anamarija5
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li još uvijek vrijedi literatura iz 2006. god ili je sad neka novija?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Podolnjak je jako ugodan profesor i vjerujem da bez razloga ne ruši, stoga ne treba stvarati krivu sliku drugim kolegama, tko god se spremi za ispit sigurna sam da neće pasti...ja imam jako ugodno iskustvo s prof. Podolnjakom i nema potrebe za ikakvim strahom.a tko vas ispitivao?
''Najvažnije ti je da uzmeš ustav pred sebe i zakon o ostavnom sudu to ti je 90% cijelog gradiva''Ja sam učila deset dana s tim da je inzenzivno bilo zapravo sedam dana , samo iz knjige. Nikakve skripte ti nisu potrebne. To se sve čini opširno, ali većina tog ti se ponavlja kroz knjigu. Najvažnije ti je da uzmeš ustav pred sebe i zakon o ostavnom sudu to ti je 90% cijelog gradiva, a ostalih 10% su neke općenite stvari o ustavu koje su u knjizi. Ovaj predmet stvarno nije težak, vjeruj mi jer nisam od onih vudrenih koji uče s lakoćom, ali je knjiga super napisana, bez velikih mudrolija i izvijanja. Zato bez straha. Istina dobila sam trojku ali zato jer sam od straha zablokirala pa sam trebala vremena da se prisjetim odgovora, no ja sam više nego zadovoljna.
imaš to na kraju knjige.''Najvažnije ti je da uzmeš ustav pred sebe i zakon o ostavnom sudu to ti je 90% cijelog gradiva''
gdje se to nalazi?![]()
a ako nemas knjigu, mozes ih naci u narodnim novinama (Narodne novine d.d.imaš to na kraju knjige.
e ljudi ja bi vas molila da netko na ovo odgovori. Ja nisam bila na predavanjima pa me zanima da li je ovo sve što treba znati...mi može samo netko reći jel ovo sve što je potrebno za ovaj predmet -
smerdel, sokol - ustavno pravo, zg 2006. ili novije (poglavlja I, II/1, III, IV/2, V/1, 3-samo ustavni sud rh i pučki pravobranitelj i 4, VI/2 i 3, VII, VIII, IX, X/1 i XI)
ustav rh NN 41/2001 (pročišćen tekst) i 55/2001 (ispravak)
ustavni zakon o ustavnom sudu NN 49/2002
Ustavna tužba, Ustavni sud, organski i ustavni zakoni, revizija Ustava RH ...jel netko zna koja su jos eliminacijska pitanja kod Gardasevica? Znam za Ustavnu tužbu.![]()
ustavni sud, imunitet, poremecaj nadleznosti, ovlasti vdade, uredbe iz nuzde i sa zakonskom snagom, razlika izmedju ponistavanja i ukidanja pravnog aka, zakonska delegacija... pita svasta, uglavnom bilo bi dobro znati od svega ponesto, a ne se bazirati na eliminacijska pitanja jer stvarno nema pravila.jel netko zna koja su jos eliminacijska pitanja kod Gardasevica? Znam za Ustavnu tužbu.![]()
i dobro naučiti ustav!!jel netko zna koja su jos eliminacijska pitanja kod Gardasevica? Znam za Ustavnu tužbu.![]()
postave ti konkretno pitanje a ako ga znaš potkrijepit s člankom iz ustava, bravo za tebe..Kako ispituju profesori Ustav? Jel kazu clanak taj i taj i ti ga moras ispricat ili npr. pricaj sve sto znas o sudbenoj vlasti ili nesto trece... hvala!!!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.