AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Iskreno rečeno, nemam komentara, frapirala si me sa informacijama, trebalo bi nešto poduzeti u svezi toga - možda peticija, jer velika je razlika zaposliti pravnika i upravnog pravnika...to je ko nebo i zemlja.

lila_887

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
mene zanima što mi ustvari dobivamo sa tih 300 kn upisnine, u toj odluci o cijenama za tih 300 kn piše: Upisnina za sve studente (s doprinosom za biblioteku i osiguranje studenata), pa me zanima kakvo je to osiguranje, čega?? pogotovo izvanredni studenata??? ajd nek mi netko pojasni malo

Jadranka15

Ovo mi je prvi glas" doprinosom za biblioteku i osiguranje studenata" što je to, kakvo osiguranje, npr. ja si sama osiguravam literaturu putem predavanja i pitanja sa foruma, kakav je to bezobrazluk osiguranje biblioteke - sve plaćamo od prijavnica, upisnina, literature...nemam riječi

misty

Iskreno rečeno, nemam komentara, frapirala si me sa informacijama, trebalo bi nešto poduzeti u svezi toga - možda peticija, jer velika je razlika zaposliti pravnika i upravnog pravnika...to je ko nebo i zemlja.
Očito je kriza zahvatila naš faks, pa prema tome podižu cijene, makar ne vidim još uvijek čvrste argumente zašto je tomu tako!Treba pitati glavešine faksa što su imali na umu kada su donosili odluku jer ne možeš mi reći "izjednačavamo se s pravnim fakultetom" kad je pravni fakultet imao praksu kao i do sada da plaća iznose od 5500,00 kn i 3300,00 kn, a ima tu praksu i ove godine tj. očito će je imati kako se to jasno vidi iz odluke. Mi smo od tog pravila ove godine odmakli, nema u odluci više iznosa poput 5500,00 kn i 3300,00 kn. Ne kužim zaista čemu to??? Kao prvo, u rangu smo više stručne spreme tj. postajemo stručni prvostunici dok završetkom pravnog faksa postaješ sveučilišni prvostupnik iliti magistar prava. Dakle, čak i da je izjednačavanje u pitanju, nema čvrstih argumenata za to. Imati VŠS i VSS (ajd da kažemo po starom) NIJE ISTO! Kao drugo, razumijela bi da je ovo integrirani faks, kao traje 5 godina (a ruku na srce, nismo ni blizu kad ćemo dobiti dopusnicu za 2 godine specijalističkog), ali studirati sve u roku 3 godine i 5 godina, NIJE ISTO! Da, da, mogla bi neka peticija "pasti", ali i predstavnici udruge bi to mogli u ime studenata raspraviti na stručnom vijeću pred svima, pa da dekan može objasniti te famozne razloge pred svima! ZAŠTO?:unsure:

Ovo mi je prvi glas" doprinosom za biblioteku i osiguranje studenata" što je to, kakvo osiguranje, npr. ja si sama osiguravam literaturu putem predavanja i pitanja sa foruma, kakav je to bezobrazluk osiguranje biblioteke - sve plaćamo od prijavnica, upisnina, literature...nemam riječi
6. Upisnina za sve studente

(s doprinosom za biblioteku i osiguranje studenata) 300,00 kn

Citiram ovaj izvadak iz odluke o cijenama usluga, ovo u zagradi već stoji godinama, pa ne znam kako ti to može biti prvi glas. No, ovo za osiguranje studenta, mislim da je to kao ono životno osiguranje, kao ono što si plaćala kao u srednjoj i osnovnoj ako si htjela. Znaš ono, ako ti se nešto desi na putu do škole i od škole, imaš pravo na naknadu, barem su tako nama objašnjavali te pričice u srednjoj. Makar, osiguranje u srednjoj je bilo nekih pedesetak kuna, a ovdje je možda nekih 150 kuna, hm...A doprinos za bbiblioteku...o tome bi se dalo pričati jer ima studenata koji posuđuju knjige u pravnoj biblioteci pa sve super i sve pet. No, što je s onima koji ne posuđuju knjige tamo? Nego si lijepo kopiraju knjige u fotokopiraonici, posuđuju literaturu u svojoj gradskoj knjižnici, što on onda ima tamo doprinjeti? E, to je pitanje.

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
sastaviti ćemo peticiju jer ovo sve već lagano prelazi sve granice..jednostavno nema smisla.oni nas idu izjednačavat sa pravnim fakultetom.onda neka nas lijepo prvo izjednače po tome da naše drago veleučilište izjednače sa pravnim sveučilištem po ustroju..neka i mi budemo sveučilište.jer ruku na srce to nije nemoguće..ja vam kažem da nas svi profesori gaze tamo na pravnom uključujući pravne studente.mi smo vjerojatno manje vrijedni ,a učimo odnosno doslovno se ubijamo od učenja ,teško je i njima al nije ni nama lako,kada se usporedim sa nekim ekonomskim kvazifakultetom (ispričavam se na izrazu al stvarno sam živčana) mi se stvarno trudimo i mučimo muku u gundulićevoj za šta???da bi završili te 3 godine i radili u državnoj upravi za 3500 kn -AKO...mi se jednostavno trebamo dignuti na noge jer ovo treba prestati.mi na ovom fakultetu nemamo nikakva prava!!pa ljudi moji nemamo ni studomata!!!ali najvažnije da oni nama kao prvo i najvažnije uvedu veću školarinu, a kasnije koga briga!!!naša radna mjesta zauzimaju pravnici...to ide iz jedne krajnosti u drugu..i trebamo se jednostavno potruditi i organizirati peticiju i prosvjed i barem nešto izvuči dobro iz svega ovoga..polako ali sigurno..ovo je pretežak faks da bi kasnije bili na burzi 5 godina a njima uplačivali novce koda nam padaju sa neba!!!a što se tiče ove dvije specijalističke godine ko zna kada će se to uvest ,a kad se uvedu cijena će vjerojatno opet bit u skladu sa pravnim fakultetom ...haha..mislim,ko je tu lud???

dborov 50

a za nas koje će bacit sad na bolonju što smo stari program koliko ćemo razliku platit,hvala .)
Ovisi koliko ti je ostalo ispita od starog programa, ako ti je npr.ostao jedan ispit i upišeš npr.pet razlike po Bolonji to je oko 3000 kn. Bar mislim da je tako?

laminat

Koprić pederu :laughing:
Koprić pederu

Alles zusammen :cheer:

KOPRIĆ PEDERU
KOPRIĆ PEDERU

krejzi19

ja sutra idem na faks,i ako sretnem tete u referadi,uf,bojim se da bi mi svašta moglo izletjet..ovo je užasno i žalosno kaj nam rade,a još žalosnije da nas kao "izjednačavaju s pravnim fakultetom " ajme meni,da,samo za pare,umjesto da nam otvore još 2 godine,pa onda nek bude tolka cijena,ma ja nemam riječi,osim,mah,lopovi,i sve najgore o njima,i ja sam za peticiju,i za prosvjede,možemo i srušit faks,mislim da ne treba puno u kakvom je stanju ,sam sam svaki dan sve bolje i bolje živčana zbog njih!!!

sakica

Kad bi imali STUDOMAT ,tada NE BI MORALI PLAČAT - Prijavnice po 5 kn!!!
Zato nemamo studomat i zato smo niže rangirani jer samo izčunajte koliko zarade na nama :angry:

I dok god tako plačamo po 5 kn ,to njima odgovara,a ruku na srcu svatko od nas godišnje da bar 150 kn na prijavnice...

saga

sastaviti ćemo peticiju jer ovo sve već lagano prelazi sve granice..jednostavno nema smisla.oni nas idu izjednačavat sa pravnim fakultetom.onda neka nas lijepo prvo izjednače po tome da naše drago veleučilište izjednače sa pravnim sveučilištem po ustroju..neka i mi budemo sveučilište.jer ruku na srce to nije nemoguće..ja vam kažem da nas svi profesori gaze tamo na pravnom uključujući pravne studente.mi smo vjerojatno manje vrijedni ,a učimo odnosno doslovno se ubijamo od učenja ,teško je i njima al nije ni nama lako,kada se usporedim sa nekim ekonomskim kvazifakultetom (ispričavam se na izrazu al stvarno sam živčana) mi se stvarno trudimo i mučimo muku u gundulićevoj za šta???da bi završili te 3 godine i radili u državnoj upravi za 3500 kn -AKO...mi se jednostavno trebamo dignuti na noge jer ovo treba prestati.mi na ovom fakultetu nemamo nikakva prava!!pa ljudi moji nemamo ni studomata!!!ali najvažnije da oni nama kao prvo i najvažnije uvedu veću školarinu, a kasnije koga briga!!!naša radna mjesta zauzimaju pravnici...to ide iz jedne krajnosti u drugu..i trebamo se jednostavno potruditi i organizirati peticiju i prosvjed i barem nešto izvuči dobro iz svega ovoga..polako ali sigurno..ovo je pretežak faks da bi kasnije bili na burzi 5 godina a njima uplačivali novce koda nam padaju sa neba!!!a što se tiče ove dvije specijalističke godine ko zna kada će se to uvest ,a kad se uvedu cijena će vjerojatno opet bit u skladu sa pravnim fakultetom ...haha..mislim,ko je tu lud???
Kolegica je rekla sve, nemam više ništa za reći i sve to potpisujem.
Strava, užas i horror.
Mislim da je krajnje vrijeme da se svi saberemo i zbrojimo i počnemo sa svim legalnim oblicima neposluha.
Jer možda iduće godine školarina bude i 7.000 kn, a obrazloženje pa tako je i u inozemstvu:angry:
DOSTA JE!!!

Jadranka15

U inozemstvu zaradiš pa imaš materijalnu egzistenciju od koje si možeš priuštiti neke stvari kao napr.faks - dodatno školovanje, a ovdje radiš za sitnu lovu, i bojiš se da se izgubiš poso, jedva od mjeseca kraj s krajem, još, poskupi faks i baci te u bed, sa takvom bijednom materijalnom egzistencijom ne vidi se nikakva budućnost, još malo nam fali da kopamo po kontejnerima, a mi bi išli u Europu, nemamo mi te egzistencije što ima EU, mi trebalo pod hitno tražiti peticiju da se odgodi to poskupljenje na faksu, jer velika je recesija u Hrvatskoj, umjesto da nam taj faks nešto da, oni još treniraju na nama strogoču

mica

Ovisi koliko ti je ostalo ispita od starog programa, ako ti je npr.ostao jedan ispit i upišeš npr.pet razlike po Bolonji to je oko 3000 kn. Bar mislim da je tako?
mislim da nije jeler mi ih je ostalo dosta po tome bi me izašlo 20 tisuća kuna.)

dborov 50

mislim da nije jeler mi ih je ostalo dosta po tome bi me izašlo 20 tisuća kuna.)
Ako je u prosjeku predmet 7 etcs x 6 predmeta= 42 etcs. To pomnožimo sa 80 kn koliko je bod to bi na grubo ispalo 3360 kn.

anamarija5

oke mi može molim vas samo netko potvrdit il negirat ovo.. ako sam ja prošle god upisala javnu upravu kao izvanredni student i platila 3600kn (3300 + 300) i sad mi je ostala nauka i financiranje.. ako nauku dam a moram se potrudit jer bez nje nema čiste 2.god i ostane mi financiranje, koliko bi ja platila - 4800 + 300 što je 5100kn + još financiranje koje nosi 7 etcs pa je to 560 kn i ukupno bi me 2.god koštala 5660kn???

mica

Ako je u prosjeku predmet 7 etcs x 6 predmeta= 42 etcs. To pomnožimo sa 80 kn koliko je bod to bi na grubo ispalo 3360 kn.
da a meni ih je ostalo 7 po starom programu + t9h 3360 ja bi platila skoro 10000kn a mislim da neće bit tako

da a meni ih je ostalo 7 po starom programu + t9h 3360 ja bi platila skoro 10000kn a mislim da neće bit tako
zna li tko gdje mogu vidjeti koliko koji predmet nosi ECTSA

lila_887

Citiram ovaj izvadak iz odluke o cijenama usluga, ovo u zagradi već stoji godinama, pa ne znam kako ti to može biti prvi glas. No, ovo za osiguranje studenta, mislim da je to kao ono životno osiguranje, kao ono što si plaćala kao u srednjoj i osnovnoj ako si htjela. Znaš ono, ako ti se nešto desi na putu do škole i od škole, imaš pravo na naknadu, barem su tako nama objašnjavali te pričice u srednjoj. Makar, osiguranje u srednjoj je bilo nekih pedesetak kuna, a ovdje je možda nekih 150 kuna, hm...A

ma meni nije jasno gdje oni to osiguravaju izvanredne studente??? možete reć da sam luda il kaj al nije mi jasno na temelju čega i kako će oni mene osigurat ako ja praktički ni nisam na faxu nego dođem na ispit i eventualno prijavit ispit??? za kaj će me oni osigurat? temeljem čega se oni tu moraju osigurat? od toga da mi ne padne na glavu nešto kad prolazim pored i untuar faxa... jedino to... ostalo mi nije jasno...

saga

oke mi može molim vas samo netko potvrdit il negirat ovo.. ako sam ja prošle god upisala javnu upravu kao izvanredni student i platila 3600kn (3300 + 300) i sad mi je ostala nauka i financiranje.. ako nauku dam a moram se potrudit jer bez nje nema čiste 2.god i ostane mi financiranje, koliko bi ja platila - 4800 + 300 što je 5100kn + još financiranje koje nosi 7 etcs pa je to 560 kn i ukupno bi me 2.god koštala 5660kn???
Platit ćeš upis u 2. godinu (60 ECTS * 80=4800)
Financiranje (7 ECTS*80=560)
Upisnina 300
Total: 5660 kn

chasei

ma meni nije jasno gdje oni to osiguravaju izvanredne studente??? možete reć da sam luda il kaj al nije mi jasno na temelju čega i kako će oni mene osigurat ako ja praktički ni nisam na faxu nego dođem na ispit i eventualno prijavit ispit??? za kaj će me oni osigurat? temeljem čega se oni tu moraju osigurat? od toga da mi ne padne na glavu nešto kad prolazim pored i untuar faxa... jedino to... ostalo mi nije jasno...
hehe, ja sam u zadnjoj sekundi izbjegla da mi nešto padne na glavu...taman sam se dobro prepala prije ispita...

mica

Platit ćeš upis u 2. godinu (60 ECTS * 80=4800)
Financiranje (7 ECTS*80=560)
Upisnina 300
Total: 5660 kn
a znaš li možda za mene sada ću upista razliku prisilno a ostalo mim je 7 predmeta po starom programu i još 6 za razliku po bolonji.)ak ne svejedno zahvaljujem.)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks