AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

medo-maji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ovo za izborne jedinice, u knjizi pise samo da ih ima 10, jos jedna za manjine i jedna za dijasporu. Sto jos za to trebamo znati?
Postoje male i velike. Male u kojima se bira po jedan zastupnik velike u kojima se bira na temelju izbornih lista i bira se vise zastupnika. Znaci 10 izbornih j. Bira se po 14 zastupnika. U 11 su drzavljani bez prebivalista u Rh bira se po 3 zastupnika,u 12 su nacionalne manjine i biraju po 8 zastupnika. I to je to.

Helenaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Šta da ja njemu kažem za PRAVO VLASNIŠTVA? članak 48.?
Da, reci mu taj članak i pročitaj si kaj piše u knjizi (str. 336) pa nadodaj još nešto jer puno traži da znamo o temeljnim slobodama i ljudskim pravima.

lasta218

usmeni danas kod podolnjaka cista formalnost. pitao me dva pitanja i vec dok sam pricala udario pecat, prekine te podpitanjem da skrati pricu i to je to. pitanja aktivno biraccko pravo i suci ustavnog suda. Sretno svima!

Smile

Slazem se s prethodnim postom. Pitanja osnovna: interpelacije, zahtjev za ocjenu ustavnosti, raspustanje vlade, drzavno sudbeno vijece..
Jako je smiren i daje dosta vremena. Uopce ne stvara tremu.
Sretno svimaa! :D

medo-maji

Bila sam danas kod Gardasevica. Prvu grupu je pitao tako mutava pitanja,onda je dosla moja grupa. Pitao je dhotov sustav,uredbe izvanrednog stanja,odgovornosti predsjednika. I udruzivanje. Sad kaj je tu mislio. Dali slobodu udruzivanja ili udruzivanje kao ulazak u savez. Neam pojma. Od nas 4 prosla je jedna cura. Gardasevic je skroz ok. Daje ti vremena. Ako ne znas malo ti podpomogne. Ali moras pricat. Nece ti pomoc ako sutis. Vec ak si odlutao od teme onda te vrati :). Skroz je okej i simpatican je. Zbilja nisam stekla los dojam o njemu.

Angelsss

I ja sam jučer bila na usmenom kod prof. Podolnjaka.
Bila je odlična atmosfera. Pitanja su bila sljedeća:
1. Najviše vrednote Ustava RH
2. Političke stranke
Kako je ko rješio ispit, izlazio je van i odmah je ulazio sljedeći tako da, nažalost, nisam uspjela pohvatati pitanja ostalih cura.
Ali, sve u svemu, bilo je ugodno i jednostavno, bez ikakvog pritiska. :)
Kolegij sam po sebi nije posebno zahtjevan, a profesor je i više nego susretljiv i pristupačan!

mrt

Usmeni kod Podolnjaka, pitao me sto znam o sucima Ustavnog suda nakon sto sam se raspricala prekinuo me i pitao koja sve tijela sudjeluju u provedbi izbora, to bi bilo Drzavno izborno vijece (DIP) i jos neka- mozda izborni odbor ili izborna komisija- uglavnom oni ljudi kojima das osobnu kad dodes glasat.
Kolegicu prije je ispitivao supotpis- naucite to jer pošizi kad to netko ne zna.
I to je to, sretno svima!

kampanjka

pozz! ovaj je predmet kao i financiranje nema pismeni, samo usmeni jel? a kakav vam je po težini? jel se da u 2 tj naučit? i jel možete preporučiti neku skriptu iz koje je najbolje učit, u kojoj je sve sabrano... i profesora kojem se najbolje nadati? ;) hvala :)

TuttiFruti

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pozz! ovaj je predmet kao i financiranje nema pismeni, samo usmeni jel? a kakav vam je po težini? jel se da u 2 tj naučit? i jel možete preporučiti neku skriptu iz koje je najbolje učit, u kojoj je sve sabrano... i profesora kojem se najbolje nadati? ;) hvala :)
Tako je, samo ima usmeni. Meni je trebalo manje od tjedan dana i najbolje ti je naucit ustav, procitat knjigu par puta i ucit iz skripte profesora kada stave kod koga si, a o profesoru ovisi kakve je volje. Meni osobno je kod prof. Gardaševića bilo ugodnije i bolje odgovarati. :)

Aravel

U srijedu sam kod Podolnjaka i zanima me kako se kod njega ulazi? Pa abecedi ili po zelji? Ucila sam iz knjige i sad namjeravam ponoviti po skripti s njegovim pitanjima, nadam se da me nece potrefiti neko nebulozno pitanje koje bi me moglo zeznuti :p

TuttiFruti

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
U srijedu sam kod Podolnjaka i zanima me kako se kod njega ulazi? Pa abecedi ili po zelji? Ucila sam iz knjige i sad namjeravam ponoviti po skripti s njegovim pitanjima, nadam se da me nece potrefiti neko nebulozno pitanje koje bi me moglo zeznuti :p
prof. Podolnjak proziva po abecedi

medo-maji

Nekada proziva po abecedi nekada se ulazi kako zelis. Zavisi ocito kakav mu je dan.

thunder

Bok. Sutra sam kod Gardasevica. Zanima me malo kakvi su dojmovi s zadnjeg roka. Citala sam malo tu komentare i cini mi se ok profesor. zanima me cula sam da postavlja 4-5 pitanja. Kolko je od toga za 2. Uzasno me strah, a ucila sam i stvarno zelim proc. i da jel kod njega ulazi kako ko zeli il po abecedi?
Hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks