AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

monica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Svi smo pali dakle? Danas kod Keglevic,mene je pitala zastaru i posjedovnu tuzbu,to sam znala, i alternativne obveze i nesto o sklapanju pravnog posla,to dvoje nisam znala i pad. Subjektivni dojam je da stvarno ide u tancine i detalje,bas onako kako si je ona zamislila odgovor takav odgovor zeli i dobiti.

monica

pala je cijela naša grupa...da, što se keglević tiče pita ono što je navedeno po dosadašnjim postovima, al evo danas je recimo mene pitala oblik pravnog posla kao razlog za ništavnost. reko sam da je u rh prihvačeno načelo neformalnosti, ali da je oblik obvezan ako tako kaže zakon ili ako su se stranke dogovorile da određeni oblik bude pretpostavka valjanosti. iznimka je ono ako ugovor nije u propisanom obliku al su ga stranke ispunile u potpunosti ili pretežno. i kaže ne, da to nije odgovor na pitanje. provjerio sam u knjizi poslije, da sad moram dat odg na to pitanje rekao bi isto što sam i prvi put. tako da neznam...ako netko možda ima nekih spoznaja o tome šta bi tu trebalo reći neka kaže. ugl pitanja su standardna al neznam šta ćemo s odgovorima
Da,tocno tako pise u knjizi pod podnaslovom Nedostatak potrebnog oblika.

Božidar T.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da,tocno tako pise u knjizi pod podnaslovom Nedostatak potrebnog oblika.
Ma neznam...loše iskustvo. ona je kroz postove i hvaljena, a i spominjale su se i epizode kao ova današnja tako da danas očito nije bilo suđeno i to je to

Silvia

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel postoji kakva mogucnost da se trazi zamjena ispitivaca? Ja iduci put ne zelim kod nje zavrsiti. Kolegu nije pitala dalje od opceg dijela, mene i kolegicu isto nije pitala dalje od obveznog, tocno sto si zacrta kao odgovor, to moras reci. Mozda su nam stvarno presudili oni prije nas, i sama je rekla da vise ne zna sta da nas pita, kao jos smo joj samo mi falili. Vjerujem da bi prosli kod Matanovac, jer smo znali za prolaz.

arizona

Ja sam prošla kod Keglevic. Izašla sam prvi put i prošla s ocijenom 'dobar' sto je po meni objektivno na moje odgovaranje.
Istina je da traži točno izrazavanje, zbog toga i ovaj predmet je tako naporan jer se traži jasno razumijevanje onoga sto se kaže. Ne mogu reci nista negativno na samu profesoricu. Ona možda nema najugodnije izraze lica ali je solidan ispitivač. Ne požuruje na odgovor, daje vremena za razmišljanje, navodi potpitanjima do odgovora koji traži.
Moja pitanja su bila: posjed, kvalificirani posjed, zašto je važan kvalificirani posjed, zabluda i kada je bitna, odgovornost za stetu od opasnih stvari kakva je to vrsta odgovornosti i koje vrste odgovornosti postoje, drugi nasljedni red.

Akrap

Pozdrav ljude ako neko moze pomoć gdje se nalazi ta posjedovna tužba na kojoj strani u knjizi i sta se tu mora rec o njoj ? I da li moramo ove nasljedne redove ucit iz knjige ili zakona ili je dovoljno ih naučit iz knjige ? Help ako neko zna , hvalaa

monica

Pozdrav ljude ako neko moze pomoć gdje se nalazi ta posjedovna tužba na kojoj strani u knjizi i sta se tu mora rec o njoj ? I da li moramo ove nasljedne redove ucit iz knjige ili zakona ili je dovoljno ih naučit iz knjige ? Help ako neko zna , hvalaa
Posjedovna tuzba od 220 stranice,to je zapravo sudska zastita posjeda,a treba znati sve,tko su aktivno-pasivno legitimirani,rokove,obrana tuzenika itd.. Nasljedne redove je dosta nauciti iz knjige.

taj.

Bila sam kod prof. Kanceljak. Čini se ok, strpljiva je, postavlja dosta potpitanja čime ide u detalje, al trudi se izvuči iz studenta znanje za 2. Pitanja kojih se sjećam: stjecanje vlasništva- svakog je pitala jedan od tih načina koji postoje, što je čindba, karakteristike činidbe i sadržaj činidbe nabroji+ objasni, zaštita posjeda sve u detalje, ponuda i prihvat ponude, trenutak sklapanja ugovora, pretpostavke odgovornosti za štetu, sve o uzročnoj vezi, vrste odgovornosti za štetu, odgovornost nasljednika za dugove ostavitelja, nedostojnost, Odricanje od nasljedstva, nasljedni redovi.

Tincincila

Bok ljudi, imam pitanjce, pa ako mi netko moze uskociti u pomoc!
Planiram izaci na rok 11.4., i ucim po knjizi, medjutim nigdje na web stranici ne mogu naci koji su djelovi izostavljeni tj koje ne treba uciti? Jel zna netko, da si to pribiljezim...

Takodjer..prvi put prijavljujem ispit preko studomata, kako ide sa time, kad bude vrijeme za prijavu? Znam da je u moje vrijeme inace prijava bila tjedan dana prije roka...
Hvala!

Darijana

Bok ljudi, imam pitanjce, pa ako mi netko moze uskociti u pomoc!
Planiram izaci na rok 11.4., i ucim po knjizi, medjutim nigdje na web stranici ne mogu naci koji su djelovi izostavljeni tj koje ne treba uciti? Jel zna netko, da si to pribiljezim...

Takodjer..prvi put prijavljujem ispit preko studomata, kako ide sa time, kad bude vrijeme za prijavu? Znam da je u moje vrijeme inace prijava bila tjedan dana prije roka...
Hvala!
Prijaviti možeš već danas ako želiš...kad se ulogiras pod prijavom ispita ti piše do kad su prijave i odjave..

Tincincila

Pravnu narav pravne osobe I vrijednosne papire ne treba uciti.
Hvala ti puno!

Prijaviti možeš već danas ako želiš...kad se ulogiras pod prijavom ispita ti piše do kad su prijave i odjave..
Hvala! :)

Mali edit, jel to znaci da ne treba sve do 695.str. odnosno sve do 'Primjeri mjenice i čeka'?

Ili mjenice treba?

Posljednje uređivanje:

babebibobu

Pozdrav ekipi, zbog guzve oko posla nisam stigla nista napisat za svoje dojmove glede ovog ispita.
Daklen, bila sam kod prof Kanceljak koja je fantasticna. Osjecala sam se kod nje kao da smo frendice i da smo na kavi. Mislim da bi se mnogi profesori mogli posramiti naspram nje i da bi od nje mogli mnogo toga nauciti.
Moja karijera sa ovim ispitom zapocinje u 11. mjesecu di sam bila kod Haneka, sve u svemu nisam nesto proslavila taj rok i svoje znanje iako mogu rec da sam ucila ali nisu me potrefila neka bajna pitanja a i s obzirom da sam prvi put krenula ucit taj predmet nije mi bas nesto sve sjelo.
Potom odustajem od rokova od opce depresije ali ipak odlazim na ovaj rok.
Uz posao sam ucila tri tjedna i to svaki dan po cca 5 sati. Ono, malo posao pa malo ucenje i tako u krug. Nisam bas neku volju imala ali ajde. Dosla sam kod nje i prvo da naglasim da je to kod nje sve islo dosta brzo. U globalu po jedno pitanje iz svakog dijela. Eventualno podpitanje ako zapnes ali sve u smjeru da te navede na odgovor i da te ne zbuni sto ih vecina radi.
Pitanja- vlasnistvo sa naglaskom na ogranicenjima, cesija uz podpitanje notifikacije i dispozitivnost u nasljednom pravu uz ostala nacela i objasiti nacelo kaduciteta. Dobila sam 4 i ostala paf. Nisam ocekivala ipak 4ku.
Moj savjet je da se ne bojite ovog predmeta jer ga ima puno, knjiga je stvarno fantasticno napisana da se sve lijepo shvati. I stvarno ucite iz te knjige, ima toga i znam da izgleda sve zbrda zdola ali nakon nekog vremena sve pocne sjedat u glavu. Ja sam imala srecu da je kod Kanceljak dapace dobrodoslo odgovaranje svojim i isljucivo svojim rijecima. Naravno nisu svi profesori isti, daleko od tog, ali poanta je da sve shvatis da oni vide da si sve shvatio. A ne puko strebetanje. Dobro razumjevanje, baratanje nekim osnovnim pojmovima (strucnim) i naravno malo srece je odlican recept za ovaj ispit.
SRETNO SVIMA OD SRCA! Over and out!
Peace.

ivana16

Ljudi planiram izac u 4. mj s time da bih tek pocela uciti. Je li mi to dosta vremena? I je li iz knjige najbolje uciti ili? Hvala unaprijed. :)

Darijana

Ljudi planiram izac u 4. mj s time da bih tek pocela uciti. Je li mi to dosta vremena? I je li iz knjige najbolje uciti ili? Hvala unaprijed. :)
Stigneš ako ćeš baš učiti...možeš iz montane to je provjereno dobra skripta..

fakin

Super Moderator
a pa trebali bi biti, ali na ovoj katedri ti je kanceljak daleko najljubzanija pa ti preporučam da nju recimo mailom pitaš za to i da će ti dati potvrdan odgovor, da ne dolaziš bezveze ako neće slučajno

tina22

Mozda mi zna tko reci za sljedeci rok u travnju, na studomatu pise 11. 04. dali je to konacan datum kad se odrzava ispit ili moze biti i npr. 15. 04.? I kojim se danom najcesce odrzava ispit? Hvala puno:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks