AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

mape5

Super Moderator
Uvod u građansko pravo
Osnovni podaci-Literatura-Detaljne informacije-Ishodi učenja-Konzultacije
Literatura:
Petar Klarić, Martin Vedriš; Građansko pravo (osim poglavlja: Pravna narav pravne osobe i Vrijednosni papiri); Narodne novine (2014)

ovo je literatura koja je objavljena na web stranici katedre. ne treba nam zakon o nasljeđivanju.

ideš

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav, ekipa. Zanima me sto sa nasljednim pravom i zakonom. Jel potrebno oboje il je dovoljna samoknjiga a zakon malo procitati? Inace ostavinski postupak nemoramo znati, pitala sam prof Hanu.
Dal si bila mozda na konzultacijama kod prof. hana? Dal se mora poslat mail prije dolaska na konzultacije ili se moze doc u vrijeme konz.?

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dragi kolege, molila bi vas ako bi netko znao objasniti stvarne sluznosti. Spominje se da se kod stvarnih sluznosti uvijek mora raditi o dvije nekretnine. Nije mi to jasno. Ja sam shvatila da je jedna nek. Posluznog vlasnika kojom se sluzi ovlastenik

Darijana

Dragi kolege, molila bi vas ako bi netko znao objasniti stvarne sluznosti. Spominje se da se kod stvarnih sluznosti uvijek mora raditi o dvije nekretnine. Nije mi to jasno. Ja sam shvatila da je jedna nek. Posluznog vlasnika kojom se sluzi ovlastenik
Znači imaš povlasnu i posluznu nekretninu dakle 2 nekretnine i sad vlasnik povlasne nekretnine (ovlastenik stvarne sluznosti) se služi radi boljeg iskorištavanja svoje nekretnine posluznom nekretninom tj tuđom nekretninom. Nadam se da sam ti malo razjasnila :)

bojana_kc

Puno hvala,shvatila sam!
Znači imaš povlasnu i posluznu nekretninu dakle 2 nekretnine i sad vlasnik povlasne nekretnine (ovlastenik stvarne sluznosti) se služi radi boljeg iskorištavanja svoje nekretnine posluznom nekretninom tj tuđom nekretninom. Nadam se da sam ti malo razjasnila :)

dianica

Jel zna tko kakvi su na komisiji? Komentari su uvijek za svakog pojedinačno, a nikad nitko ne piše iskustva s komisije...

studentca

Jel zna tko kakvi su na komisiji? Komentari su uvijek za svakog pojedinačno, a nikad nitko ne piše iskustva s komisije...
ja sam bila u 11 mj na komisiji i u komisiji su mi bila hano, kanceljak i keglavic...pitanja su mi bila nasljedni redovi, stjecanje prirastajem i naknada stete kod materijalne i nematerijalne stete...ugl svi su se puno smijali i stekla sam dojam da se vole nadmetati s potpitanjima tak da je u istom trenu dvoje njih mi postavljalo potpitanja...tad nas je bilo 7 i nitko nije prosao... sretno :-D

genius

Pise mi da sam kod Hana u utorak u 12,dvorana 5..Da li to mozda znaci da bi i ovaj rok mogao bit pismeni? Neka se netko javi da vidimo kako pise kod drugih :)

selma

Divno bi bilo da se rotiraju. Ja sam evo drugi put zaredom kod Kuštrak. Taman sam se nadala drugom ispitivaču.

Panic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam kod kanceljak u petak... mogu reć da o svemu znam pomalo, jedino me sve one vrste tužbi zezaju... vidjet ćemo oće bit dosta, samo da ne zblokiram :)
Sretno svima !

e da, i jel zna neko rok kod ništetnosti, mora da mi je negdje promaklo?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks