AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

medo-maji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bok. Sutra sam kod Gardasevica. Zanima me malo kakvi su dojmovi s zadnjeg roka. Citala sam malo tu komentare i cini mi se ok profesor. zanima me cula sam da postavlja 4-5 pitanja. Kolko je od toga za 2. Uzasno me strah, a ucila sam i stvarno zelim proc. i da jel kod njega ulazi kako ko zeli il po abecedi?
Hvala
Nije tako grozan kako se cini :). Daje ti vremena, ako krenes nesto pricat i ako stanes malo,on ti pomogne. Sad sta trebas znat za dva. Pa sve. :). Sto se tice ocjenjivanja malo mi je nepravedan. Ne znam. Tako sam ja stekla dojam. Pita sve. Od pocetka knjige do kraja. Ja sam bila na proslom roku prvu grupu je pitao neka pitanja da smo mi svi ostali u soku, a nas je pitao lakse. I prozivao je po abecedi.

ako si naucila i ako si sigurna u to. Nemas se sta plasiti. :)

thunder

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Nije tako grozan kako se cini :). Daje ti vremena, ako krenes nesto pricat i ako stanes malo,on ti pomogne. Sad sta trebas znat za dva. Pa sve. :). Sto se tice ocjenjivanja malo mi je nepravedan. Ne znam. Tako sam ja stekla dojam. Pita sve. Od pocetka knjige do kraja. Ja sam bila na proslom roku prvu grupu je pitao neka pitanja da smo mi svi ostali u soku, a nas je pitao lakse. I prozivao je po abecedi.

ako si naucila i ako si sigurna u to. Nemas se sta plasiti. :)
Hvala ti. Jel se sjecas koja te pitanja pitao otprilike?

thunder

Usmeni kod Gardasevica.
Pitanja formiranje Vlade
Sloboda izrazavanja
Kriterij ogranicavanja onih prava

Pala sam jer nisam dovoljno naucila. Inace super profesor. Pomaze stvarno. Lagana su pitanja si i kod drugih bila. Smjena predsjednika, Dhontov sustav, nacelo ustavnosti i zakonitosti, ustavna tuzba ustavni sud dalje se ne sjecam. Stvarno pita osnove osnova. To ako znas proc ces 100%.

arizona

Profesor Gardašević je smiren, ozbiljan, ugodan ispitivač. Vrlo korektan.

Pitanja: nadležnosti Hrvatskog sabora, zakonodavna delegacija, odgovornost i prava, narodna inicijativa.

teja

imao je neki ispit u 10 pa je pitao samo cure s poreznog. prva je izašla brzo i rekla da je pitao ovlasti ustavnog suda i tko donosi zakone. mislim da je 3 dobila. neki su odgovarali popodne, al ne znam kako je to prošlo. ja idem ujutro.

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ustav riješen. Odgovarala sam kod Podolnjaka. Pitao me organske zakone, koje organske zakone sabor donosi 2/3 većinom, tko sve predlaže zakone, referendum i narodnu inicijativu.
Ovu drugu curu je pitao imunitet zastupnika i kada je sve mijenjan Ustav.

Inače profesor je stvarno ostavio dobar dojam na mene. Vidio je da sam učila i stvarno mi je dosta pomagao sa podpitanjima. :)

tina0377

Usmeni danas kod Podolnjaka, daje ti vremena, i ako znas 100% proci ces, a ako ti je prvi izlazak i zeznes na prvom pitanju, dalje te ni ne pita, iako ostalima daje sansu i postavlja vise pitanja..al ako ti je 1. izlazak, mozes zaboravit.. cak sam skuzila da to jako utjecaja ima kod njega.. pogotovo ako cijelu godinu nisi ni pokusao izac na ispit.. nakon cijele godine, ti izades i mislis proc? haha.. a ako znas ocjene padaju samo tako.. 3,4,5.. cista formalnost, znas ne znas.. pitanje, 2 tocno odgovorit i imas 3 il 4.. neovisno o tezini pitanja..

medo-maji

Ne pita uopce izvan svoje skripte. Barem kad sam ja bila kod njega nije pitao nista izvan svoje. Samo trazi opsirno. Malo dublje. Zna pitat primjere. Koje imas u knjizi,pa treba malo knjigu procitat. Doduse ja sam iz knjige ucila pa sam pala a cura je procitala valjda 3 puta skriptu i natucavala odgovore i prosla je. Tako da...vise ne znam sta da kazem. :).

nikolina94

Ne pita uopce izvan svoje skripte. Barem kad sam ja bila kod njega nije pitao nista izvan svoje. Samo trazi opsirno. Malo dublje. Zna pitat primjere. Koje imas u knjizi,pa treba malo knjigu procitat. Doduse ja sam iz knjige ucila pa sam pala a cura je procitala valjda 3 puta skriptu i natucavala odgovore i prosla je. Tako da...vise ne znam sta da kazem. :).
onda valjda ovisi o njegovoj volji...ali ja cu ipak skriptu pa kak bude,bude...:)

Plavuša

Ima li netko iskustva sa komisijom? Koliko pitanja postavljaju? Idu li u detalje ili pitaju osnovno?
samo polako kakvi su na usmenima opcenito tak i tu kad je horvaticka najlaksa pitanja gardasevic standard sa uredbama bla bla i ako njih dovje dobro prodes podolnjak te pita nes standard.. uvijek je troje u komisiji ak od ovih dvoje bas i ne znas najvejrojatnije te podolnjak dalje nece ni pitat ;)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks