AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Tamo je na tmt3, tam gore gdi je kabinet sociologije pa lijevo.
A što se što kvalificirana većina nije 2/3 većina ili sam ja krivo shvatila?
Dobro si shvatila jer je kvalificirana većina=2/3 većina..

patkica

Ljudi ja sam danas bila na usmenom -JEDINA- i prošla. Jako se iznenadio što nema nikoga, a navodno je 150 studenata prijavilo ispit.

Najviše pita HRVATSKI SABOR.

SRETNO SVIMA!

redruM

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Nije 150, neg 90.
Što znači da će svi u četvrtak doć.

Najviše pita HRVATSKI SABOR.
Misliš, samo to pita ako si bila jedina...

ivana28

jedno pitanje pa ako netko zna..da li trebamo znati 10cjelinu jer ne stignem to naucit a nisam jos cula da je neki profesor ispitivo tu lekciju

patkica

Dobro jutro svima.

Da pitao me samo to JEDNO pitanje koje on voli NAJVIŠE PITATI. Dakle to mu je bitno. E da danas u HS počinje rasprava oko izmjena Ustava, pa eto ako će koga pitat.

Sretno

teaa1

Dobro jutro svima.

Da pitao me samo to JEDNO pitanje koje on voli NAJVIŠE PITATI. Dakle to mu je bitno. E da danas u HS počinje rasprava oko izmjena Ustava, pa eto ako će koga pitat.

Sretno
ej a jel mi mozes reci sto te je tocno pitao vezano za HS,jer ja planiram danas ici

FORZA986

Da li je istina da mozemo doci bilo koj dan u zadano vrijeme odgovarat i da samo podolnjak ispituje?
Kada je ispit iz ustava u cetvrtak?
Kako stvari funkcioniraju s upisima?Do kada se upisuje godina?
MOLIM VAS DA MI STO PRIJE ODG..Hvala unaprijed :D

teaa1

Da li je istina da mozemo doci bilo koj dan u zadano vrijeme odgovarat i da samo podolnjak ispituje?
istina ti je to za ustav,imas danas i u cetvrtak u zadano vrijeme.podolnjak sam ispituje.u cetvrtak ti je od 9:30.
a za upise nisam ni ja sigurna,al mislim da imas fore negdje do 23.10.,al opet provjeri...

i baziraj se na ovlasti sabora,izbore,vladu,ustavni sud...makar sam ja cula da to najcesce pita

laminat

Ja bil danas,pital me 2 pitanja i dobil sam 3..pital me je ovlasti predsjednika i podpitanje je bilo kakva je procedura kad predsjednik želi raspisat referendum (tu je trebalo reć da mu treba supotpis)..
Sveukupno me ispitival 3-4 min,uđeš:znaš-neznaš..

Bilo nas je 8 ili 9 s upravnog i jedna cura s poreznog koja je prošla,a s upravnog za sebe i još jednu curu znam da smo prošli,a 3-je ih je palo..za ostale neznam

Dario_Zg

Ljudi gledajte otvoreno,govori se promjeni ustava,a to je vrlo bitno jer podolnjak je poznat po tome da voli pitat aktualne stvari a ovo je sad slag na tortu, vrlo bitna stvar,izmjena ustava,pitat ce o tome sigurno...GLEDAJTE!

laminat

Ljudi gledajte otvoreno,govori se promjeni ustava,a to je vrlo bitno jer podolnjak je poznat po tome da voli pitat aktualne stvari a ovo je sad slag na tortu, vrlo bitna stvar,izmjena ustava,pitat ce o tome sigurno...GLEDAJTE!
Kaj se tiče tog ustava dobro veli Dario ZG da pratite kakve su promjene jer je jučer na usmenom Podolnjak rekel da popodne(jučer) ide u Sabor,nije preciziral zbog čega ide u Sabor,al logično je da ide zbog tih ust.promjena..

buco99

ako mi moze molim vas netko reci

načini odlučivanja o prihvaćanju inicijative o promjeni ustava - odnosi li se to na ustavnotvornu inicijativu koju imaju 1/5 zastupnika hs , predsjednik i vlada ?

buco99

evo izasao danas na ustavno pa da vam samo kazem dojmove - izaslo je na kraju od 90ak i vise prijavljenih , manje od pola njih. prof p je bio korektan, na samom pocetku cim je dosao je odmah rekao da je situacija takva da smo svi nazalost navalili bas na ovaj zadnji dan,da smo mogli i trebali prije doci i da ce malo brze morati pitati jer jednostavno nema vremena zbog mnogih drugih obaveza. u pocetku je i bio malo nervozan jer stvarno ljudi nisu znali osnovne stvari i jako malo ih je prolazilo. nakon tog prvog vala jednostavno je poceo bas pustati ekipu koliko mu je mislim bilo zao svih nas tuntleka i to sve, kasnije je mislim skoro svatko prosao, pitao je zaista lagana i osnovna pitanja.

pitanja koja mi je postavio su bila šta ustav kaže o sazivu sabora i šta su to uredbe na temelju zakonske ovlasti,eto. zaista, kako je i sam prof rekao, banalna pitanja.

preporuka svima da iskoristite to sto ce prof p biti i na roku odmah sad u 11.mj mislim i prodite to, zaista nije tesko.ne pita u detalje, naucite osnove, ponavljajte tu po pitanjima, citajte ustav i to je to...

sretno svima,bokšić

Mirko

bio sam danas, profesor je korektan, znas, neznas, daje vremena za razmisljanje i pita opce tipa ovlasti predsjednika, sabora, vlade. to se stalno vrti i ne gnjavi puno

Sara1987

jel mi može tko reći nešto o povijesnim načinima donošenja ustava, ustavnim običajima, ustavni zakon o ustavnom sudu i načini odlučivanja o prihvaćanju inicijative o promjeni ustava!!! pleaseeee

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks