Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
naravno..bok svima, samo jedno kratko pitanje...
da li se kod prof. Hana može slušati ispit...
Hvala
Ja sam ta druga cura... koja nije znala osnovne stvari. pitala me nužne nasljednike i zakonsko nasljeđivanje. to je to!! dalje me nije ispitivala...evo da podijelim dojmove sa današnjeg ispita kod prof matanovac. žena je super! strpljiva je, ak zapneš pomaže. ma nemam rječi!!!
učila sam negdje mjesec i pol dana po skripti od 131str i za prof matanovac je ta skripta sasvim dovoljno. pita samo osnovne stvari, ne traži nikakve detalje.
bila sam u prvoj grupi. prva cura je prošla. super je znala. dobila je 3. pitala ju je pravni posao, posjed i oporuku i još neka podpitanja.
druga cura nije prošla jer se spetljala i nije znala osnovne stvari.
ja sam prošla i dobila sam 3. pitala me služnost, vrste i objasnit i navesti osobne, nužno nasljedno pravo, nabrojat nužne nasljednike, odgovornost za maternijalne nedostatke.
sretno svima!!
samo dobro naučite tu skriptu i nemate se čega bojat!!
pa da, ja sam rekla da mora, i da ga ovaj mora obavijestiti, a kod pers.subrogacije ne mora. al nije bilo dobro... ne znam vise ni sama..mozda me zenska krivo shvatila :laughing:Da, kod cesije dužnik mora prihvatiti ustup tražbine, odnosno, cedent je dužan obavijestiti dužnika o izvršenom ustupanju tražbine. Kod personalne subrogacije nema tu obvezu.
jesi ti sigunra da si ti ta cura i da te to pitala??Ja sam ta druga cura... koja nije znala osnovne stvari. pitala me nužne nasljednike i zakonsko nasljeđivanje. to je to!! dalje me nije ispitivala...
učila si oko 2 tjedna i dobila si 4? a kolko sati dnevno otprilike si učila?evo i ja prošla jučer kod Matanovac...i dobila 4!
prof je stavrno odlična, ovo mi je bio najljepši i najugodniji ispit do sad. Pita samo osnove za prolaz, a onda detalje i primjere za veću ocjenu. Pomaže potpitanjima i primjerima-što ti puno znači ako si naučio, ali ako nisi...
Traži dosta razumjevanje i povezivanje gradiva.
Ja sam učila po skripti od 131 str. cca 2 tjedna-pitala me: zakonsko nasljeđivanje bračnog druga, jamstvo-sve, suvlasništvo-sve i personalnu subrogaciju.
Sretno svima!
a da upišeš doktorat?evo i ja prošla jučer kod Matanovac...i dobila 4!
prof je stavrno odlična, ovo mi je bio najljepši i najugodniji ispit do sad. Pita samo osnove za prolaz, a onda detalje i primjere za veću ocjenu. Pomaže potpitanjima i primjerima-što ti puno znači ako si naučio, ali ako nisi...
Traži dosta razumjevanje i povezivanje gradiva.
Ja sam učila po skripti od 131 str. cca 2 tjedna-pitala me: zakonsko nasljeđivanje bračnog druga, jamstvo-sve, suvlasništvo-sve i personalnu subrogaciju.
Sretno svima!
A šta si ljubomoran... svaka čast curi da je uspjela to pripremiti i položiti u tako kratkom roku... :thumb22:a da upišeš doktorat?
Da, kod cesije dužnik mora prihvatiti ustup tražbine, odnosno, cedent je dužan obavijestiti dužnika o izvršenom ustupanju tražbine. Kod personalne subrogacije nema tu obvezu.
Oprosti Draguljče, krivo sam ti rekao. Kod cesije cedent mora samo obavijestiti dužnika o ustupanju tražbine, nije potreban dužnikov pristanak. Znači, ako je Ante dužan Marku 10000 kuna i Marko prenese tu tražbinu na Peru, to može učiniti bez da traži prihvaćanje od Ante. On mora samo obavijestiti Antu: 'E, Antiša, onih deset soma kuna nisi više dužan meni nego Peri'.pa da, ja sam rekla da mora, i da ga ovaj mora obavijestiti, a kod pers.subrogacije ne mora. al nije bilo dobro... ne znam vise ni sama..mozda me zenska krivo shvatila :laughing:
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.