AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

AnaVi258

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dali vacatio legis znaci samo razdoblje od trenutka publikacije do trenutka stupanja na snagu zakona ili uz to jos i oslobođenje od zakona i neobaveznost zakona ?
i još uz to oslobođenje od zakona i neobaveznost zakona

matkomm

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ako Hrvatica s boravištem u Italiji sklapa brak s Francuzom koji boravi u Engleskoj, vjenčaju se u Madridu , koje je to načelo ?

Ako se adresat ne ponaša u skladu sa zahtjevom pravne norme pa se na njega mora primjeniti sankcija, kažemo da postoji:a) primarna efikasnost b)primarna neefikasnost c) sekundarna efikasnost d) sekundarna neefikasnost e) totalna neefikasnost
U skripti se kao točan odg navodi slučaj d) .. Ali mislim da je točan b) i c) ??

ka.tina7

a grupa eseji: odnosi među drzavnim funkcijama, reagiranje pravne vlasti na protupravna djela,pravni lijekovi.
zaokruzivanje:publikacija, skupstinska republika,pravna grana,interno pravo,antinomije,dosjelost,sudski precedenti,fikcija,talionsko nacelo i nemrem se sjetit zadnjeg :/

liva

Moze mi nezko molim vas reci je li dovoljna ona skripta od 175str? Pravnicka, koja sadrzi lekcije koje mi ne trebamo znati? :)

tinak

nakon dugo godina se vraćam na studij kao izvanredni ( naravno :)) pa me zanima da li ima sva potrebna literatura po predmetima negdje popisana tj. za svaki predmet propisane knjige?

surbek

Bok ljudi, ja sam novi ovdje pa nezz dal da ovdje ovo pisem ili di. Trazim obje knjige za ovaj predmet, mogu bit kopirane ili prave, ako je moguce cim povoljnije. Hvala unaprijed

marina24

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Literaturu nades na stranici katedre pod rubrikom predmeti i tako za svaki kolegij pogledas sta ti treba. A imas kopiraonu u masarykovoj 11, tamo svi studenti uzimaju materijale za ispite. Napises na papir sta ti treba, odneses tamo i oni ti kazu kad da dodes po to. I nije skupo pa se ne moras brinut oko toga. Nadam se da sam pomogla

Ivana1611

Odlicna ti je skripta od Ive A, imas ju u grupi pravo zg skripte, ona ti je dovoljna za kolokvije na zaokruživanje, za esej moras proc knjigu.

Marianne

Ispitni rokovi za 2015/2016, preuzeto sa stranica katedre.

Svi ispiti su petkom.

•13. 11. 2015.
•05. 02. 2016.
•19. 02. 2016.
•15. 04. 2016.
•10. 06. 2016.
•24. 06. 2016.
•08. 07. 2016.
•09. 09. 2016.
•23. 09. 2016.

Bumblebee

ako ima netko da ide na predavanja jucer,danas,sutra molila bih da uplouda predavanja,ne bilo mu tesko :) bar u slikama pa na fejs

minnie92

hej, da li ove godine mogu na kolokvije izvanredni studenti ponavljaci? jel bilo kakvih informacija o tome? hvala:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks