AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

Dario_Zg

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pise tamo da sam na komisiji kod podolnjaka u srijedu 6.10...da dodem tad na ispit? ili...ce komisija bit u nekom drugom terminu,tko ima iskustva s komisijom :D

sumska

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hej vi ljudi koji ste bili jučer na ispitu!
Nitko ništa ne piše!?
Jesu profesori sad malo blaži pošto je dekanski ili su se sad sjetili trenirati strogoću?
btw. sretno svima koji su sutra kod Podolnjaka! Vidimo se :)

flafy

ja sam bila kod ane jučer..i prije mene nije baš puno ljudi prošlo..ali eto, za buduće kolege koje će biti kod ane, par riječi..meni osobno je ona ok..stvarno se trudi izvuć iz tebe minimum znanja..ali nema smisla da se ulazi ako se ne znaju osnove..pitala je ustavnu tužbu (naučite sve o njoj..), nacionalne manjine (koliko ih je i koji su zastupnici), formiranje vlade, promjene ustava, izbore, ustav, sabor, izvore ustava, ustavni zakon, uredbe iz nužde, imunitet, p. klauzulu..
cijeni kad znaš detalje ( tipa postotak klauzule, na koji rok je biraju zastupnici, ustavni suci, pravobranitelj..), voli pitat o nac manjinama i izbornim jedinicama..i pusti da pričaš koliko znaš i na kraju te ispravi.. i stvarno ako se potrudite minimum naučit, samo osnove, čim vidi da nešto znate pustit će..može zbunit s potpitanjima..i najgore je kad uđete i šutite..to joj je znak da niste naučili..
eto, sretno svima :) i da, nema veze kaj je dekanski, ponašaju se kao da je običan rok..

jozefina

jedno pitanje, kolko sam uspijela prosnjofat revizija ustava iz 2010 promijenila je nacin donosenja odluka na referendumima, sad vise nije potrebna vecina svih biraca, vec samo vecina biraca koji su izasli na referendum, sto automatski mijenja cijeli jedan dio knjige, pogotovo referendume u hrv., da naucim onako kako pise u knjizi ili da naucim po novome ???

Dario_Zg

uci po knjizi, premda mozes onako usputno spomenut, nakon sto kazes sve kako je u knjizi,da je promjenom ustava iz 2010 promijenjeno (to o cem vec budes pricala) bit ce mu jako drago da to znas ;)

ivankam

što mu tocno trebam reci kad me pita ustavne zakone o ustavnom sudu ???'
sretno svima sutra, samo da ne provedemo tamo cijeli dan kao i prošli put

jozefina

eh to sam i ja pitala, pa sam na kraju skuzila da je to zapravo djelokrug sastav , izbori ustavnog suda itd itd, zapravo sve sto ti pise pod poglavljem ustavnog suda rh, tako sam skuzila kad sam procitala ustav , pa eto ...

tea_90

e ne mogu pronac onaj dio pad godine, pa da pitam ovdje,
jel postoji mogućnost da osoba koja padne godinu nekak ju zamrzne il bilo kaj ak nije u mogućnosti platiti godinu, jel se to može?

sumska

Nema nekoliko ustavnih zakona o ustavnom sudu- postoji samo jedan "Ustavni zakon o Ustavnom sudu RH"
Donosi ga Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora
Tim zakonom se uređuju uvjeti i postupak za izbor Ustavnog suda RH i prestanak njihove dužnosti, uvjeti i rokovi za pokretanje postupka za ocjenu sugasnosti zakona s Ustavom i suglasnosti drugih propisa s Ustavom i zakonom, zaštita ljudskih prava i temeljnih sloboda...

e ne mogu pronac onaj dio pad godine, pa da pitam ovdje,
jel postoji mogućnost da osoba koja padne godinu nekak ju zamrzne il bilo kaj ak nije u mogućnosti platiti godinu, jel se to može?
off
Pa, ne znam zakaj se ne bi moglo!
Samo vjerojatno trebaš napisati nekakvu molbu i navesti razloge poput, npr. tudnoća, financijski razlozi, bolest...
Najbolje ti je sutra nazvati referadu i pitati i odmah budeš sve znala!

Podolnjak je super!!! Dobila sam 5!
Kolegicu je pitao dio Ustava o udruživanju i razdruživanju i zakonodavnu delegaciju koju baš nije znala, pa je mene pitao da kažem sve o tome, zatim izvore Ustava i ustavne zakone!
Kolegici je dosta pomagao s podpitanjima, tako da ne stoji ono da ne pomaže!
Podoljnjaka se ne treba bojati!

Mike7

Evo položio sam danas ustavno sa 4 kod Podolnjaka.
Pitamo me narodnu inicijativu (kolegica do mene to nije znala pa je mene pitao) i pučki pravobranitelj. Koliko znam pitao je još referendum, ovlasti Sabora, Vlade, Predsjednika, Ustavnog suda, ustavnu tužbu, tko može predlagati zakone...Recimo klasika kod njega...
Čini mi se da je bio dosta objektivan.
Ne traži previše. Kad staneš pita neko potpitanje,
a ako je zadovoljan postavi drugo pitanje, itd.
Ali to je moje mišljenje. Bar mi se danas tako činilo.

sumska

reci mi ,iz čega si učila i koliko ti je trebalo da naučiš¨?
Na mene misliš?
Napisala sam si skriptu i pročitala ju dva-tri puta, a prije toga prošla baš Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu.
Učila sam par dana, ali po malo jer jako brzo gubim koncentraciju.
Nije teško :)

koni

Na mene misliš?
Napisala sam si skriptu i pročitala ju dva-tri puta, a prije toga prošla baš Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu.
Učila sam par dana, ali po malo jer jako brzo gubim koncentraciju.
Nije teško :)
Hvala.

Dario_Zg

ja sam jucer pao na komisiji, nesto sam znao,nesto ne,istina vise ne nego da mozda su me mogli pustit al vise kao poklonjenu dvojku,al bilo je tako kako je..komentar na profesore, je taj...da sam zahvalan Bogu,sto postoje ljudi poput GOSPODINA imenom ĐORĐE GARDAŠEVIĆ! ponavljam pao sam, i neka sam,nije problem,proci cu na sljedecem roku,eto sad me zeznula malo nesreca i moja glupost (ma ovo necu ucit to ziher nece pitat) al nebitno, tako je kako je, da se vratim na profesore, taj GOSPODIN je jos jednom pokazao svoju velicinu kao profesor,koji je u pravom smislu rijeci profesor, toliko profesionalan pristup nisam dozivio nikad, i uz to jos je covjek s emocijama, koji je jucer zelio da prodjem iskreno vise nego ja sam, pomaganje, izvlacenje, mucio se na sve nacine da mi pomogne...i stvarno i iskreno mu je bilo zao sto nisam prosao...ako ikad ovaj ispit prodjem,zelim ga proc tog covjeka, i svaki moj izlazak kod njega do sad je bio jedno predivno iskustvo, a to sto padam,sam ja sam kriv jer sam lijena budala,koja uci dan prije ispita, i nikako da se naucim pameti,al dobro, samo zelim upozorit brucose i one koji dolaze tek kod GOSPODINA GARDAŠEVIĆA na ispit, da nece dobit 2 na lijepe oci,da ce morat znat,al da ugodnijeg i postenijeg profesora nece susresti bar na prvoj godini...

Pčelica_

Sa malim zakašnjenjem.. :happy: Prošla sam na prošlom roku kod Ane. Žena je stvarno legenda, pitala me samo formiranje vlade i dala mi 5! :shocked: Cura što je bila sa mnom baš i nije znala, ali je izvlačila odgovore iz nje i na kraju joj dala 2, jer kaže da joj je žao kad vidi da je netko naučio, a trema ga ubija..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks