvom semestru imam Građansko, EUP i OUP, ukupno, 16,5 bodova. U drugom semestru imam 21 bod. Što mi savjetujete upisati s treće, a da ne "pretjeram" s bodovima, odnosno školarinom?

Također, mogu li se famozni "upisni materijali" skinuti i isprintati, pa da ne moram i to kupovati?
ne mogu, kupujes ih u knjizari. 4 kn

tinah

kao izvanredni na prvoj godini dala samo sociologiju i eng.,sada upisujem sve ostalo s prve i mogu li primjerice uz to dodati ako hocu gradansko s druge? jesam dobro shvatila ova nova pravila oko upisa? hvala

katyy

prosle godine sam upisala parcijalu 1 i rjesila sve iz prve i dala dva predmeta iz druge i sad me zanima dal ja mogu upisat i neke iz trece (izvanredni student sam)
moraš imati minimalno 18 bodova po semestru

tinah

moraš imati minimalno 18 bodova po semestru[/

minimalno 18 bodova po semestru znaci da sam morala poloziti 18 bodova po semestru da bi mogla upisati gradansko ili moram imati upisano minimalno 18 bodova po semestru sto znaci da mogu upisati gradansko? hvala

minnie92

moraš imati minimalno 18 bodova po semestru[/

minimalno 18 bodova po semestru znaci da sam morala poloziti 18 bodova po semestru da bi mogla upisati gradansko ili moram imati upisano minimalno 18 bodova po semestru sto znaci da mogu upisati gradansko? hvala
minimalno moras upisati 18 bodova po semestru a maksimalno 30.

tinah

razumijem to ali samo pitam da li mogu upisati gradansko 7 ectsa s druge godine uz 21 bod koji je ostao u zimskom semestru prve i 28 bodova iz ljetnog prve,znaci upisujem cijelu prvu49 ects minus sociologija i eng i mogu onda gradanskonjos,da ili ne?

raznolikost

ne mogu, kupujes ih u knjizari. 4 kn
Prestrašni su. Samo da im je novce uzimati, makar to bilo i za običan komad A4 papira. :sneaky:

Hvala Ti!

Pa upisi praksu ona je 2 boda ili informaticku radionicu 3boda a tak je i nomotehnika isto..a sve to mozes upiati nema ogranicenja ove god. A materijale moras kupiti i platiti 4 kn, ne mozes ih isprintati ko neke ostale obrasce.
Odlično! Izgleda da ću praksu upisati onda. To je najmanje bodova. Još sto kuna (preko reda) za "inf. radionicu" im ne dam. :angel: Jer ovaj "uvjet" sa 18 bodova po semestru je, što se mene osobno tiče, čista iznuda love.
Sad je to najednom "u skladu s bolonjom", a "bolonja" je od 2005., pa se to nije tako plaćalo. Ogadilo mi se ovo godine to sve. Kao da 20 kuna skuplji bod nije dovoljan.

Hvala Ti!

s-type

Upisi za izvanredne studente prve godine traju isto do 15.10 ?? ... pošto mi je nejasno jer na stranicama fakulteta postoji samo file sa naslovom " RASPORED UPISA U VISE GODINE .doc".

Nerea

Upisi za izvanredne studente prve godine traju isto do 15.10 ?? ... pošto mi je nejasno jer na stranicama fakulteta postoji samo file sa naslovom " RASPORED UPISA U VISE GODINE .doc".
za izvanredne studente koji ponavljaju 1.god. upisi su do 15.10. jer oni više nisu brucoši bez obzira što su i dalje 1.god.
brucoš si samo prvu godinu kada se upišeš na fakultet.

razumijem to ali samo pitam da li mogu upisati gradansko 7 ectsa s druge godine uz 21 bod koji je ostao u zimskom semestru prve i 28 bodova iz ljetnog prve,znaci upisujem cijelu prvu49 ects minus sociologija i eng i mogu onda gradanskonjos,da ili ne?
a što će ti građansko kada još imaš 6 predmeta za položiti s 1.god.,a ionako građansko ne možeš polagati dok ne položiš cijelu 1.god...

almah

dali netko zna dali se mogu polagati ispiti sa 3. godine bez obzira koliko prenosimo iz 2. ili moramo sve polozit iz 2.da bi mogli polagati ispite iz 3.
i dali netko zna kako izvanredni polazu inf.radionice, i nomotehniku?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks