AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

rlmadrid15

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
evo da vam napisem dojmove od frendice koja ja danas bila na usmenom kod ane horvat!
kaze da je doslo 20-ak ljudi od kojih je jedva 5 proslo, kaze da je ispitivala takve sitnice i detaljcice koji su u knjizi napisani u jednoj recenici, moras paziti doslovno na svaku rijec koju ces izgovoriti, kaze da je pomagala ali danas joj ocito nije bio dobar dan pa je masovno ljude rusila! sta ih je pitala ne znam jer nisam pitala posto je frendica bila zivcana :D valjda ce se netko javit tko je bio na usmenom danas pa ce napisat!!

mini

dali netko mozda zna odgovore na ova pitanja, pliz?
1. ustavna nacela- jeli to isto kao i temeljna ustavna prava u rh?
2. odnos ustavnog prava i politickih znanosti i drugih grana prava
3. dvostranacki i vecinski sustav
4. poremecena ravnoteza u korist izvrsne vlasti
5. povijest ravoja parlamentarizma
6. neposredna demokracija
7. drzavno sudbeno vijece
8. kategorije prava koje poznaje hrv. ustav
9. razmjerno predstavnistvo
10. razlika izmedu sukoba i poremecaja nadleznosti
11. ustavni zakoni
12. poremecaj ustava
13. formalnost ustava
14. zahtjev za ustavnost ustavnog suda
15. postupak za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ?

tnx =)

tea_90

e, ljudi kad kod podolnjaka ulaziš prvi jel te onda pita pitanja vezano za hrvatski sabor, vladu, ustavni sud, predsjednika republike, ustavne promjene, zakonodavni referendum, osobne, političke, gospodarsko-socijalna prava, pučki pravobranitelj jer to je jedino što znam, ovo ostalo pogotovo onaj prvi dio ne znam, pa me znaima jel se isplati ući prvi?

i kak izgleda ispitivanje, čula sam da po 2 ulazi al me zanima koliko traje dok 2 ispituje? tnx

maleenaa

e, ljudi kad kod podolnjaka ulaziš prvi jel te onda pita pitanja vezano za hrvatski sabor, vladu, ustavni sud, predsjednika republike, ustavne promjene, zakonodavni referendum, osobne, političke, gospodarsko-socijalna prava, pučki pravobranitelj jer to je jedino što znam, ovo ostalo pogotovo onaj prvi dio ne znam, pa me znaima jel se isplati ući prvi?

i kak izgleda ispitivanje, čula sam da po 2 ulazi al me zanima koliko traje dok 2 ispituje? tnx
uulazi ti po dvoje..reko je da pita kao osnovno znaci ovo kj si nabrojala i ona pitanja kaj ti kruze po forumu.mene je bio pito organske zakone i kaj se odlucuje vecinom glasova svih zastupnika tak nes

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dal gardašević išta pomaže ako se slučajno odmah ne možemo sjetiti odgovora?

Melanie

Bakalar
:worshippy: mislim da je Podolnjak bio danas kolko tolko dobre volje...

:bounce::bounce: prošla sam...

Pitao je : ustavnu tužbu, ovlasti suda, sabora, vlade, predsjednika, narodna inicijativa, što se donosi 2/3 većinom glasova, tko smije predlagati zakone, ustavni sud i suci, referendum u RH,lokalna i regionalna samouprava... to je ono čega se ja sjećam da je pitao.

monii

uulazi ti po dvoje..reko je da pita kao osnovno znaci ovo kj si nabrojala i ona pitanja kaj ti kruze po forumu.mene je bio pito organske zakone i kaj se odlucuje vecinom glasova svih zastupnika tak nes
Ja sam bila kod Podolnjaka u 6.mj. i pitao me ista ta pitanja. Uz to i ustavni sud nesto sitno.

tina katic

i ja danas bila kod podolnjaka...pitao me pučkog pravobranitelja...postupak za izbora suce ustavnoga suda i imunitet..prosla...dosta ljudi je danas palo ali neki su padali sa razlogom jer nisu znali osnove..ali nije tako uredu da je neke ljude rušio na temelju postavljenog samo jednoga pitanja...time se nemoze ustanoviti nečije znanje...al sve u svemu bilo je ok...SRETNO SVIMA

Goran_zg

za one koji će na budućim rokovima odgovarati kod Gradaševića: nemate razloga za strah i paniku prof.je super stvarno ne razumijem zašto svi strepe od njega .Puno pomaže i daje vremena da se sjetiš ako nešto ne možeš reći odmah,postavlja podpitanja što je dobro jer te tako navodi na odgovor.Stvarno izlazi ususret.Evo par pitanja :pučki pravobranitelj,ustavni sud,formiranje vlade,imunitet,nepovjerenje vladi,raspuštanje sabora. Bitno je da znate i razumijete temeljne pojmove a ostalo lako .

SuperDuško

+ formalna i materijalna neustavnost, referendum, narodna inicijativa i pravo peticije i stvarno samo osnovna i lagana pitanja tipa organski zakon

mony-ma

Na roku u sedmom mjesecu kad sam bila kod Gardaševića, pilio je po uredbama i izvorima ustavnog prava...

Sad sam prošla kod Podolnjaka i pito me mijenjanje ustava u RH, narodnu inicijativu, peticiju, referendum :D

Sretno svima koji idu na dekanski ;)

flafy

zna li netko tko je na prošlom roku ispitivao koji dio abecede? idem sad na dekanskom na ispit, pa me muči po čijim pitanjima da ponavljam..i nakon kaj sam pročitala svih 29 str..nemam pojma kaj me čeka, jer netko hvali prof.g., a netko ne..i ostale isto tako..nadam se da kog god da dobijem da će bit dobre volje i pustit me da mogu upisat 2 god, parcijalno naravno.. držite fige.. i eto ako netko ima neki koriostan savjet, slobodno raspalite..pozdrav

tanja6

dali mi može netko odgovorit da li Ustav ispituju da kažu npr broj članka...ili kažu recimo samo naslov tj o čemu se radi pa mi pričamo šta sve piše u tom članku? nadam se da ga ne treba znat napamet po brojevima :/

sumska

mislim da nikad ne pitaju po člancima, nego te pitaju npr. organske zakone i ti pričaš o njima, a onda eventualno za plus kažeš u kojem članku se razrađuju
:)

ganesha

pooomoooć... kojim dijelovima Gardašević posvećuje više pozornosti??? koja pitanja??? dijeli knjige, ustava i to...
jedna sam od onih kojima je više "sjeo" Podolnjak, al sad nažalost (ili možda bude nasreću) ;) sam kod Gardaševića pa bi mi stvarno dobro došao koji savjet i podrška za odlazak do Garadaševića jer me već lagano hvata panika... :wink5:

ivankam

ja sam kod polodnjaka na komisiji, to znaci da me samo on ispituje, ili ce ana i garda također ispitivat??? može mi reci netko kako to funkcionira

SuperDuško

pooomoooć... kojim dijelovima Gardašević posvećuje više pozornosti??? koja pitanja??? dijeli knjige, ustava i to...
jedna sam od onih kojima je više "sjeo" Podolnjak, al sad nažalost (ili možda bude nasreću) ;) sam kod Gardaševića pa bi mi stvarno dobro došao koji savjet i podrška za odlazak do Garadaševića jer me već lagano hvata panika... :wink5:
ja sam bila sad na roku 24.9. i pitao je (uglavnom) prvi dio knjige; organski zakon, revizija ustava, prava i slobode i to konkretno tipa pravo na javno okupljanje, referendum, uredbe iz nužde, formalna i materijalna neustavnost zakona, ustavni sud (izbor sudaca), formiranje vlade, zastupnički imunitet, zakonodavni postupak, poremećaj nadležnosti...

nema razloga za paniku jer je rušio samo one koji stvarno nisu znali ništa :)
(a i pomagao je)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks