po tvom mišljenju jel dovoljna ona skripta od 134 str i sva pitanja od profesora...
kod matanovac je, ali keglević me pitala vrste zapisa, koja je svrha upisnika oporuka i takva pitanja, a ja učila po skripti i baš svrhe upisnika oporuka u skripti nije bilo-to nisam znala i rušila me jer mi je to bilo zamjensko pitanje. napisala sam koja je svrha upisnika oporuka jer sam odmah po google-u išla tražit čim sam došla doma-tak da si pronađi pod pitanja od ispitnog roka 13.4.o.g.ovdje na forumu ako te slučajno zanima... za hana ne znam kak je, možda tko je bio kod njega neka napiše...sretno!
hej, sad se sjetih da ipak nisam napisala kaj sam našla o Hrv.upisniku oporuka, valjda od sve one gorčine tog dana...
Eto, ako kome pomogne ubuduće:
Hrvatski upisnik oporuka vodi Hrv.javnobilježnička komora i njoj se dostavljaju podaci putem suda, j.bilježnika, odvjetnika ili osoba koja je napravila oporuku.
Ostavinski je sud dužan u ostavinskom postupku tražiti iz Hrv.upisnika oporuka podatak o mogućim oporukama umrle osobe, ili od osobe i tijela kojima je oporuka povjerena na čuvanje da mu je dostave.
Hrv.upisnik oporuka dakle nakon "moje" smrti o postojanju moje oporuke obavijesti one koji se u njoj spominju-tome valjda služi.