AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bok, pitala bi ovako. Naucila sam do sada stvarno i nasljedno pravo po knjizi. Mislila sam izaci zadnji rok u ovom mj 29.6. Obvezno znam samo malo ugovore. U ovih 2 tjedna sam mislila opci dio i obvezno koliko stignem samo po pitanjima iz skripte. Sto mislite, da li uopce ima smisla izac na ispit sa takvim znanjem. Hvala!
A čuj sve je to sreća možeš nauciti svega par pitanja pa da te baš nešto od toga pitaju...ako ti je prvi put i želiš riskirati izadi al nemoj se zadržavati puno na ugovorima već nauči dobro cesiju, subrogaciju, odgovornost za štetu...iz obveznog. + racunaj da nemaš 2 tjedna za učenje jer ti treba nekih 10 dana za ponavljanje bar je meni trebalo

monalisa

A čuj sve je to sreća možeš nauciti svega par pitanja pa da te baš nešto od toga pitaju...ako ti je prvi put i želiš riskirati izadi al nemoj se zadržavati puno na ugovorima već nauči dobro cesiju, subrogaciju, odgovornost za štetu...iz obveznog. + racunaj da nemaš 2 tjedna za učenje jer ti treba nekih 10 dana za ponavljanje bar je meni trebalo
Puno hvala na odgovoru!!

Lorena93

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo dojmovi kod Kanceljak! Naravno pismenog nije bilo! Moja pitanja- zastita posjeda, rokovi aktivno i pasivno legitimirani znaci sve oko posjedovne tuzbe. Obvezno- materijalni nedostaci sto su, pretpostavke, kad postoji, skriveni i vidljivi. Nasljedno- nizno nasljedno pravo kome ide koliko tko su iznimka nacela slobode oporucnog raspolaganja je to da se malo poveze. I imovina sve 3 kategorije objasnit sto su.
Treba se razumjet. Kada vidi da znas prekine te.mene su potrefila pitanja o kojima sam znala sve.. Super ugodan ispitivac! Sve pohvale za prof. Kanceljak, trud se isplati 5 je u indexu! Svima sretno!

mape5

Super Moderator
Evo dojmovi kod Kanceljak! Naravno pismenog nije bilo! Moja pitanja- zastita posjeda, rokovi aktivno i pasivno legitimirani znaci sve oko posjedovne tuzbe. Obvezno- materijalni nedostaci sto su, pretpostavke, kad postoji, skriveni i vidljivi. Nasljedno- nizno nasljedno pravo kome ide koliko tko su iznimka nacela slobode oporucnog raspolaganja je to da se malo poveze. I imovina sve 3 kategorije objasnit sto su.
Treba se razumjet. Kada vidi da znas prekine te.mene su potrefila pitanja o kojima sam znala sve.. Super ugodan ispitivac! Sve pohvale za prof. Kanceljak, trud se isplati 5 je u indexu! Svima sretno!

5 u indexu...ajmeeee ti si moj idol - ČESTITKA :aplauz:

nata

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kolege , jesu svi na ovom roku imali ispit popodne ili?kod kuštrak je bio ispit u 16 h...a kod kanceljak, hano?

Leptiric_20

nešto kolege nam nisu aktivni iz gpa, ne znam kako je na drugim ispitima jer pratim samo gp jer mi je jedino ostalo i vidim da vec duze vrijeme slabo ima komentara, nažalost!

peroz

Koja pm, kakva su to dvostruka mjerila i standardi, netko ima pismeni, netko nema ??
Kao zadnji šljam smo, a kad se treba platit ko hijene su tu uredno i čekaju, jbš ovo i ovakve kriterije
Nek ponude pismeni svima, a tko neće, lijepo odbije i ima usmeni...kaj sad...nebu išlo ha....

"Nešto je trulo na ovom faxu"

Lorena93

Kanceljak u 16.30 h
Hano ako se sjecam u 3.. I nacula sam da je kod Hane ponovno bio ispit pismeni sa istim pitanjima kao i na proslom roku.. Neka me netko ispravi ako sam u krivu, jer nisam sigurna dal se radilo o poreznom studiju ili o nama:)

sufi

Cestitke kolegici za peticu :) mislim da ce te mnogi spominjati generacijama ;) A komentar za ovo na katedri pismeni vs usmeni...covjeku dođe da skoci u Savu s mosta. Taman ugledamo svjetlo na kraju tunela i eto ti ga..Kanceljak nece vise pismeni, pardon..normalan(lagani) pismeni. a kaj cemo..ipak je to cca 650kn po studentu na racun fakulteta. I GP je prvostupnicima javne uprave od presudne vaznosti za daljnju karijeru..
Nego moze li netko tko prati reci kako se rotiraju prezimena..tko je bio kod Hane gledajuci po abecednom redu?

Aine

Hajd' sada da rezimiramo... Da li je na ovom roku bio pismeni kod ijednog profesora?

tina94

Ja sam bila na ovom roku kod Kuštrak, prezivam se na B. Nadam se da ću sljedeći rok dobit nekog normalnog, jer sam učila, a nakon nje nisam znala ni kako se zovem. Pitanja su mi bila prijeboj, vrste, razlike, kakve tražbine trebaju biti, zastara, dali ju sud prati po službenoj dužnosti, zašto ne, stjecanja prava vlasništva ugovorom, prema zoo što ako je upisan u zemljišne knjige pradjed, kakav treba biti ugovor za stjecanje prava vlasništa, što nakon potpisivanja ugovora, kakav je to upis u zemljišne knjige.
Dali ima itko ikakvu predodžbu, tko bi mogao biti kod kojeg ispitivača na sljedećem roku?

Lorena93

Hvala svima jos jednom!!! Evo ako ce ikom pomoc ovo sam poslala curi u private pa da imate..ugl nitko nije napisao pitanja koja su bila kod hane jer su bila na nadopunjavanje a to vjerojatno nitko nije popamtio:/ pitanja su se odnosila na-zastaru i zastarni rok prekid i zastoj, nistetnost i pobojnost, karakteristike stvarnog prava, posjed i stjecanje vlasnistva na pokretninama i sad ti tipa trebas napisat predaja u samostalni posjed, solidarno jamstvo isto nadopunit da nema supsidijarnosti, krivnje - dolus culpa lata i culpa levis, zalozno pravo bez predaje u posjed- nadopunit samo hipoteka,negativna karakteristike stvarnih prava- iskljucivost, nabrojat samo prava stvarne sluznosti, neki primjeri iz nasljednog gdje se moralo nadopuniti koji je nasljedni red, vrste oporuke:) nadam se da sam pomogla!

Aine

Hvala ti, i mislila sam, ali kad me na ispitu to pitala, rekla je da ima cijelo poglavlje o tome u knjizi i tisuću stvari zbog kojeg pravni posao prestaje.... tak da... :S
Tko te je to pitao?

mayya992

Dragi kolege, i ja sam jedna od onih 5 usuđujem se reći sretnica, koje su prošle kod Hana 15.6. na pismenom. _Bilo je 20 pitanja i 20 minuta nema se baš vremena za razmišljati to je ispit znaš ne znaš. 47 mogućih bodova 21 bod je bio dovoljan za prolaz. Nekih se pitanja sjećam pa eto da olakšam ostalima koje možda zapadne Hano na sljedećim rokovima. Navedite javno dobro u općoj uporabi____, Vrste štete____,__,__ Vrste oporuke___,___,___ Marko stječe nekretninu u državnom vlasništvu ____ čiji je rok___. Oporučitelj može iznaslijediti ___ ili ___. Popravljanje štete na temelju koje se daje pravična novčana naknada je ____ te se naziva ____. Ujak, nećak pripadaju u ___ stupanj srodstva. Odgovornost za materijalne nedostatke (kada nastupa) ___ i rok u kojem se stjecatelj može pozivati na tu odgovornost je ___. Bilo je i nešto vezano uz zastaru sad se toga ne sjećam točno, zatim si pogledajte jamstvo bilo je nešto vezano i uz to. Koje negativne komponente postoje vezano uz vlasništvo i ostala stvarna prava ___ . Kolegice koje nisu prošle je poslao kući, jednoj kolegici je ponudio da odgovara vjerojatno iz razloga što joj nije puno falilo da prođe. Ostatak nas koje smo prošle smo mogle prihvatiti dvojke ili ostati odgovarati za veću ocjenu, sve smo naravno prihvatile dvojke i riješile se ovog giganta od predmeta. Svima želim puno sreće i da ga što prije položite. :)

ideš

Ja sam konacno polozila ovaj ispit na komisiji, uglavnom za prolaz se mora znat svako pitanje koje pitaju. Pitali su me pravo vlasnistva, vrste stjecanja, dosjelost, rokove, zastaru-sve, pogotovo rokove konkretno rok za naknadu stete, subjektivni i objektivni, primjer za pobijanje radnji duznika na stetu vjerovnika, odgovornost za stetu-pretpostavke, protupravnost, stupnjevi krivnje i namjeru. Ucila sam iz knjige. Ispit na komisiji traje cca 20 minuta, samo treba pokusat izbacit tremu, najbolje popit jednu-dvije kratke prije ispita :D :angel: i najvaznije nemojte ponavljat pred kabinetom, ono sto ste naucili, naucili ste, ako zadnjih par minuta okrecete po knjizi/skripti od tog ce trema bit jos veca.
Nas fax je jako neposten jer svi nemaju iste uvjete, ovaj pismeni zadnja tri roka je slag na torti. Meni je to jako zalosno pogotovo jer su zadnji rok jednu curu rusili 8. put na komisiji i ima zabranu studiranja, imala je tremu i zablokirala je, o svakom pitanju je znala nesto rec al su ju namjerno zbunjivali potpitanjima, cura je i ucila i isla na konzultacije i nije nista pomoglo, sav trud, odricanje i vrijeme za nista.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks