Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Znači da je radno lakše kad ti je ovaj ostao zadnji? Koliko si dugo učila i građansko? Čestitam na prolazu!Evo da se i ja pohvalim. Položila sam danas kod prof. Keglević. Obzirom da sam prošla možda sam malo subjektivna, ali mislim da je puno bolja od prof .Matanovac. Govorim za danas. Pitala me ništetnost pravnih poslova, koje sve vrste odgovornosti za štetu znam, pa kako sve nasljeđuje bračni drug, posjed, vrste posjeda i kakav je to pošten posjed. Kod ništetnosti je pitala razloge ništetnosti, nabrojiti mane volje koji uzrokuju ništetnost, posljedice ništetnosti, i tko i u kojem roku može isticati ništetnost.
Curu ispred mene je pitala solidarne obveze i joše jedno pitanje koje se ne mogu sjetiti. Ali kod solidarnih obveza je tražila puno. Cura je počela pričati dobro, ali je stala kod prestanka solidarnih obveza i to kod otpusta duga. Pa evo, tko uči po knjizi to je na 392 str. pa proučite. Pomaže ti i navodi te na odgovor, treba ju slušati što govori, a i ako se malo spetljaš ne uzima za zlo, tj. pomaže ti da se ispraviš. Ja sam petljala oko odgovornosti za štetu: na primjeru, pa nikako da kažem to što je htjela, tj. što je bio pravi odgovor.
Ovo mi je bio zadnji ispit, ne iz druge godine, nego zadnji uopće. Pozdrav i sretno svima.
Još samo nešto. Građansko mi je bio najteži ispit, od svih ispita. Barem sada dok mi je još sve svježe. Ali jako je opsežan, puno podjela, a sve je važno.
Kod Matanovac nas je 6 izašlo na ispit, i mislim da je bio samo jedan pad.a kako je bilo kod matanovac?
I radno mi je bio jedan od težih predmeta, ali to sam davno položila, pa i malo zaboravila. A građansko sam učila dobra tri mjeseca po knjizi, ali obzirom da radim, dnevno sam učila poslije posla oko dva sata. Teško je u početku, ali treba stalno čitati, ponavljati.Znači da je radno lakše kad ti je ovaj ostao zadnji? Koliko si dugo učila i građansko? Čestitam na prolazu!
Kod razloga pobojnosti.Povreda jednake vrijednosti činidaba se nalazi gdje?
Hoću reći, gdje se to ispitno pitanje nalazi u knjizi, da li pod naslovom Činidba (Objekti građanskopravnog odnosa) ili negdje drugdje..
Nemam knjigu, još..
A tek počinjem učit..
Skinula sam si skriptu, ispitna pitanja..
Pa se pokušavam snaći u tome svemu..
Čestitke svima koji su položili...fakat je zahtjevno ovo čudo:wtf:
I sretno svima koji su kao i ja...na početku, ili na sredini, kraju?! pa samo još fali, žig u indeks:wub:
To je dovoljno! :whistling:Već je netko na prethodnoj str. napisao nešto o tim propisima stare Jugoslavije...
"Između stare i nove Jugoslavije nije bilo unutarnjeg pravnog kontinuiteta.Stara jug. je bila kapitalistička a nova socijalistička država.Pošto su u novoj jug postojali neki društveni odnosi koji su postojali i u staroj posebno niz imovinskih odnosa zasnovanih na građanskom vlasništvu bilo je potrebno prekinuti te odnose i to je učinjeno zakonom o ne važnosti pravnih propisa donesenih prije 6.4.1941.Propisi koji su do tada vrijedili izgubili su svoju pravnu snagu.Stara pravna pravila dolazila su u obzir samo ako određena materija nije bila uređena propisima sfrj;ako takva pravila nisu bila u suprotnosti s ustavomsfrj - a i ustavima socijalističkih republika;te ako takva pravila nisu bila u suprotnosti s načelima socijalističkog pravnog poretka sfrj-a.Kada se govori o primjeni starih pravnih pravila treba imati na umu da je u staroj jugoslaviji postojalo 6 pravnih područja-hrvatska i slavonija,slovenija i dalmacija,srbija i makedonija,bosna i hercegovina,vojvodina i međimurje,crna gora"
Jel to sve što bi trebalo znati o tome ili ima još nešto eventualno bitno za dodati? Hvala![]()
nemoj se nikad oslanjat na to da su pitanja koja su stavljena tu na forum točno formulirana jer se dešavalo sto puta da na ispit izlaze ljudi koji su jednom pročitali to i onda ne znaju ni prave termine, tako da slažem se sa toboom da je riječ o ovome prvomePravnu osobu da, ali ne i njenu pravnu narav, te vrste:awesome:
Nego, da vas pitam...kod Keglević, u njenim ispitnim pitanjima sam našla sljedeće, piše SUBJEKT GRAĐANSKOG PRAVA...pa sad ne znam, jel' se to odnosi na SUBJEKTI GRAĐANSKOPRAVNOG ODNOSA ili se misli na SUBJEKTIVNO GRAĐANSKO PRAVO? Pa evo, tko zna, please:meh:
...vrlo vjerojatno se odnosi na ovo prvo što sam navela, jer odmah iza tog pitanja se nalazi PRAVNA, POSLOVNA I DELIKTNA SPOSOBNOST...pa onda po logici slijeda bi to nekako bilo to...I guess:thinking:
Ako nije, neka me tkogod pobije:hm:![]()
je li neko pratio rotacije profesora ?
je li znate ko će ispitivat zadnji dio abecede ?
Hvala
Ja brijem Hano..jer je on imao srednji dio na ovom roku. A srednji dio ce imat Ana. Al ta ti metoda nije bas pouzdana..uglavnom se u obzir uzima i broj prijaljenih tak da recimo nekad je prvi dio abecede do D nekad do F..je li neko pratio rotacije profesora ?
je li znate ko će ispitivat zadnji dio abecede ?
Hvala
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.