AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

Kaka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Oprostite, zanima me, ispit je za SVE u četvrtak il? Stari sam program, a na netu ništ ne piše kad bude ispit i tko ispituje stari program

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Oprostite, zanima me, ispit je za SVE u četvrtak il? Stari sam program, a na netu ništ ne piše kad bude ispit i tko ispituje stari program
kako ne piše na netu kad piše i za stari program, samo ne pod ispiti, već gdje su obavijesti!!

Ispituje: KEGLEVIĆ, ANA, Dr. sc. Lokacija: TMT 3, soba 302/III. kat
Raspored za ispit Osnove građanskog prava (PRIJE Bologne) Grupa: 14.02.2013. u 11:00
PREZIME_IME IME OCA JBR PRIJAVA POLAGANJE
1 Blažeković, Luka Ivan 00R268 58 2
2 Boltužić, Jelena Rade 02R185 12 2
3 Brezovec, Dragana Branko 98I052 22 2

Ispituje: ERNST, HANO, Doc. dr. sc. Lokacija: TMT 3, soba 35/II. kat.
Raspored za ispit Osnove građanskog prava (PRIJE Bologne) Grupa: 15.02.2013. u 15:00
1 Dinjar, Ines Marijan 02R237 12 3
2 Jakopović, Kristina Dragutin 03R201 48 6
3 Klemenčić, Andreja Franjo 01I086 3 1

Ispituje: MATANOVAC VUČKOVIĆ, ROMANA, Dr. sc. Lokacija: TMT 3, soba 301/III. kat
Raspored za ispit Osnove građanskog prava (PRIJE Bologne) Grupa: 18.02.2013. u 17:30
1 Nestić, Danijel Josip 04R054 50 1
2 Olujić, Renata Ivan 04I315 18 5
3 Segher, Krešimir Mato 01R155 27 3
4 Škofić, Katarina Franjo 03R046 13 1

KOMISIJSKI ISPIT Grupa: 18.02.2013. u 13:00 Lokacija: TMT 3, soba 35/II. kat
1 Balešević, Danijela Dragoljub 99I144 6 4
2 Laktić, Diana Mile 01R085 27 4

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Evo, i ja sam na ovom roku kod. Keglević, i još razmišljam da li da izađem na ispit ili ne...
Kolege koji ste bili kod nje prošli rok, što mi preporučate?
prošli rok je prošla jedna osoba kod nje, od 10tak. Na popisu je bilo oko 16tak. Čuj indiviualno ti je to (bar mislim) ako misliš da znaš, da ti je znanje barem dovoljno, nemoj gubiti rok. neće te pojesti žena. Ove info su od slušača i kažu da žena pita sve, ali da se nakačila na pitanja koja je vidjela da ljudi nisu znali, pa kak je ekipa ulazila..ona je nastavila samo. I (navodno) ekipa je zaista loše odgovarala. Sve to podijeli s dva kak se kaže..ako znaš i ak si učila onda i odi odgovarati. Hvalili su ljudi i prof. Matanovac kao jako dobru,pisali ju na prijavnice dok se to moglo..pa uzalud mnogima dok nisu zagrijali stolac. Mislim da je GP predmet u kojem nemaš kaj "ići vidjeti" kak mnogi kažu i rade..pa onda ispadne fama oko ispita. Sretno kako god odlučila! javi se s dojmom ako iziđeš ipak!

Eriatarka

Imam nekoliko pitanja koji me zbunjuju, jer ne znam koji odgovor točno trebam dati. Niti gdje ga potražiti. Pročitala sam na ranijim stranicama da prof. Keglević pita:
1.) Stjecanje vlasništva na nekretnini / pokretnini - što točno tu trebam reći? Općenito o stjecanju vlasništva (izvorno / izvedeno i to) ili nešto drugo?
Zatim, 2.) Raskid ugovora i posljedice! Nalazi li se taj dio kod ugovornih obveza kod obveznog prava, jer taj dio nisam prošla? Koji je odg na pitanje. Pretpostavljam da su posljedice povrat u prijašnje stanje / naknada štete. Ili nisu :-/
I 3.) Pitanje pretpostavke stjecanja PV? Jel' tu na koji način možemo steći PV (pravnim poslom, zakonom i to - one 4 podjele) ili nešto drugo?
I ljudi moji što je supstitucija? Gdje se to nalazi molim vas!
Hvala unaprijed!

danchy13

da li mi netko može reci sta se treba reci pod povrede prava osobnosti. znam sta su prava osobnosti , ali sta ide pod povrede? hvala

Eriatarka

Prošla kod prof. Keglević! Ispit bio zakon! Pitala me: što je obvezno pravo i karakteristike, novčane obveze, što je pravo vlasništva, vrste vlasništva, ništetnost i pretpostavke, oporuka i karakteristike oporuke. Brate mili, osnove osnova. A ja nekoliko dana tamo si skriptiram ova čudesa što je pitala ekipu s foruma, guglam neke stvari, jer ih ne mogu naći u knjizi, svaku riječ podvlačim i sa najvećim razumijevanjem čitam na glas i pamtim i sve to i preko dana i preko noći i za ručkom i pod tušem, a ona mene tako eto :-D. Ma super. Profesorica je super. Sve je super danas.
Ne treba se plašiti. Svaki rok je drugačiji. Na prošlom je pitala isto, ekipa je padala jer nije znala novčane obveze (načelo nominalizma i valorizma - obavezno reći).

Marinchy

Prošla kod prof. Keglević! Ispit bio zakon! Pitala me: što je obvezno pravo i karakteristike, novčane obveze, što je pravo vlasništva, vrste vlasništva, ništetnost i pretpostavke, oporuka i karakteristike oporuke. Brate mili, osnove osnova. A ja nekoliko dana tamo si skriptiram ova čudesa što je pitala ekipu s foruma, guglam neke stvari, jer ih ne mogu naći u knjizi, svaku riječ podvlačim i sa najvećim razumijevanjem čitam na glas i pamtim i sve to i preko dana i preko noći i za ručkom i pod tušem, a ona mene tako eto :-D. Ma super. Profesorica je super. Sve je super danas.
Ne treba se plašiti. Svaki rok je drugačiji. Na prošlom je pitala isto, ekipa je padala jer nije znala novčane obveze (načelo nominalizma i valorizma - obavezno reći).
Čestitam na prolazu! :) Koliko ti je vremena trebalo da naučiš sve i da li si učila iz skripte od 134 str. ili samo iz knjige?
Unaprijed hvala! ;)

marty1711

Danas, sta reci? Moj totalni fijasko. Prestrasno , totalna blokada, izletila vann nakon 2 minute. Trema je napravila svoje. Neznam jel sam ljuta, tuzna, bijesna... Najradje bi plakala. Ucila sam mjesec dana, ali fakat ucila i onda zablokam na OSNOVAMA. A iduci rok u 4. Mj. :'(

Leptiric_20

evo malo sam si dala truda pa sam vam napsala pitanja s današnjeg roka od Hana,sigurno ima onih kojih zanima :) (pravopisne greške zanemarite, pisano u žurbi)

1. Što znate o pravu građenja?
- Gdje se upisuje, kako se upisuje
- Što se dešava kada prestane pravo građenja
2. Što je reivindikacija?
- Koja je razlika između posjeda i prava vlasništva
- Kako se po zakonu definira pravo vlasništva
- Nabroji stvarna prava
- Tipična vlasnička ograničenja
- Od čega se sastoji i što se traži vlasničkom tužbom
- Gdej se ima složeniji tužbeni zahtjev – posjednova tužba
3. Dijelovi posjedovne tužbe
- Definicija posjeda
- Vrste posjeda
- Kako se razlikuje stupanj posjeda
- Što kada kažemo da je posjed samostalan
- Što znači posredni posjed, a što neposredni – PRIMJER
- Kako se stječe posjed
4. Što znate o založnom pravu?
- Tko osniva založno pravo
5. Što je ugovorna kazna ili penal?
- Kako se određuje visina ugovorne kazne
- Da li ima ograničenja u određivanju kazne
- Da li se može intervenirati u određenje kazne
- Vrste ugovorne kazne
- Za koju vrstu obeze se ugovara kazna
- Razlika ugovrone kazne i naknade stete
- Ako nije nastala šteta da li se može tražiti naknada
6. Što je neimovinska šteta
7. II nasljedni red- tko nasljeđuje
- koliko dobiva ako imamo 1 roditelj i bračni drug
- ako imamo dijete i roditelj
- ako imamo jedan roditelj i sestra
8. što znate o raskidu ugovora? – definicija
- kada nece nastati pravni učincki ugovora – situacije-primjer
- objasni ništetnost ugovora
9. koje mane volje uzrokuje pobojnost?
10. Što znate o zabludi?
- Što strana treba uciniti kada otkrije zabludu-
- Posljedice poništaja
11. Što znate o zastari? – znati rokove
- Što je prekid, a što zastoj zastare?
12. Što je to imovina?
- U pravnom i gospodarskom smislu
- Da li su obveze dio imovine – ne
- Koje su karakteristike a koje funkcije
13. Što znate o jamstvu?
- Karakteristike, vrste, objasniti
- Podjamstvi – što znate o tome
14. Solidarno jamstvo i solidarna obveza – razlike
- Solidarni duznik prema kome tazi regres i koliko
15. Što znate o cesiji?
- Što je notifikacija
- Odgovornost za veritet- što je
16. Što znate o objektivnoj odgovornosti za štetu?
- Da li je pravilo ili iznimka
- Po čemu se spedificira
- Razlika između objek i subj, odg
- Slučajevi kod objek odg
17. Što je to opasna stvar?
18. Što zante o krivnji?
- Vrste, stupnjevi
- Što je namjera
- Što je nepažnja
19. Što je protupravnost?
- razlozi isključenja protupravnosti – slučajevi
Što je to viša sila
20. Što znate reči o šteti?
- Vrste šteta
- Kao se klasificiraju
- Što je neimovinska šteta
- Kako se određuje visina isplate štete
- Objasnite satisfakciju
- Kako se imovinska šteta popravlja

marty1711

od 10 prošlo je 4
Ja sam bila tako sretna šta sam bila na popisu kod njega i kad ono sranje... mislim okej, priznajem, sama sam kriva , smotala sam se ko sajla tak da se osječam ko debil. :wtf: ali bit će bolje.
Nevjerojatno mi je to što svaki ispit na koji sam izlazila do sad , bila sam na popisu kod prof koji je bio na najlošijem glasu i prošla svaki put od prve, a dođem na ispit sva preznojena od straha. Iznimka je bilo obiteljsko na kojem me dopala "kao" najbolja profa i ona me srušila. Isti slučaj sad s građanskim... :(
Baš sam u depri:cry::cry::cry:

patriša

jel zna netko koliko ih je otprilike prošlo kod keglević?

e i jel bio ok hano dns...kad kažem ok mislim nije zezao i to?

dianica

kod Keglević je došlo 4, i prošla je jedna osoba, s tim da ovi koji su pali stvarno nisu znali beknuti, a pitala je zaista lagana pitanja, osnove osnova... novčane obveze, obvezno pravo - def., obvezni odnos, pravo vlasništva, kulpozna paulijanska tužba, oporuka...dalje se ne sjećam. ugl. žena je pitala doslovno podnaslove :/

jelenko.wt

Uvod u građansko pravo i osnove građanskog PRAVA - promjena termina ispita

Ispiti iz predmeta uvod u građansko pravo i osnove građanskog prava koji su se trebali održati danas 18.2.2013. U 16,00 i u 17,30 sati (ispitivač doc. Dr. Sc. Romana Matanovac Vučković), zbog bolesti ispitivača prebacuju se za utorak 19.2.2013. U 13,00 sati (uvod u građansko pravo) i 14,00 (osnove građanskog prava – stari program i porezni studij).

Studente će ispitivati doc. Dr. Sc. Hano Ernst.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks