AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

lilim

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
vjerojatno misle s nama završiti po kratkom postupku... i sad se pitam... sutra doći na ispit ili ipak otići na posao gdje mi je frka-panika?! hm...
hm... poznata mi ta dilema, a da ne govorim o tome kako je učenje građanskog uz posao pravi izazov. :sos:

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolegice i kolege!

Još jednom vam svima želim puno srece sutra, da svi prođete i da nam napišete dojmove sa ispita.

Fireflower

hm... poznata mi ta dilema, a da ne govorim o tome kako je učenje građanskog uz posao pravi izazov. :sos:
meni je više mučenje nego izazov... i još uvijek nisam sigurna je li pametnije sutra ujutro krenuti prema faksu ili prema poslu. :dry:

Sanci

meni je više mučenje nego izazov... i još uvijek nisam sigurna je li pametnije sutra ujutro krenuti prema faksu ili prema poslu. :dry:
Ja sam se odlučila za posao:sad:žao mi je što sam se opasno preračunala u vremenu i trudu koji je potreban za naučiti.. Svima koji izađu prvo svaka čast, a onda da i prođu i riješe tu muku. A mi ostali, vidimo se na drugom roku !:happy:

xxx

Hej jel možda znaš ko ispituje stari program, samo Hano ili smo kod svih raštrkani, hvala ti
Hej i mene isto zanima tko ispituje stari program, početak abecede? Tko je vidio popis-raspored, bila bi jako zahvalna na pouzdanom odgovoru :laughing:

Adriana

Ljudi, kak je bilo danas? Moja odluka je ipak bila - posao! :crazy:
kod Hana:
na popisu je bilo 13 ljudi,od toga ih je došlo 5,a prošla je samo jedna djevojka koja je išla 3 put.
pala sam ,pitao me opća pravila ispunjenja kod prestanka obvezn.odnosa,
dalje me nije ništa pitao,a znala sam većinu gradiva žao mi je da ne pruža veće šanse da se prođe ispit... :sad:
hano je to sve tako brzo odradio da je bilo vremena za druženje s kolegama koji su polagali kod keglević i matanovac,neka od pitanja su sadržaj prava vlasništva,usmena oporuka,kada nasljeđuje izvanbračni drug,založno pravo,pravo građenja da li se nasljeđuje,gdje se upisuje...

molim,kolege koji su slušali ispite da detaljnije podjele pitanja s nama i vidimo se na sljedećem roku, ipak ti je odluka posao bila dobra odluka

laminat

Kam bi trebali doć mi koji sutra idemo na komisiju?? Jel kod kabineta profesora kod kojeg smo na popisu ili...

ludo dete

Ej ljudi bok,dajte molim vas da nam javite koja su pitanja danas bila kod Hana?!
Od 13 ljudi je izašlo samo 5 a prošlo samo 1 cura...
Pa to je kakastrof!!!
Javite, please

hanna

da, ja sam se isto preracunala, potrebno je puno vise truda i vremena nego sto sam mislila. a uz desetosatno dnevno buljenje u kompjutor svaki dan na poslu je jako tesko uciti gradansko. :-( dali netko moze napisati koji profesor je ispitivao stari program i kako je bilo. ako je netko slucajno izasao. bila bih jako zahvalna.

Jadranka15

Pitaju: mr.sc.Ana Keglević, Hano Ernst i prof.Romana Matanovac Vučković to su tri profesora koji pitaju i stari i novi program ovoga studija.

Napišite koja su danas bila pitanja na usmenom dijelu ispita, tko je slušao ispit - molim neka napiše pitanja. Pozdrav

marti

Pozdrav kolegama :) Evo ja sam danas slušala ispit prvo kod Hana pa onda kod Keglevićke i zaključak je da ne možeš ić na blef pa da ti se potrefe pitanja nego baš moraš naučiti sve i znati primjere :-( Hano je par ljudi rušio odma na prvom pitanju ako nisu znali jer smatra da su to osnove dok je keglevićka jednu curu ispitivala cca 45 min,užasss. Pitanja su :

HANO :
1.Zastara (prekid i zastoj)?
2.Pravni poslovi?
3.Ispunjenje?
4.Raskid (npr. objasniti zbog promijenjenih okolnosti)?
5.Prijeboj ili kompenzacija (dvije vrste i razlike)?
6.Izjava o prijeboju jel djeluje ex tunc ili nunc?
7.Sklapanje ugovora (koje sastojke sadrži ponuda)?
8.U kojem je trenutku sklopljen ugovor?
9.Dosjelost (rokovi) - različito za pokretnine i nekretnine?
10.Konvalidacija (kad dolazi do toga)?
11.Razlika između ništetnosti i pobojnosti (može li pobojni ugovor konvalidirati i kad)?
12.Objektivna odgovornost za štetu?

KEGLEVIĆ:
1.Pravo vlasništva (sadržaj,karakteristike)?
2.Koje su vrste pojačanja obveznopravnog odnosa?
3.Jamstvo (sveee)?
4.Prigovori?
5.Akcesornost i supsidijarnost?
6.Služnost (stvarna)
7.Vrste upisa (što je uknjižba,predbilježba,zabilježba)?
8.Dal dijete može naslijediti nekretninu? (Može,npr.roditelji poginu i stan ostane djetetu,ali dijete ga ne može prodati jer je poslovno nesposobno)
9.Nužni nasljednici ( apsolutni i relativni dio)?
10.Tko su apsolutni nasljednici?
11.Kako ćemo utvrditi postojanje izvanbračne zajednice?
12.Tko su relativni nužni nasljednici?
13.Ugovori o nasljeđivanju ( za višu ocjenu)?

Eto, nadam se da sam pomogla.Svima želim puno sreće s (m)učenjem i vidimo se na slijedećem roku. SRETNOOOOO ;-)))

majolada

na komisiji smo bile jedna cura i ja,ispitivanje je trebalo početi u 17h a počelo je u 18.40 makar su svi profesori bili tamo,ne znam što su radili da nas nisu mogli prije pitati
komisija je dolje kod kabineta prof hane ernsta,ispitivale su prof. matanovac i keglević,i cura i ja smo pale,
pitanja:razlika ništetni i pobojni posao,simulacija,jamstvo,promjene na strani dužnika
prof. su bile fer i dale su mi vremena,nisu me rušile na prvom pitanju ali nakon 2 sata čekanja mi se sve izmješalo
i ako se pitate nema vračanja prijavnice već se odma dobi zabrana

anaya

Da li netko zna točno koji dio abecede je bio kod kojeg profesora sad na roku i da li stvarno svi troje ispituju i stari program?! :unsure:
Tnx...

majolada

Da li netko zna točno koji dio abecede je bio kod kojeg profesora sad na roku i da li stvarno svi troje ispituju i stari program?! :unsure:
Tnx...
na ovom roku je stari program ispitivao ponovno samo prof. hano

xxx

na ovom roku je stari program ispitivao ponovno samo prof. hano
Jel bio netko na konzultacijama pa pitao kakvo je stanje s biranjem profesora, zašto stari program više ne može odgovaratai kod koga hoće nego smo svi uvijek samo kod Hana?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks