AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

IVANA1102

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a sta sad pa opet s nama?
Pitala sam dal mi moze netko tko je bio kod sanje, a izvanredan je student i upisuje samo 2-3-4 predmeta sa trece godine (znaci zadnje ispite) da mi objasni dal ja mogu nornalno sada upisati smjer i rijesit ga do drugog mj ili ce mi oni to u referadi upisati ili kako vec ide procedura...ne stignem.otici do sanje jer radim... a na mail i tel ne odgovara

Ellsssy

Ovima kaj su zvali referadu su rekli: za izvaredne
Sada upisujemo i placamo samo zimski semestar,a predmete ljetnog koje smo upisali prosle godine a nismo polozili imamo fore polozit na rokovima u 11,2 mjesecu. U drugom mjesecu placamo i upisujemo ljetni semestar sa tim ispitima koji su nam ostali od prosle godine (ako ih ne polozimo u 11,2mj).
Ok ajmo opet da vidim da li sam dobro shvatila hahah... znači izvanredni studenti koji su prošle godine platili predmete za ljetni semestar i nisu ih položili, ove godine će ih smjeti polagati u zimskom (rokovi u 11. i 2. mj.) i ako ih položimo onda ih nećemo morati uopće platiti kada dođu upisi u ljetni semestar ili???

fakin

Super Moderator
Ok ajmo opet da vidim da li sam dobro shvatila hahah... znači izvanredni studenti koji su prošle godine platili predmete za ljetni semestar i nisu ih položili, ove godine će ih smjeti polagati u zimskom (rokovi u 11. i 2. mj.) i ako ih položimo onda ih nećemo morati uopće platiti kada dođu upisi u ljetni semestar ili???
tak je

mia-mia

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da, tako je sigurno..
Nije to ništa čudno, mislim, nama je jer do sad nije bilo tako, al na većini drugih fakulteta gdje se već odavno upisuje semestar po semestar preko studomata to tako funkcionira.

Plavuša

molim nekoga za pomoc jer ja vise nista ne kuzim ovakva je situacija..
imam tri ne polozena ispita sa prve godne (21 bod s tim da 7 bodova spada u ljetni semestar)
sta ja sada placam u zimskom kuzim da trebam zimski semestra a dal moram i ovih 7 koji spadaju u ljetni)
znaci da po ova dva predmeta 14bodova zim. semestar moram upisat jos neke sa druge godine kako bi imala onih zadovoljavajucih 18-30 ects i i jos tih 7 bodova koji iako spadaju u ljetni semestar al mi je od prosle godine moram ga sada platit i 300 kn upisnine .. za izvanredne ...hvala

mia-mia

Ne upisuješ ovaj predmet iz ljetnog semestra. Njega imaš još šanse polagat u 11. i 2. mjesecu. Ako ga ne položiš onda ga upisuješ u ljetnom ponovno, te ga onda i platiš.
Upisuješ ova dva iz I. semestra i još predmete iz III.

megime1008

ostalo mi radno i građansko iz 2. godine (znači 13.5 ects). znam da sad upisujem samo zimski, znači građansko + predmete sa 3. godine zimskog semestra tako da bude 30 bodova ukupno. zašto mi sad na studomatu nudi da mogu upisati 27-39 bodova, znači nudi mi da mogu upisati sve predmete iz petog semestra?

Plavuša

Ne upisuješ ovaj predmet iz ljetnog semestra. Njega imaš još šanse polagat u 11. i 2. mjesecu. Ako ga ne položiš onda ga upisuješ u ljetnom ponovno, te ga onda i platiš.
Upisuješ ova dva iz I. semestra i još predmete iz III.

aha hvala ti .. znaci on ce meni ostat upisan na studomatu sve do ljetnog u slucaju da ne polozim pa cu ga ponovo morat izabart za sad ga ne diram .. hvala ti os jednom ;)

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ostalo mi radno i građansko iz 2. godine (znači 13.5 ects). znam da sad upisujem samo zimski, znači građansko + predmete sa 3. godine zimskog semestra tako da bude 30 bodova ukupno. zašto mi sad na studomatu nudi da mogu upisati 27-39 bodova, znači nudi mi da mogu upisati sve predmete iz petog semestra?
tako je i meni. Ja u zim imam gradansko i mislim da je pisalo da mogu 39bodova upisat. Upisala sam 36.5 (gradansko+zimski 3.godine).

To ti tak ide...a ak ove zaostale sa ljetnog rijesisi do upisa u 2.mjesecu,moci ces i cijeli ljetni upisat.ako ih ne rijesis onda evo kod mene ce se zbrajat u tom slucaju 36.5 (kaj sam sad upisala)+ zaostali od prosle godine sa ljetnog... i recimo da ih je 20 bodova, to znaci da bi mogla iz ljetnog trece upisat 3.5 boda ;)
nadam se da kuzis sada...
on ti da da upises sve, " s nadom" da ces rijesit ove sa ljetnog od nize godine do upisa u 2.mj,i ako ih rijesis ustvari mozes upisat cijelu 3.godinu... sto da je ostalo sve isto sa upisima kao do sada (da su upisi samo sada a ne pola pola ) nebi mogla.

megime1008

aha, tak i meni piše sad da imam 36.5. bilo mi čudno dal mogu tolko upisati budući da nisam ostvarila 50 ectsa za upis čiste. al ak studomat dopušta, i zeleno je onda je okej. :D super, ovo je još bolje onda, imamo se fore potrudit do 2. mj. hvala ti :)

just_me

Ima netko možda sličan problem, izvanredni apsolvent, ostalo građansko i diplomski. Studomat neda upis jer nema kvote bez da se izaberu predmeti smjera ( koji su položeni). A kada ih pokušam označiti, kaže mi da su upisani u drugoj izbornoj grupi. Što to znači? Zna li netko kako riješiti ovaj problem?

ana22

Dakle, meni je ostalo radno i socijalno s 2. godine i spada u ljetni semestar, i redovni sam student. Plaćam li ja tih 7 bodova sada skupa s upisninom, ili pri upisu u ljetni semestar (ako ga ne položim) Zna li netko provjereno?
Netko??

Anita

Lutalica
Ima netko možda sličan problem, izvanredni apsolvent, ostalo građansko i diplomski. Studomat neda upis jer nema kvote bez da se izaberu predmeti smjera ( koji su položeni). A kada ih pokušam označiti, kaže mi da su upisani u drugoj izbornoj grupi. Što to znači? Zna li netko kako riješiti ovaj problem?
Ja imam donekle sličan problem. Ostao mi je samo diplomski i pitala sam Sanju kako da se upišem preko studomata budući da nemam više ništa za upisati. Rekla je da probam i vidim jel mi studomat nudi opciju upisa, ako nije moguć neka uplatim 300 kuna upisnine, dođem na upise prema rasporedu i objasnim im situaciju. Ja ću za svaki slučaj idući tjedan uplatiti i otići do referade jer ne želim da nakon 30.9 promijene priču. :)

katarina.g

Re: Lista predmeta III. godine po težini i složenosti

Jel netko zna dal se moze upisati praksa i vjezbe koji ukupno nose 5 bod. Ja imam polozena dva predmeta tj 7bod i glupo mi je upisat jedan veliki predmet kojeg ionako necu moc polagati a cula sam da se vjezbe i praksa mogu rješavati neovisno o polozenim predmetima s druge?

IVANA1102

Re: Lista predmeta III. godine po težini i složenosti

Jel netko zna dal se moze upisati praksa i vjezbe koji ukupno nose 5 bod. Ja imam polozena dva predmeta tj 7bod i glupo mi je upisat jedan veliki predmet kojeg ionako necu moc polagati a cula sam da se vjezbe i praksa mogu rješavati neovisno o polozenim predmetima s druge?
mozes...info, nomotehnika i praksa se moraju rijesiti tada kad se upisu...tako da slobodno upisi to...mislim tako je bilo do sada...a dal se mijenjalo sta zbog studomata provjeri u referadi

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks