Ustavni zakon o u sudu, iskreno ni ja ne znam što točno o tome treba...
donesen 1991, uređuje neke ovlasti i djelokrug ustavnog suda, iskreno ne znam koje jer temeljni djelokrug određuje ustav,
donosi se po postupku predviđenom za izmjenu ustava tako da njegove odredbe imaju nadzakonsku snagu jednaku snazi ustava,
određuje uvjete za izbor suca i postupak izbora za ustavni sud
Ono drugo ne znam, mislim znam nešto o narodnoj inicijativi ali pitanje baš i ne kužim, moram više naučiti to priznam
...odr postotak biračkog tijela ili građana ima pravo predlagati nacrte zakona ili političkih odluka, ako na temelju n inicijative zakonodavno tijelo donese zakon, inicijativa je uspjela, a ako ne donese predloženi zakon prijedlog zakona se iznosi narodu na referendum...valjda se to odnosi i na promijene dijelova ustava.
donesen 1991, uređuje neke ovlasti i djelokrug ustavnog suda, iskreno ne znam koje jer temeljni djelokrug određuje ustav,
donosi se po postupku predviđenom za izmjenu ustava tako da njegove odredbe imaju nadzakonsku snagu jednaku snazi ustava,
određuje uvjete za izbor suca i postupak izbora za ustavni sud
Ono drugo ne znam, mislim znam nešto o narodnoj inicijativi ali pitanje baš i ne kužim, moram više naučiti to priznam