AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

jelaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Pitanja koja su danas bila na usmenim kod Tea :
1. Što je ocjenjivanje? (po knjizi)
2.Koja shvačanja o upravnoj službi postoje kroz povijest ?
3.Strategijsko upravljanje ljudskim potencijalima ?
4.Integralni model uljp-a?
5.Napredovanje po zakonu?
6.Koje se ocjene mogu dobiti po zakonu?
7.Koje su kategorije i potkategorije državnih službenika?
8.Razlika kod karijernih sustava i sustava radnih mjesta ?
9.Kako se razlikuju klase u karijernim sustavima?
10.Što su ljudski potencijali, ljudski resursi, ljudski kapital'
11.Razlika uljp-a i personalne funkcije ?
12.Osnovna svrha uljp-a
13.Što su timovi, razlika između timova i radne skupine ?
14.Administrativni model uljp-a
15.kakva je podržavajuća komunikacija
16. temeljna načela birokratske organizacije
17. Kategorije upravnog osoblja (prema knjizi)
18.iznimke od merit sustava

Jako ugodan ispitavač, jednostavan, pita jel znaš , ako znaš znaš, ako neznaš nemrcvari te i što je najvažnije ne pita dugo

jesi ti izašao sad na ovom roku. očeš ić na drugi ?

Tončica

da te pitam, što znači ovo što si navela u zagradi, prema knjizi? da li to znači da tih stvari nema u skriptama? mislim na ova pitanja, što je ocjenjivanje i kategorije upr. osoblja. hvala.

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Da li izvanredni studenti mogu ići na predavanja te tako ostvariti pravo izlaska na kolokvije?
Mislim da da...Treba ići na predavanja pa ćemo vidjeti hoće li nam izaći u susret...

martina_sk

Administrator

Da li izvanredni studenti mogu ići na predavanja te tako ostvariti pravo izlaska na kolokvije?
prošle godine je prof na prvom predavanju rekla da ne mogu, ali je onda par predavanja kasnije rekla da mogu... tako da je najbolje da odeš na prvo predavanje i pitaš. najbolje je da što više izvanrednih ode jer će možda pitati da vidi koliko vas ima pa će i to utjecati na odluku.

jelaa

neznam jel ima u skriptama, jel neučim iz skripta, nego po knjigama

cocci

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

da te pitam, što znači ovo što si navela u zagradi, prema knjizi? da li to znači da tih stvari nema u skriptama? mislim na ova pitanja, što je ocjenjivanje i kategorije upr. osoblja. hvala.
imaš to sve u skriptama, to se pitanje odnosi na to što je u knjizi, jer ocjenjivanje i kategorije imaš i u zakonu, pa su to kao dvije različite stvari.

Jadranka15

U literaturi za ULJP ima izmjena i dopuna na Etički kodeks državnih službenika
NN - 40/11 i 13/12) - vidi propis www.uprava.hr

rita

Može li mi nekto odgovoriti na 2.a pitanje: 4 ZNAČENJE ULJP u javnoj upravi???
ne mogu naći ZNAČENJA!
Hvalal!

2.A. Četri značenja pojma ULJP u javnoj upravi
B. Razlika u ULJP-u između javnog i privatnog sektora

saga

Može li mi nekto odgovoriti na 2.a pitanje: 4 ZNAČENJE ULJP u javnoj upravi???
ne mogu naći ZNAČENJA!
Hvalal!
ULJP kao znanstvena disciplina, kao menadžerska funkcija, kao posebna poslovna funkcija i kao specifična filozofija menadžmenta.

E sad o svakoj treba još riječ dvije napisati.

kikili

ima li netko mail od profesora? zanima me pošto sam redovna studentica,i htjela bi na predavanja i probat kolokvirat,a nisam u mogućnosti ujutro na predavanja zbog posla,dali se može na predavanja za izvanredne i tako skupiti potpise i kolokvirat???

bojana_kc

ima li netko mail od profesora? zanima me pošto sam redovna studentica,i htjela bi na predavanja i probat kolokvirat,a nisam u mogućnosti ujutro na predavanja zbog posla,dali se može na predavanja za izvanredne i tako skupiti potpise i kolokvirat???
sumnjam da bi to bilo moguće jer predavanja za izvanredne traju samo par dana, a i ne skupljaju se potpisi kod izvanrednih, a redovni steknu pravo za kolokvije tako što cijeli semestar dolaze na pred.

MARYYNNA

moraš ići na redovita predavanja da bi mogla kolokvirati

malatina

Nisam bila prosli put, moze netko reci sta je sve bilo, sta su profesori rekli, kakvi su kolokviji, koliko puta smijemo izostati s predavanja, ... ? Hvala

bojana_kc

Nisam bila prosli put, moze netko reci sta je sve bilo, sta su profesori rekli, kakvi su kolokviji, koliko puta smijemo izostati s predavanja, ... ? Hvala
Bila je prof. Marčetić i rekla je da su 2 kolokvija, prvi u 5mj, da na predavanju moramo biti 75%, u prvi kolokvij ulaze propisi, prva knjiga ( ona veća ) do metoda, mislim da je to od 43-180 str, i ulazi prvi dio druge knjige a do kud je to to neznam rekla je da sve piše na webu

sufi

Mislim da da...Treba ići na predavanja pa ćemo vidjeti hoće li nam izaći u susret...
cure u pravu ste, lani je prof. Marčetić izišla u susret izvanrednim studentima i rekla da mogu na kolokvij oni koji su pristustvovali cjelokupnim predavanjima za izvanredne studente. Ali pustila je papir za potpise tik pred kraj predavanja, tako da neki nisu uspjeli ostvariti mogućnost kolokviranja ULJP-a. I slažem se s našom moderatoricom Martinom par postova prije, trebalo bi što više izvanrednih studenata doći na predavanja krajem ožujka i pokušati se izboriti za pristup kolokviju, pa bar ćemo znati da smo dali sve od sebe. Nije mala stvar razlomiti taj ispit na dva dijela, osobno radije učim cca stotinjak stranica (više-manje) nego cijelu literaturu od jednom. Na takov način čovjek si komotno spremi još neki ispit uz ULJP.

martina1

cure u pravu ste, lani je prof. Marčetić izišla u susret izvanrednim studentima i rekla da mogu na kolokvij oni koji su pristustvovali cjelokupnim predavanjima za izvanredne studente. Ali pustila je papir za potpise tik pred kraj predavanja, tako da neki nisu uspjeli ostvariti mogućnost kolokviranja ULJP-a. I slažem se s našom moderatoricom Martinom par postova prije, trebalo bi što više izvanrednih studenata doći na predavanja krajem ožujka i pokušati se izboriti za pristup kolokviju, pa bar ćemo znati da smo dali sve od sebe. Nije mala stvar razlomiti taj ispit na dva dijela, osobno radije učim cca stotinjak stranica (više-manje) nego cijelu literaturu od jednom. Na takov način čovjek si komotno spremi još neki ispit uz ULJP.
to znači da izvanredni studenti mogu prisustvovati kolokvijima ako su bili na svim predavanjima za izvanredne?

Paulina

to znači da izvanredni studenti mogu prisustvovati kolokvijima ako su bili na svim predavanjima za izvanredne?
Iz navedenog se da zaključiti da se moze pristupiti...Ali ono što mene brine je, da li će nam se to računati kao pad, npr, ako bude kolokvija, prvi kolokvij ne prođem što radim prilikom prijave... Prijavljujem tamo gdje sa stala? Je li netko zna iz svoga iskustva?

martina_sk

Administrator

Iz navedenog se da zaključiti da se moze pristupiti...Ali ono što mene brine je, da li će nam se to računati kao pad, npr, ako bude kolokvija, prvi kolokvij ne prođem što radim prilikom prijave... Prijavljujem tamo gdje sa stala? Je li netko zna iz svoga iskustva?
ne računa se kao pad, prvi kolokvij se ne prijavljuje, prijavljuješ tek drugi kolokvij jer njega polažeš na redovitom roku pa nakon njega ideš na usmeni, zato ga je potrebno prijaviti da oni imaju zapisnik pa da ti mogu upisati ocjenu.

jelenko.wt

i ja sam skužila da bi se to dalo rješiti. rekla je definitivno ne samo za ponavljače.

nego, rekla je da postoji negdje popis nastave i kaj se bu radilo na kojem satu, ja to nemogu nigdje naći. jel itko vidio tak nekaj :laughing:

marty1711

Bok dragi kolege!!! Evo danas startam sa uljp, pa imam jedno pitanje, znam da je već 100 puta svašta napisano ali samo da budem 100 % sigurna nek mi netko da potvrdu prije nego počnem učitI POŠTO UČIM IZ SKRIPTE.
Dakle knjiga: Gordana Marčetić -javni službenici i tranzicija - po novoj literaturi zadnji podnaslov je : POJAM SLUŽBENIKA U HRVATSKOM ZAKONODAVSTVU,
a više ne treba : ULOGA JAVNIH SLUŽBENIKA U TRANZICIJI I SLUŽBENIČKI SUSTAV (MAĐARSKA,LITVA, SLOVENIJA)

Isto tako sam pročitala da nije potrebno : metode uljp u komparativnim službeničkim sustavima ( Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Mađarska).

Molim dobru dušu da mi potvrdi da li su te informacije 100 % točne i hvala unaprijed. :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks