AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

tarja30

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pošto je produžen upis ( za nas koji se nismo stigli upisat iz određenih razloga ), u pon se idem upisat.
Osto mi je samo dipl i jedan predmet... oba već 2. put upisujem... pošto je taj predmet u ljetnom semestru jel ga ja sad upisujem ili ne?
Ako ga ne upišem, kako ga mogu polagat? A odslušala sam i imam postpis.... :(

I diplomski se samo jednom plaća, jelda?

Hvala unaprijed !
Budući da ti je kolegica sve martina_sk sve rekla neću ponavljat,samo ću dodati da ako položiš taj ispit koji imaš u zimskom semestru,znači na rokovima u 11. ili 2.mj nećeš ga morati u ljetnom upisivati ni plaćati.

rijekaboy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav kolege, molio bih nekoga ako se nalazi u sličnoj situaciji da sugerira šta trebam napraviti i u čemu je problem.
Naime situacija je ovakva, kraje 9 mjeseca upisao sam preko studomata ponovni upis godine, odnosno apsolventsku godinu budući da mi je ostao jedan ispit i diplomski. S obzirom da mi je na studomatu prikazano da imam 115 ECTS-a (jer su valjda i Ects-i od diplomskog uračunati) nisam trebao ništa platiti osim upisnine. Taj jedan ispit koji mi je ostao je iz ljetnog semestra tako da sam sad za ovaj zimski semestar zapravo upisao ništa, ali studomat mi je svejedno dozvolio upis. Sada vidim da mi u referadi još nije potvrđen upis pa ne znam u čemu je problem. zovem referadu već par dana kao luđak ali se nitko ne javlja. Također, tražio sam i testiranje semestra jer mi je falio jedan potpis! :-/ Ps prvi puta upisjem apsolventsku kao redovni student na specijalističkom

tarja30

Pozdrav kolege, molio bih nekoga ako se nalazi u sličnoj situaciji da sugerira šta trebam napraviti i u čemu je problem.
Naime situacija je ovakva, kraje 9 mjeseca upisao sam preko studomata ponovni upis godine, odnosno apsolventsku godinu budući da mi je ostao jedan ispit i diplomski. S obzirom da mi je na studomatu prikazano da imam 115 ECTS-a (jer su valjda i Ects-i od diplomskog uračunati) nisam trebao ništa platiti osim upisnine. Taj jedan ispit koji mi je ostao je iz ljetnog semestra tako da sam sad za ovaj zimski semestar zapravo upisao ništa, ali studomat mi je svejedno dozvolio upis. Sada vidim da mi u referadi još nije potvrđen upis pa ne znam u čemu je problem. zovem referadu već par dana kao luđak ali se nitko ne javlja. Također, tražio sam i testiranje semestra jer mi je falio jedan potpis! :-/ Ps prvi puta upisjem apsolventsku kao redovni student na specijalističkom
To ti je vjerojatno zato jer još nisu obradili tvoj upis. Pretpostavljam. Jer vidim da im nešto sporo ide. Nas izvanredne s trogodišnjeg studija isto još nisu obradili.

Panic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Budući da ti je kolegica sve martina_sk sve rekla neću ponavljat,samo ću dodati da ako položiš taj ispit koji imaš u zimskom semestru,znači na rokovima u 11. ili 2.mj nećeš ga morati u ljetnom upisivati ni plaćati.
Hvala vam puno :)))

martina_sk

Administrator
koliko bodova ti je prikazano da imaš?

ja ti predlažem da pošalješ mail sanji jer na mail odgovara, a na tel se ne javlja. pretpostavljam da ima neki problem s tvojim upisom jer si redovni a redovnima su sređeni svi upisi. iako ne znam koji bi problem mogao biti, ali sigurno ništa strašno.

marina24

Vjerojatno to sto nije uplatio predmet iz ljetnog semestra jer se prilikom upisa placaju svi zaostaci ukljucujuci i one iz ljetnog semestra

Kvizoman2

Dakle, nešto mi nije jasno. Zadnji ispit s druge godine položio sam u četvrtom mjesecu ove godine. Od tada sam još položio četiri ispita sa treće godine. Sad sam na upisima upisivao predmete iz prvog semestra treće godine. Danas dignem indeks i uđem u studomat i vidim da to vode kao ponovni upis. Pa kakav ponovni upis kad sam odavno riješio drugu godinu? Još veće iznenađenje čekalo me u studomatu. Odem u podatke o studentu i tamo piše nastavna godina 2. Pa ko je tu lud?

martina_sk

Administrator
Dakle, nešto mi nije jasno. Zadnji ispit s druge godine položio sam u četvrtom mjesecu ove godine. Od tada sam još položio četiri ispita sa treće godine. Sad sam na upisima upisivao predmete iz prvog semestra treće godine. Danas dignem indeks i uđem u studomat i vidim da to vode kao ponovni upis. Pa kakav ponovni upis kad sam odavno riješio drugu godinu? Još veće iznenađenje čekalo me u studomatu. Odem u podatke o studentu i tamo piše nastavna godina 2. Pa ko je tu lud?
ne bi to tako trebalo biti. ne znam što bih ti rekla osim da pošalješ mail sanji ili odeš u referadu.

tarja30

Uff lijepo su ti sprčkali :/ Odi u referadu čim prije!

reina2512

Bok ekipa. Imam jedno pitanje pa bih molila nekog tko možda zna da mi odgovori. Upisala sam specijalistički studij javne uprave ove akademske godine i s obzirom da sam završila po "starom" trogodišnjem programu, imam 3 ispita razlike. Danas sam od kolegice čula da se ti razlikovni ispiti (EUP, ULJP i Osn politologije) ne uračunavaju u ukupne ECTS bodove za uvjet za upis druge spec. iliti ukupno pete godine. Ako je to stvarno tako, to je diskriminacija jer su nam uvjetovali da moramo izbaciti tri ispita da bi mogli upisati te razlikovne i da ne smijemo imati više od max 65 ects bodova, a sa druge strane sad ispada da i skupimo tih 50 ECTS za upis druge godine, ne možemo ju upisati jer nam neće uračunati te razlikovne ispitne bodove. Da li tko zna za ovu situaciju i je li točna? Hvala!!!

andrijanak

Nažalost točna informacija....Ovakav odgovor sam dobila iz referade...

"U akad. 2015/2016. godini studenti stručnih studija za upis u višu godinu studija trebali su steći najmanje 50 ECTS bodova iz prethodne godine studija.
Kod studenata koji su upisali prvu godinu specijalističkog diplomskog studija uz obavezu polaganja određenih razlikovnih predmeta ECTS bodovi razlikovnih predmeta ne ubrajaju se ECTS bodove potrebne za upis u višu godinu specijalističkog diplomskog stručnog studija Javna uprava iz razloga što razlikovni predmeti nisu nastavni sadržaj spomenutog studija već nastavni sadržaj stručnog studija javne uprave."

JUNZI366

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav kolege.
Imam jedno pitanje i nadam se da mi netko moze pomoci.

Pojavio se novi zakon da izvanredni studenti na kraju predavanja svakog predmeta dobivaju potpis ( prije je to bilo samo za redovne ako se ne varam).
Mene sad zanima je li za studente koji ponavljaju godinu ( a vec su bili na tim predavanjima) potrebno ici ponovno na predavanja da dobiju potpis to jest hocu li moci polagati ispite bez tog potpisa?

Unaprijed hvala :)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks