AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

monii

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
zna tko gdje se nalazi kabinet ane horvat?
Koliko ja znam (i tako pise na web stranici) nalazi se u onoj zgradi na TMT 3 kod knjižare Pravnog fakulteta, ako se dobro sjecam na prvom katu je, nakon kabineta prof. Podolnjaka.

ivana29

love
Hello, da li netko možda zna da li se na nas odnosi dopuna literature koja je objavljena na katedri ustavnog prava, a primjenjuje se od veljače s obzirom da mislim da na ovom roku neću proći?

ana_

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Dali mi može netko reći kako ispituje profesorica Ana Horvat, dali će stići sve sutra ispitati jerusmeni počinje u 14.00 a na popisu nas je 30

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Dali mi može netko reći kako ispituje profesorica Ana Horvat, dali će stići sve sutra ispitati jerusmeni počinje u 14.00 a na popisu nas je 30
Zato se ne trebaš brinut:crazy: od njih 30 pojavit će ih se 15. Tako ti to uvijek bude,nikad neznaš možda bude 30 ljudi.
Mene je pitala najjednostavnije pitanje,a ja nisam znao mislim užas:crazy: Želi ti pomoć.Ako znaš nešto dobit ćeš ocjenu. ;)

ivana0704

evo danas sam polozila ustav ( vrlo dobar:tongue2:) kod ane hrovat, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii! sto se mene tice zena je stvarno super, pomaze i ne pita dugo:laughing:...odoh sa ove teme...sretno svima...

ivaa2010

molim dobru dusu da mi kaze i objasni sad od 2 mjeseca kad ce se mjenjati literatura sto ce se to tocno mjenjat? ja sam shvatila da ce se samo oni dijelovi koji se odnose na promjenu ustava iz 6 mjeseca a sve ostalo ostaje isto! jel to tocno???

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Od ispitnog roka u veljači 2011. godine obeznu ispitnu literaturu čine tekstovi:

1. Branko SMERDEL - Smiljko SOKOL: USTAVNO PRAVO, IV. IZDANJE, Narodne novine, Zagreb, 2009.;

(istovjetno je ranijim izdanjima iz 2006; 2007 i 2008. godine.)

- to je knjiga- Temeljna pitanja ustavnog pravo- sokol i smerdel- ista ko i stara ? jel tak?

2. Branko SMERDEL: TEMELJNE ZNAČAJKE USTAVNOG PORETKA REPUBLIKE HRVATSKE NA DVADESETU OBLJETNICU "BOŽIĆNOG USTAVA", objavljen u USTAV REPUBLIKE HRVATSKE, 16. IZDANJE, INFORMATOR, ZAGREB 2010.

??? ne kužim- na kaj se točno tu misli??

3. Publikacija pod 2. sadrži i PROČIŠĆENI TEKST USTAVA RH (Narodne novine 85/2010 od 9. srpnja 2010. koji zamjenjuje tekst sadržan u udžbeniku pod 1.

???
Promjene obavezne literature uvode se zbog promjene Ustava RH usvojene 16. lipnja 2010. godine. Nastava u ak. god. 2010/11 odvijati će se po ovako nadopunjenom programu

ak je 1. knjiga, jel mi može netko objasnit što znači ovo pod 2. i 3? hvala puno :)

ivana0704

Taman kad sam joj spomenuo predsjednika RH poslala me vani:crazy: a poslije vidio na ulici približava se kod Pravnog fakulteta predsjednik RH:crazy::laughing:
Koja čast još se i rukujem sa njim hhh
:crazy:e sry znam da ovo nije tema ustava..al me zanima iz ceg ucis sociologiju i dal imas koju dobru skriptu za preporucit...skuzila sam da ides i ti na rok iz sociologije:tongue2:

BONDGIRL

Kako ja nemam sreće...bila kod Gardaševića i on pita svakoga točno 10min,postavlja sto podpitanja,pa daj objasni pa daj primjer...e a mene je pitao kako se donose uredbe o temeljnim ljudskim pravima u izvanrednim situacijama...(i ne to nisu uredbe iz nužde)...ja pojma nemam...a učila sam...pa me pitao koje sve uredbe postoje i ja samo znala te iz nužde,a ima ih još koje nemam pojma i šljuuuuus!!!

ivapravo00

Jel ima neka dobra 0duŠica da mi odgovori na ovo pitanje
uredbe o temeljnim ljudskim pravima u izvanrednim situacijama mene to isto muČi
da li ispituje na sljedeČem roku
samo prof gardaŠeviĆ

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Od ispitnog roka u veljači 2011. godine obeznu ispitnu literaturu čine tekstovi:

1. Branko SMERDEL - Smiljko SOKOL: USTAVNO PRAVO, IV. IZDANJE, Narodne novine, Zagreb, 2009.;

(istovjetno je ranijim izdanjima iz 2006; 2007 i 2008. godine.)

- to je knjiga- Temeljna pitanja ustavnog pravo- sokol i smerdel- ista ko i stara ? jel tak?

2. Branko SMERDEL: TEMELJNE ZNAČAJKE USTAVNOG PORETKA REPUBLIKE HRVATSKE NA DVADESETU OBLJETNICU "BOŽIĆNOG USTAVA", objavljen u USTAV REPUBLIKE HRVATSKE, 16. IZDANJE, INFORMATOR, ZAGREB 2010.

??? ne kužim- na kaj se točno tu misli??

3. Publikacija pod 2. sadrži i PROČIŠĆENI TEKST USTAVA RH (Narodne novine 85/2010 od 9. srpnja 2010. koji zamjenjuje tekst sadržan u udžbeniku pod 1.

???
Promjene obavezne literature uvode se zbog promjene Ustava RH usvojene 16. lipnja 2010. godine. Nastava u ak. god. 2010/11 odvijati će se po ovako nadopunjenom programu

ak je 1. knjiga, jel mi može netko objasnit što znači ovo pod 2. i 3? hvala puno :)

???

Mladen30

???
Po meni, pod 2. ti je stručni tekst koji je objavio autor u navedenoj publikaciji (taj tekst je sada sastavni dio literature), a pod 3. su izmjene i dopune Ustava RH, tako da ti ovaj novi Ustav, zamjenjuje stari u navedenom udžbeniku, valjda sam barem nešto pomogao, ćaos

Mladen30

Jel zna netko gdje se može skinuti s interneta tekst prof. B. Smerdela: Temeljne značajke Ustavnog poretka RH na dvadesetu obljetnicu "Božićnog Ustava", koji je inače objavljen uz novi Ustav, Informatorovo izdanje, 2010. ???

reny

ako sam dobro sad zaključila sa vaših zadnjih postova, obavezno moramo znati zadnju izmjenu ustava kod prof. gardaševića?? hvala unaprijed

comrad

ako sam dobro sad zaključila sa vaših zadnjih postova, obavezno moramo znati zadnju izmjenu ustava kod prof. gardaševića?? hvala unaprijed
ignorantia iuris nocet :laughing:

naravno...i ne samo kod njega

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks