Iskreno rečeno, nemam komentara, frapirala si me sa informacijama, trebalo bi nešto poduzeti u svezi toga - možda peticija, jer velika je razlika zaposliti pravnika i upravnog pravnika...to je ko nebo i zemlja.
Očito je kriza zahvatila naš faks, pa prema tome podižu cijene, makar ne vidim još uvijek čvrste argumente zašto je tomu tako!Treba pitati glavešine faksa što su imali na umu kada su donosili odluku jer ne možeš mi reći "izjednačavamo se s pravnim fakultetom" kad je pravni fakultet imao praksu kao i do sada da plaća iznose od 5500,00 kn i 3300,00 kn, a ima tu praksu i ove godine tj. očito će je imati kako se to jasno vidi iz odluke. Mi smo od tog pravila ove godine odmakli, nema u odluci više iznosa poput 5500,00 kn i 3300,00 kn. Ne kužim zaista čemu to??? Kao prvo, u rangu smo više stručne spreme tj. postajemo stručni prvostunici dok završetkom pravnog faksa postaješ sveučilišni prvostupnik iliti magistar prava. Dakle, čak i da je izjednačavanje u pitanju, nema čvrstih argumenata za to. Imati VŠS i VSS (ajd da kažemo po starom) NIJE ISTO! Kao drugo, razumijela bi da je ovo integrirani faks, kao traje 5 godina (a ruku na srce, nismo ni blizu kad ćemo dobiti dopusnicu za 2 godine specijalističkog), ali studirati sve u roku 3 godine i 5 godina, NIJE ISTO! Da, da, mogla bi neka peticija "pasti", ali i predstavnici udruge bi to mogli u ime studenata raspraviti na stručnom vijeću pred svima, pa da dekan može objasniti te famozne razloge pred svima! ZAŠTO?:unsure:
Ovo mi je prvi glas" doprinosom za biblioteku i osiguranje studenata" što je to, kakvo osiguranje, npr. ja si sama osiguravam literaturu putem predavanja i pitanja sa foruma, kakav je to bezobrazluk osiguranje biblioteke - sve plaćamo od prijavnica, upisnina, literature...nemam riječi
6. Upisnina za sve studente
(s doprinosom za biblioteku i osiguranje studenata) 300,00 kn
Citiram ovaj izvadak iz odluke o cijenama usluga, ovo u zagradi već stoji godinama, pa ne znam kako ti to može biti prvi glas. No, ovo za osiguranje studenta, mislim da je to kao ono životno osiguranje, kao ono što si plaćala kao u srednjoj i osnovnoj ako si htjela. Znaš ono, ako ti se nešto desi na putu do škole i od škole, imaš pravo na naknadu, barem su tako nama objašnjavali te pričice u srednjoj. Makar, osiguranje u srednjoj je bilo nekih pedesetak kuna, a ovdje je možda nekih 150 kuna, hm...A doprinos za bbiblioteku...o tome bi se dalo pričati jer ima studenata koji posuđuju knjige u pravnoj biblioteci pa sve super i sve pet. No, što je s onima koji ne posuđuju knjige tamo? Nego si lijepo kopiraju knjige u fotokopiraonici, posuđuju literaturu u svojoj gradskoj knjižnici, što on onda ima tamo doprinjeti? E, to je pitanje.