AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

krika23

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ne znam baš, većinom uče po montaninoj skripti od 130 str. bolje uzeti veću pa iz nje izbacivati ono malo što ne treba nego uzeti manju pa dodavati :)
a možda je i dovoljno tu od 70 str, samo da se stvarno nauči.
heh da pardon krivo pročitah i ja sam na tu mislila

Akrap

zato mislim da je ta od 103 str. skripta iz skriptarnice najbolja..nema je puno a ni malo reklo bi se taman :D

no_name

Pozdrav,

skinuh montaninu skriptu, nakon 2 god. pauze od ispita idem probat riješiti građansko... jedna stvar mi nije jasna, pa neka me netko ispravi ako je upućen bolje... Imam knjigu iz građ. i usporedno sa skriptom čitam knjigu eto tek toliko da mi neke stvari budu jasnije jer ja sam tek na početku, a nalazim neke sitne nedostatke u toj skripti , ali opet su nedostatci... Recimo kod IMOVINE se uopće ne spominje imovina kao knjigovodstvena kategorija ( u knjizi je to objašnjeno ), neznam da li je moja knjiga stara, ali pošto je normalno da se imovina tretira i kao knjig. kateg. sumnjam da je to izbačeno? zatim kod Novca , u toj skripti piše AFEKCIONA cijena, a prema knjizi AFEKCIJSKA po meni to nije isto... Sad me stvarno zanima da li se što izmijenilo? Dok je ona od lolly baš po toj knjizi, e pa sad tko je u toku nek me uputi:)
hvala!

martina_sk

Administrator
Koliko treba vremena da se nauči ovaj predmet za prolaz iz skripte? :D
mjesec-mjesec i pol.

Pozdrav,

skinuh montaninu skriptu, nakon 2 god. pauze od ispita idem probat riješiti građansko... jedna stvar mi nije jasna, pa neka me netko ispravi ako je upućen bolje... Imam knjigu iz građ. i usporedno sa skriptom čitam knjigu eto tek toliko da mi neke stvari budu jasnije jer ja sam tek na početku, a nalazim neke sitne nedostatke u toj skripti , ali opet su nedostatci... Recimo kod IMOVINE se uopće ne spominje imovina kao knjigovodstvena kategorija ( u knjizi je to objašnjeno ), neznam da li je moja knjiga stara, ali pošto je normalno da se imovina tretira i kao knjig. kateg. sumnjam da je to izbačeno? zatim kod Novca , u toj skripti piše AFEKCIONA cijena, a prema knjizi AFEKCIJSKA po meni to nije isto... Sad me stvarno zanima da li se što izmijenilo? Dok je ona od lolly baš po toj knjizi, e pa sad tko je u toku nek me uputi:)
hvala!
iz koje godine ti je knjiga? afekciona i afekcijska cijena je po meni isto samo što je ovo prvo na srpskom :D možda se zabunio onaj koji je pisao skriptu. al to su sitnice.

no_name

Ej pa nemam pojima zato i pitam, ali u knjizi je afekcijska;) ugl. to su samo neki primjeri što sam navela... Možda ima isto značenje ali kad već učim htjela bi naučiti kak treba...ili ti na hrv. jeziku:) Ugl ako gledamo na imovinu kao gospodarsku kategoriju, kao pravnu i kao knjigovodstvenu, normalno mi je da znaš o svakoj nešto ili barem da postoje, po meni je to manjak u skripti ukoliko stvarno u nekoj novoj knjizi nije isključeno, ali to bi bilo nevjerojatno barem mislim... Ne želim ja ovim putem omalovažavati nečiji rad ili potaknuti nekoga da uči iz druge, samo želim reći upozoriti da u ovoj prema svemu sudeći za sad nema viška nego manjka podataka, tako da neznaj kaj se tu ima za skratiti... al ipak su ljudi koji su nedavno polagali tu da procijene;)

Dolla

Miss Gates
Ej pa nemam pojima zato i pitam, ali u knjizi je afekcijska;) ugl. to su samo neki primjeri što sam navela... Možda ima isto značenje ali kad već učim htjela bi naučiti kak treba...ili ti na hrv. jeziku:) Ugl ako gledamo na imovinu kao gospodarsku kategoriju, kao pravnu i kao knjigovodstvenu, normalno mi je da znaš o svakoj nešto ili barem da postoje, po meni je to manjak u skripti ukoliko stvarno u nekoj novoj knjizi nije isključeno, ali to bi bilo nevjerojatno barem mislim... Ne želim ja ovim putem omalovažavati nečiji rad ili potaknuti nekoga da uči iz druge, samo želim reći upozoriti da u ovoj prema svemu sudeći za sad nema viška nego manjka podataka, tako da neznaj kaj se tu ima za skratiti... al ipak su ljudi koji su nedavno polagali tu da procijene;)
Ništa u Montaninoj nije baš za kraćenje a ta tri značenja imovine izvuci iz knjige ako ju imaš ili iz bilo koje skripte s pravokutnika (tako sam ja napravila), osim što nema to troje skripta je perfektna i svaka čast autorici, skratila nam je svima muke oko ovog predmeta.

martina_sk

Administrator
Prof.Keglević je nedavno na predavanju rekla da su skripte pune grešaka i da je najbolje učiti po knjizi.
a normalno da će to reći. hrpa ljudi je položila učeći iz skirpti, ima ih i koji su 4 dobili. ako netko ne vjeruje skripti onda nek prolazi paralelno nju i knjigu pa neka ju nadopunjava, il nek uči iz knjige, osobni izbor :)

Eriatarka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Raspored stigao! Ispit je 1.2. Ovom prilikom bih htjela zahvaliti referadi i tetama koje stavljaju raspored na internet, jer su mi izašle u susret stavivši ga čak tjedan dana ranije i sad znam tko će me ispitivat. Hvala tete i nadam se da ćete tako od sada svaki rok.

martina_sk

Administrator
po komentarima, imam osjećaj da je kod keglević najteže proći?
što vi mislite?
ja isto tako mislim.

Raspored stigao! Ispit je 1.2. Ovom prilikom bih htjela zahvaliti referadi i tetama koje stavljaju raspored na internet, jer su mi izašle u susret stavivši ga čak tjedan dana ranije i sad znam tko će me ispitivat. Hvala tete i nadam se da ćete tako od sada svaki rok.
ne bih ja rekla da su tete krive što inače nije dolazio ranije. sanja stavlja raspored za građansko a ona uvijek studentima izlazi maksimalno u susret, tako da vjerujem da su uvijek u pitanju profesori, tj sigurno čeka da oni kažu kad su slobodni za usmene.

rijekaboy

po komentarima, imam osjećaj da je kod keglević najteže proći?
što vi mislite?
samo nemoj da te zastrašivaju, ja sam učio samo po skripti s time da one ugovore sve nisam ni naučio i dobio sam nju na usmenom i kad sam došao da odgovaram dvije cure su govorile kako neću proć kod nje pogotovo jer sam učio po skripti, ali eto prošao sam i to sa 4 tako da ako si spremna i sigurna u svoje znanje nemaš se čega bojati, ona ti samo traži da odg. baš na ono pitanje koje ti je postavila!!! sretno!!! :razz:

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
i kad sam došao da odgovaram dvije cure su govorile kako neću proć kod nje pogotovo jer sam učio po skripti
:D

Uvijek se guštam dok mi neki pametnjakovići tako rezolutno prije ispita objašnjavaju hoću li pasti ili ne na temelju izbora literature.

zajedničko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi...imam ispit kod Hane...
Znam da isto sve pita ali ako netko ima info ili iskustva kaj je kod njega onak najvažnije da uvijek ali baš uvijek ...na kaj se orijentirati onak baš baš da moras znati...pliz...o ovome ispitu mi oisi poso...jer ako ne dam ispit una ovom ili sljedećem roku smatrat će da ništa ne učim i ne namjeravam završit fax a potreban je viša sprema za ovo mjesto od 1.9. pliz helppp...hvala dobre duše:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks