AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Veći broj ispita nego ispitnih rokova u ak.g 2013/2014

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Čuj, veći je problem neaktivnost studenata. Evo, npr. neki od 2007. do danas niti jedan jedini post na forumu nisu napisali, a svakodnevno su bili tu. :D :D

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Samo info da sam bila u referadi, postavila pitanje zasto studenti druge godine imaju 11 ispita u 8 rokova koji se preklapaju. Konzultacije, sumnjam da mogu pomoci. Profesori se ne mogu svakom studentu prilagodjavati.

Odgovor koji sam dobila u referadi (Sanja) je "da je to tako, oni ne odlucuju o tome".
Jos bolje, kucala sam Kopricu na vrata, misleci, mozda on odlucuje. Vrata su bila zakljucana. Eto, cak sam htjela uci svojevoljno.

Toliko o mojem pokusaju.

Micek, procitaj naziv teme!!!
Engleski u 2 djela je gubitak vremena/retardacija.
Za nauku i upravu je stvar osobne procjene. Stvar je u tome da ti placas ispite za koje vremenski i sto se brojcano rokova tice, nemas vremea.

Btw, postoji institucija studentskog pravobranitelja na Pravnom fakultetu kojeg smo i mi dio.
Institucija??? Ja ga zovem seksi ombudsman Matija!
Rijec je o mladom, dragom, nadobudnom pravobranitelju koji ce se rado zauzeti za vas.
Prosle godine sam se obratila njemu vezano za problematiku koju sam onda imala i imam samo pozitivna iskustva.

Na stranicama pravnog fakulteta nalazi se pod studentski pravobranitelj, mail adresa od Matije kojem se mozete obratiti s upitom na pitanja ovog tipa. On direktno javlja visim instancama upite studenata za koje kao pravobranitelj na fakultetu smatra da su bitna.

Pozz
Seksi ombudsman matija:grin:
:awesome:
dobro je da se o ovim pitanjima raspravlja, pa makar i tu na forumu.sumnjam da je moguće da rasprava ode na neku višu razinu/instancu raspravljanja poznavajući mentalitet croata feat.mentalitet studenta pravnog fakulteta(bilo koji studij).
ja prvi tu spadam:weeabooface:

love life

iskrenost
meni je najgore to što recimo hoču prijavit dva ispita u jednom mjesecu a nagurani su jedan na drugog tj. razmak im je 2-3 dana a ja pošto radim nemam se baš vremena pripremat..tj da učim dva ispita u isto vrijeme, a godina prođe začas..

muguet

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
drago mi je da je pokrenuta ova tema, već dugo razmišljam o tome, pogotovo o rokovima kojih nema u 12, 1, 5, mjesecu, a i kolokvijima koji bi mnogo pomogli pogotovo izvanrednim studentima.

Nešto su pravnici gunđali oko rokova, pa im je rečeno od strane jednog prof. (mislim za rok u 12 mj) da su sretni da ima i toliko rokova.

beatgormit

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
evo vam malo komparacije sa studiranjem u bivšoj Jugi - na ispite se moglo izlaziti svakih 15 dana...a ne kao u današnja vremena 8 puta u jednoj ak. godini

nek se prisjete tih vremena samodopadne profe...

tarja30

evo vam malo komparacije sa studiranjem u bivšoj Jugi - na ispite se moglo izlaziti svakih 15 dana...a ne kao u današnja vremena 8 puta u jednoj ak. godini

nek se prisjete tih vremena samodopadne profe...
I ne samo to,nego nisu plaćali školarine,ako se ne varam ni smještaj u domovima. Na nekim fakultetima po Hrvatskoj još uvijek imaju rokove svaki mjesec,kao npr. u Osijeku na pravu,frendica studira,pa mi je pričala.
I onda se naši dragi profesori čudom čude kako je moguće da mi tako dugo studiramo? Pa ne znam,ono super nam je družiti se s vama pa nam se ne ide s faksa :gaah:

fakin

Super Moderator
kad već naša udruga ne postoji hvala pravnicima:

jednoglasno je usvojen naš prijedlog za preraspodjelom rujanskog ispitnog roka 2015. godine te će se on održati u 2. i 4. tjednu rujna, čime će studenti imati tjedan dana više za pripremu i na taj način barem malo ublažiti posljedice nemogućnosti održavanja dekanskog roka jer će, nadamo se, održavanje ispita sredinom i krajem rujna imati slične rezultate kao i u onim vremenima kada smo računali na dva iskoristiva roka u rujnu (2. koji je bio sredinom rujna i dekanski koji je bio samim koncem mjeseca).

Nerea

kad već naša udruga ne postoji hvala pravnicima:

jednoglasno je usvojen naš prijedlog za preraspodjelom rujanskog ispitnog roka 2015. godine te će se on održati u 2. i 4. tjednu rujna, čime će studenti imati tjedan dana više za pripremu i na taj način barem malo ublažiti posljedice nemogućnosti održavanja dekanskog roka jer će, nadamo se, održavanje ispita sredinom i krajem rujna imati slične rezultate kao i u onim vremenima kada smo računali na dva iskoristiva roka u rujnu (2. koji je bio sredinom rujna i dekanski koji je bio samim koncem mjeseca).
od kuda ova informacija, tj. gdje to piše?

Aine

U jebote kako smo puno postigli! Samo jedna informacija; FFZG ove godine ima dva dekanska. Da dobro ste procitali DVA DEKANSKA.
Ciao i doviđorno!

martina_sk

Administrator
ma dajte, taj filozofski! kako će oni provesti upise i kad će im početi predavanja? oni uvijek kasne sa svime i imaju katastrofu u svemu. samo nešto prosvjeduju. treba malo i reda i ograničenja.

fakin

Super Moderator
iduci tjedan je dekanski na filozofskom. Toliko o tome i o onoj "zakonskoj" odredbi da se moraju do 30.9. zakljuciti ocjene

Aine

ma dajte, taj filozofski! kako će oni provesti upise i kad će im početi predavanja? oni uvijek kasne sa svime i imaju katastrofu u svemu. samo nešto prosvjeduju. treba malo i reda i ograničenja.
daj,molim te... tipicne predrasude prema ffzgu. oni su dokaz da se sve moze kada se hoce. niti kasne niti im je kaos kao kod nas. tako da molim te, nemoj pricat bzvz jer ne znas.

fakin

Super Moderator
zapravo ipak je ovaj tjedan, ali daleko od onoga da do 30.9. trebaju biti zaključene ocjene...

evo:

Odlukom dekana određen je izvanredni dekanski ispitni rok koji će se održati od srijede, 1. do zaključno subote, 4. listopada 2014. Svi nastavnici dužni su odrediti još jedan termin za svaki predmet.

i o početku nastave:

Nastava za studente preddiplomskih studija počinje u ponedjeljak, 6. listopada 2014.
Nastava za studente diplomskih studija počinje u ponedjeljak, 13. listopada 2014.

martina_sk

Administrator
daj,molim te... tipicne predrasude prema ffzgu. oni su dokaz da se sve moze kada se hoce. niti kasne niti im je kaos kao kod nas. tako da molim te, nemoj pricat bzvz jer ne znas.
imam i ja frendicu na filozofskom pa znam kako je. no dobro.. kod nas je jedini problem koščak koji ne želi ili ne zna davati info, a ostalo je sve standardno. tako je svuda gužva i zbrka. frendice na filozofskom i agronomiji su tek na upisima saznale da moraju platiti ispite koje opet upisuju (što im do tih upisa nije bio slučaj za razliku od nas). i još na agronomiji da isto moraju platiti punu cijenu faksa ako nisu ostvarili 30 bodova. tako da ima svuda svega, a možda je samo bilo do njihove neinformiranosti :D

filmar

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege, da li ste uočili na studomatu da ove godine nema jesenskog ispitnog roka? Koliko vidim, zadnji rok je u sedmom mjesecu.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks