AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

C!ko

g!ve!tall
Jedno pitanje dvije stranice?
Čini se da ništa od moga prolaska esejskog kolokvija...
kažem, ne treba biti 2 stranice, rekao je ako netko napiše i 1 stranicu, al ako je kvalitetno, onda prolaz..a ja sam pisao 1str potrebnog i 1str nepotrebnog samo da budu dvije

Melanie

Bakalar
Dobro, koja je formula da prođem ovaj ispit ?

Mene taj pismeni ispit doslovce ubija u pojam.

Koliko god učila i ponavljala, nikako da prođem taj pismeni... :(

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Dobro, koja je formula da prođem ovaj ispit ?

Mene taj pismeni ispit doslovce ubija u pojam.

Koliko god učila i ponavljala, nikako da prođem taj pismeni... :(
heheh, a znaš i sama koja je formula :wink5:
zanima me ima li tko iskustva s polaganjem ovog predmeta preko ispita? koliko je otprilike potrebno vremena da se nauči? planiram 25.2 na ispit, danas startam sa učenjem, čitam knjigu , pa po skripti.. nadam se da ću imati dovoljno vremena ...
a uz to još treba učiti soc i polit...ma jupiiii:sad:

Dolla

Miss Gates
heheh, a znaš i sama koja je formula :wink5:
zanima me ima li tko iskustva s polaganjem ovog predmeta preko ispita? koliko je otprilike potrebno vremena da se nauči? planiram 25.2 na ispit, danas startam sa učenjem, čitam knjigu , pa po skripti.. nadam se da ću imati dovoljno vremena ...
a uz to još treba učiti soc i polit...ma jupiiii:sad:
Ako ideš 25-og a danas počinješ učiti, imaš dosta vremena...Mislim da je otprilike pet dana po jednoj skripti dovoljno vremena a imaš 4 skripte u skriptarnici - jednu za strukturu države itd, jednu za pravnu normu, jednu za pravni sustav i jednu za pravni akt; recimo prva dva dana si čitaš sa razumijevanjem da nešto ostane u glavi a preostale dane baš učiš...Tako sam ja radila za kolokvije i dobro je ispalo...Sad ne znam kako će tebi biti...

zizi1989

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kolege...dva pitanja...dal je netko možda bio na ispitu 14.1.koja su pitanja bila,interesiraju me najviše esejska pitanja ak je več bilo pisano to na forumu sorry jer mi se neda čitati stranice unazad loool.. :)?? i rečeno mi je da mi izv.studenti netrebamo skupljati potpise ;(...
hvala :)

medvedica

B grupo, kako je prošlo na esejima? Nitko ništa ne piše, jel vam bilo teško, jeste prošli, koje ste teme dobili?
dobro je prošlo, dobili smo centralni i decentralizirani organi, pravni lijekovi, pravne praznine i načini njihova popunjavanja; mogli smo napisati i manje od 2 strane, to su stavili samo okvirno tak da imamo mjesta za pisanje pošto neki pišu jako široko; ja sam napisala sve oko stranicu jer pišem sitnim slovima i prošla sam samo je bitno napisati kvalitetno i ono najvažnije o pitanju; i test se piše 45 min a ne 40 kako je netko prije napisao, još je bilo i viška vremena sve se stigne tako da bez panike za one koji će ubuduće pisati :happy:

nevena

Molim Vas ako mi možete pomoći; spremam ispit i nisu mi jasna neka pitanja pa ako mi netko može odgovoriti bila zahvalna pitanja su:

1. sud (obilježja)
2. odnosi u upravi
3. podjela vlasti
4. tko nema misnistre
5. neka od suvremenih načela kaznenog prava
6. javno i privatno pravo
7. hipoteza pravnih pravila
8. što je interpretativni zakon
9. čemu služi teleološka interpretacija
10. razlike pravnih normi od drugih društveni normi

HVALA!

mininfax

Na forumu pr.faxa sam vidjela da se ljudi muce oko ovog pitanja pa evo ako je i ovdje netko u dvoumici tocnog odgovora,garantiram da se pod tocno zaokruzi a i c..b i d je ne tocno 100%! eto mala pomoc ako dobijete ovakvo pitanje svima koji u petak izlazite na ispit :) 21Pojam državna vlast znači:
a)isto što i pravo na pravo
b)pojam širi od pojma pravna vlast
c)pojam uži od pojma pravna vlast
d)isto što i pravna vlast

natasha

Počinjem spremati uvod za 25.02., pa me zanima od koje do koje str. se mora znati "Struktura prava", a od koje do koje " Država i pravni sustav"???
Thx :happy:

mininfax

Evo ja sam proslaaaa :) Ovo sto je Kreso nabrojao su pitanja iz jedne grupe,,druga grupa je iz eseja imala: upravni postupak i upravni spor,pojam pravnih akata i konkretnije o zakonu,i radno i soc.pravo kao granu prava...a od 10 na zaokruzivanje se sjecam: drzavni org.po sastavu,prestanak pr.odnosa,suci-porotnici,povj.tumacenje,uzance,dispozicija,konfederacija,subj.odgovornost...jos dva fale nek netko drugi nadopuni...

:proud: Evo ja sam proslaaaa :) Ovo sto je Kreso nabrojao su pitanja iz jedne grupe,,druga grupa je iz eseja imala: upravni postupak i upravni spor,pojam pravnih akata i konkretnije o zakonu,i radno i soc.pravo kao granu prava...a od 10 na zaokruzivanje se sjecam: drzavni org.po sastavu,prestanak pr.odnosa,suci-porotnici,povj.tumacenje,uzance,dispozicija,konfederacija,subj.odgovornost...jos dva fale nek netko drugi nadopuni...

petrapepy

Ovaj ispit je uzass...kako ga proci :( procitala sam i knjige i ucila iz skripti i pala ispit..i 25. opet na ispit..valjda ce mi se posrecit drugi puta :)

peroz

nek mi netko odg što je ili gdje se nalazi pravna odgovornost... u knjizi je pravna odg. i svrha kažnjavanja i govorio o tom kažnjavanju, ima pravna odg. i protupravnost i govori o protupravnosti...postoji jedna definicija šta je pravna odg. i ak mi dođe npr. u eseju da pišem o njoj šta da pišem ??? HVALA..

mininfax

evo ja cu ti pomoci: znaci ovako ; pravna odgovornost je odgovornost za vlastito ili tudje ponasanje pred organima pravnog poretka..TO JE DEF.PRAVNE ODG. a na to se nadovezuje daljni tekst : da bi protupravnost nastala,potrebno je nekim aktom ili ponasanjem povrijediti neku pravnu normu ili moze doci do povrede pravnog poretka,koji za to okrivljenje cini odgovornim neki pravni subjekt...znaci to ti se veze na protupravnost u knjizi...

suzzza

ja se ne bih složila u potpunosti...mada, više puta sam izlazila na ispit...na kraju učila iz skripte neke novije iz skriptarnice od 130 stranica...sve u svemu...nemojte se uzrujavati...mislim da je potrebna doza sreće uz svo silno znanje jer se ipak radi o zaokruživanju...i meni je ovo bio jedan od gorih ispita...zbog toga što sam sama sebi više bila dosadna...stvorila sam si odbojnost prema svemu tome...konceptu ispita i ostalim stvarima...moj savjet...ako padnete možda je ok otić na konzultacije...ako će vam netko ljubazno pomoći na uvidu u ispite...i to je to...a ako vam se posreći kao meni =) dobit ćete istu grupu 2 puta za redom i proći ;)

ja se ne bih složila u potpunosti...mada, više puta sam izlazila na ispit...na kraju učila iz skripte neke novije iz skriptarnice od 130 stranica...sve u svemu...nemojte se uzrujavati...mislim da je potrebna doza sreće uz svo silno znanje jer se ipak radi o zaokruživanju...i meni je ovo bio jedan od gorih ispita...zbog toga što sam sama sebi više bila dosadna...stvorila sam si odbojnost prema svemu tome...konceptu ispita i ostalim stvarima...moj savjet...ako padnete možda je ok otić na konzultacije...ako će vam netko ljubazno pomoći na uvidu u ispite...i to je to...a ako vam se posreći kao meni =) dobit ćete istu grupu 2 puta za redom i proći ;)
odgovor tamo kreši i robiju =) hahah

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks