AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

martina_sk

Administrator
ak bude sve po planu, trebala bi redovno upisati diplomski i vježbe, dakle 15ectsa(ak sam dobro zbrojila) i njih plaćam po zadnjem 120kn? jel mogu to u dvije rate?

i jel je točna informacija da ove godine nikako nemože biti dekanskog?
da, 120 kn. još se ne zna točno da li će se moći u dvije rate, bit će objavljeno, ali ja vjerujem da hoće. a za dekanski ne znam. tako je odlučeno, a tko zna da li će peticija upaliti.

jel netko zna koliko izvanredni apsolventi ove godine plaćaju ects?da li sam dobro shvatila da je sto kn kao i ostali izvanredni studenti? malo me to neugodno iznenadilo jer su do sada redovni plaćali 50kn... užas
vjerujem da da. tako bar pišu kolege tu na forumu.

kklara

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hej ljudi, upisala sam parcijalu 1. i 2. godine, tri predmeta iz prve, ostatak iz druge, platila sam godinu i sve, ali sam bila vrlo, vrlo lijena i nisam dala ništa. :S ukoliko sad uspijem na rokovima u rujnu položiti prvu godinu zna li netko što dalje? ta tri predmeta iz prve nosit će mi 25 ects bodova tako da nemam uvjet za ponovnu parcijalu, mogu li upisati onda čistu drugu godinu ili ne, ili moram upisat pad? kako se sve to plaća? jel bio netko možda u sličnoj situaciji?

frankie.sh

Lažljivac
hej ljudi, upisala sam parcijalu 1. i 2. godine, tri predmeta iz prve, ostatak iz druge, platila sam godinu i sve, ali sam bila vrlo, vrlo lijena i nisam dala ništa. :S ukoliko sad uspijem na rokovima u rujnu položiti prvu godinu zna li netko što dalje? ta tri predmeta iz prve nosit će mi 25 ects bodova tako da nemam uvjet za ponovnu parcijalu, mogu li upisati onda čistu drugu godinu ili ne, ili moram upisat pad? kako se sve to plaća? jel bio netko možda u sličnoj situaciji?
ako daš to iz prve što ti je ostalo upisuješ redovno drugu, ako daš dva ispita od ta tri s prve možeš upisat redovno drugu (osim ako se radio o nauci). ako ti ostane 2 ispita s prve (samo 1 položiš) ili ti ostane nauka upisuješ ponovno parcijalu, ali prelaziš na izvanredne. jer jednu godinu (tj prvu godinu) možeš redovno upisati samo 2 puta, 3 upis ide na izvanredne. ako ostaneš ko redovni i dalje plaćaš kako si plaćala, mislim da je 120kn bod ove godine ako pređeš na izvanredne plaćaš 100kn bod.
dakle plaćaš i nove predmete što upisuješ i one što si već platila 2 puta ako ti što ostane.
potrudi se riješiti bar neka dva koja su ti ostala jer jbno je bez studentskih prava (iksice, ugovora, ...) ja nisam pa se sad potucam

~crystal~

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mozete li mi molim vas objasniti sljedece...
Izvanredan sam student i prvi puta cu vjerovatno upisati parcijalu (3.god).. Zanima me dali ja mogu odabrati bilo koje predmete sa trece godine (npr. da uzmem 1 il 2 izborna,lokalnu,postupovno i sl.) ili moram prvo sve one iz V.semestra... ili prvo predmete smjera ili kako to ide?!
I jos jedna stvar, moram li upisat svih 60 ectsa ili mogu i manje? npr 40?
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru :)

frankie.sh

Lažljivac
Mozete li mi molim vas objasniti sljedece...
Izvanredan sam student i prvi puta cu vjerovatno upisati parcijalu (3.god).. Zanima me dali ja mogu odabrati bilo koje predmete sa trece godine (npr. da uzmem 1 il 2 izborna,lokalnu,postupovno i sl.) ili moram prvo sve one iz V.semestra... ili prvo predmete smjera ili kako to ide?!
I jos jedna stvar, moram li upisat svih 60 ectsa ili mogu i manje? npr 40?
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru :)
kod upisa parcijale upisuješ (ako bude kao što je bilo i prošle godine) 38 bodova minimalno. i moraš odabrati smjer (jedan od slobodnih ponuđenih kad se dođeš upisati) i ostale bodove popunjavaš kako hoćeš - samo ako upišeš upp moraš i vježbe iz upp.a. a sugerirat ću ti i da upišeš nomotehniku jer ćeš to uspjet riješit lako (nju rješavaš bez obzira na ispite s druge isto tako i vježbe iz upp.a). lokalnu ostavi za upis iduće godine jer je ona dosta komplicirana.
bar sam ja tako prošle godine kod upisa radio (a nisu mi rekli da sam fulo :) )

enna

kod upisa parcijale upisuješ (ako bude kao što je bilo i prošle godine) 38 bodova minimalno. i moraš odabrati smjer (jedan od slobodnih ponuđenih kad se dođeš upisati) i ostale bodove popunjavaš kako hoćeš - samo ako upišeš upp moraš i vježbe iz upp.a. a sugerirat ću ti i da upišeš nomotehniku jer ćeš to uspjet riješit lako (nju rješavaš bez obzira na ispite s druge isto tako i vježbe iz upp.a). lokalnu ostavi za upis iduće godine jer je ona dosta komplicirana.
bar sam ja tako prošle godine kod upisa radio (a nisu mi rekli da sam fulo :) )
ne mora odabrat smjer kolega.. ja sam pr.godine upisala 4 predmeta iz 2.,nomotehniku,praksu,inform.,upp i vježbe i 1 izborni...i lokalnu samoupravu..

martina_sk

Administrator
Zanima me dali ja mogu odabrati bilo koje predmete sa trece godine (npr. da uzmem 1 il 2 izborna,lokalnu,postupovno i sl.) ili moram prvo sve one iz V.semestra... ili prvo predmete smjera ili kako to ide?!
toplo ti preporučam da upišeš nomotehniku jer se ocjene dobivaju tek krajem 7 mj a ako slučajno moraš ispravljati rad onda tek u 9 mj tako da bolje da si to riješiš ove akademske godine da ti ne bi pdugovlačila sljedeću kad imaš manje predmeta i možeš diplomirati npr u 4 mj :)
meni se čini da oni mijenjaju to, tj da nekome kažu da moraju po redu upisati a nekome da ne moraju. jer kad bi svi upisivali što žele sigurno bi bilo puno manje ljudi na težim kolegijima. bar ja to tako gledam :)

frankie.sh

Lažljivac
ne mora odabrat smjer kolega.. ja sam pr.godine upisala 4 predmeta iz 2.,nomotehniku,praksu,inform.,upp i vježbe i 1 izborni...i lokalnu samoupravu..
je je, istina. ta godina kad sam te predmete upisivo mi se izbrisala iz pamćenja (traume kak bi se reklo) :D
al opet sve ovisi o tome koliko je predmeta kolegici ostalo s 2 godine.
svakako da neka upiše nomotehniku i informatiku ali lokalnu ja ne bi sugerirao.

~crystal~

ostala su mi 3 ispita s druge god...uljp, radno i gradansko. u 9 mj planiram izac na uljp i gradansko...
iako sumnjam da cu odma proc to gradansko haha...
Ak upisem praksu dal mogu ic na nju i ako nisam polozila sve predmete s druge godine ili tek kad polozim?kak to ide?
Isto pitanje za informatiku-dal mogu izac na nju isto kao i na nomotehniku i vjezbe up?

Hvala svima na odgovorima! :)

frankie.sh

Lažljivac
ostala su mi 3 ispita s druge god...uljp, radno i gradansko. u 9 mj planiram izac na uljp i gradansko...
Ak upisem praksu dal mogu ic na nju i ako nisam polozila sve predmete s druge godine ili tek kad polozim?kak to ide?
Isto pitanje za informatiku-dal mogu izac na nju isto kao i na nomotehniku i vjezbe up?

koliko ja znam možeš riješit info, nomotehniku i vježbe iz upp.a bez obzira na ove s druge god. praksu još nisam upisao tako da to ne znam

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Nisam ziher, ali mislim da se ove godine nije mogla upisati praksa na parcijali 3. A ako ćeš normalno upisati 3 s jednim prenijetim predmetom iz 2., onda možeš sve normalno. Moj savjet ti je da pokušaš riješiti radno u rujnu, lakše je od GP-a iako se čini da ima puno literature. U svakom slučaju, sretno ;)

majolada

Nisam ziher, ali mislim da se ove godine nije mogla upisati praksa na parcijali 3. A ako ćeš normalno upisati 3 s jednim prenijetim predmetom iz 2., onda možeš sve normalno. Moj savjet ti je da pokušaš riješiti radno u rujnu, lakše je od GP-a iako se čini da ima puno literature. U svakom slučaju, sretno ;)
ove godine se prvi put mogla upisati praksa na parcijali 3 godine i naravno da se mogla rijesiti i ako su ostali predmeti iz druge godine,kad se nebi mogla riješiti nebi ni dali da se upise

enna

možeš obavit praksu ako ju upišeš bez obzira na ispite iz 2.god., i ostale vježbe bez problema..

AnaNa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
znaci upisala sam pad prve godine i sad cu upisat parcijalu druge...dali prelazim u vanredne? dali se to promjenilo mozda? :(

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks