Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ovo sam ja pronašla, i mislim da bi to mogao biti dobar odgovor, ali neka me netko ispravi ako nije : Božićni Ustav temelj je državnosti RH, ali i dio zajedničkog europskog ustavnog nasljeđa koje počiva na univerzalnim vrijednostima kršćanske civilizacije. Ostvarivanjem vrednota zapisanih u ustavu mi osiguravamo njegovu legitimnost. Ustav RH nije zamišljen kao formalni utopijski, apstraktni tekst izvan prostora i vremena već stvarni i realni Ustav, koji će jamćenjem ljudskih i građanskih prava te vladavine zakona, a ne ljudskih ideja postati temeljnim i trajnim vrijednostnim dokumentom svih građana.kolege i kolegice molim lijepo neka mi netko objasni za kaj sluzi Bozicni ustav???
sad sam cijeli procitala i u njemu nema nista sta nema u Ustavu, samo je ajmo reci malo opsirnije napisano...
Prvi ustav Republike Hrvatske je donesen u 12 mj. ,za točan dan sada nisam sigurna ali mislim da je 21 i zato se zove Božićni ustav.Naravno da je skoro isti kao i ovaj danas , razlikuju ga samo neke izmjene od onog prvotnog!kolege i kolegice molim lijepo neka mi netko objasni za kaj sluzi Bozicni ustav???
sad sam cijeli procitala i u njemu nema nista sta nema u Ustavu, samo je ajmo reci malo opsirnije napisano...
haha, i ja se to pitam !jel zna netko zašto samo đorđe ispituje na ovom roku? i na prošlom je bio samo on, ako netko ima info bila bi zahvalna.
to i mene zanima...ljudi koliko ste se vi vremensko pripremali za ispit iz ustava??
uuu, čestitamja sam ucila iz skripte trebalao mi je oko 3 tjedna i dobila sam 4...)))
:wink5: da točno tako usmeni.Nemaš pismeni.Malo je lakši od opće teorije tj uvoda u državu i pravo:crazy:Ako sam dobro shvatila Ustav ima samo usmeni dio ili...
hvala !
e da ta skripta, ona ti je dovoljnauuu, čestitamkod kog si bila?
btw skripta ona s pravokutnika od 169 str ili?
kod ane? to još prije il sad negdje?e da ta skripta, ona ti je dovoljna)bila sam kod ane, meni je zena zakon...:happy:
notljudi ljudi treba dolazit na predavanja iz ustava?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.