AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

darija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

evo moje iskustvo s ispita. teo pita onaj dio koji si lošije napisao u testu, ne baš isto pitanje, nego ako si pitanja iz zakona u testu slabije napisao onda pita pitanja iz zakona, a ako je lošiji dio iz knjige onda pita iz knjige. pa je mene pitao menadžerski model uljpa, strategijsko upravljane i definiciju upravljanja ljudskim potencijalima, i nomenklatura. pitanja od kolegice su razlika pravilnika o radu i plana prijma šta se kojim utvrđuje i koji se prije donosi, merit sistem i iznimke spolis sistem i nemogu se dalje sjetit. obadvije smo prošle i obje cure koje su prije nas odgovarale, dakle pitao nas je po dvije. bilo je cura koje su slušale ispit pa se nadam da će netko stavit pitanja i od njih. sretno svima ubuduće.

cocci

evo moje iskustvo s ispita. teo pita onaj dio koji si lošije napisao u testu, ne baš isto pitanje, nego ako si pitanja iz zakona u testu slabije napisao onda pita pitanja iz zakona, a ako je lošiji dio iz knjige onda pita iz knjige. pa je mene pitao menadžerski model uljpa, strategijsko upravljane i definiciju upravljanja ljudskim potencijalima, i nomenklatura. pitanja od kolegice su razlika pravilnika o radu i plana prijma šta se kojim utvrđuje i koji se prije donosi, merit sistem i iznimke spolis sistem i nemogu se dalje sjetit. obadvije smo prošle i obje cure koje su prije nas odgovarale, dakle pitao nas je po dvije. bilo je cura koje su slušale ispit pa se nadam da će netko stavit pitanja i od njih. sretno svima ubuduće.
kakve su ocjene bile i jel istina da puno gledaju na bodove na testu? jer ja nikad ne stignem sve napisat, tako ni ovaj put :/

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Sad mi je sasvim jasno zakaj ljudi tam na temi 'najtezi ispit na 2god',stavljaju ULJP uvijek među prva 2.
Ovo je katastrofa.Zakon i eticki nisu nista posebno,ali teorija je uzas.
Ima ''simpaticnijih'' poglavlja tipa sluzbenici kroz povijest,al tezina gradiva,masa podjela koje se moraju bas na silu bubat napamet i razina znanja koja se zahtijeva za polozit cine ovo po meni najgorim ispitom na faksu..Nauka je djecji vrtic prema ovom bila,radno mi je bar bilo nesto sto je blisko svakidasnjem zivotu a građansko je bajka prije spavanja.

martina_sk

Administrator

uf, nemojte tako, meni je građansko bilo koma i preko nekoliko puta gore od uljpa (radno još nisam dala niti mu se veselim). sve to ovisi od osobe do osobe, ali bude lakše kad se duže uči i uđe u to gradivo. osobno mislim da predavanja dosta pomažu jer prof dobro objašnjava pa vam to sve zvuči shvatljivije, a ne kao nešto što se može samo bubati.

Maja69

koliko je bitan zakon o državnim službenicima,dal se pitanja ponavljaju? i dal ulazi u pismeni il usmeni??

Andreja

koliko je bitan zakon o državnim službenicima,dal se pitanja ponavljaju? i dal ulazi u pismeni il usmeni??
jako bitan :happy:, može biti i na pismenom i na usmenom

smotankusha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

jel bitna organizacijska kultura ? ja koda sam negdje pročitala da ne treba :D a sad to nemogu provjerit više... HVALA!

pigetic

jel bitna organizacijska kultura ? ja koda sam negdje pročitala da ne treba :D a sad to nemogu provjerit više... HVALA!
Bitna je.
Al to ti i nije tak tesko,imas onih 6 tipova sam i 2-3 recenice definicija

vina

dobronamjeran savjet ovima koji tek slušaju uljp u ljetnom semstru: idite na predavanja i riješite to preko kolokvija!! :happy:
za sve ostale (a i ove koji će učiti za kolokvije) prođite temu i skupite SVA pitanja, idealno bi bilo kad biste u bilježnicu radili skriptu pitanje-odgovor, no kako većina nema vremena za to (a ni volje :) ), preporučujem skriptu iz skriptarnice od martine4, šarenu, u toj skripti si nađete odgovore na pitanja, označite i po tome. sad su samo te dvije knjige od Marčetić pa je to dovoljno. obratite pažnju da neke stvari više ne trebamo učit, pa izbacite to (jer u ovom slučaju od viška glava boli). gradivo jest malo suhoparno, al kad se uhodate odmah će biti lakše, ima stvarno puno nabrajanja te neka definitivno treba učiti napamet, al tako nam je na ovom faksu, pogotovo na katedri za upravnu znanost. to je što se tiče knjiga, nadalje, po novom treba učiti i etički kodeks, no on je poprilično razumljiv i sve se nekak podrazumijeva, budući je od nedavno literatura, nisu još bila pitanja iz njeg, al kad ga budete čitali otprilike si označite najvažnije, jer zaista nije kompliciran. i na kraju, al ne najmanje bitno (nikako, nikako :) ) zakon o državnim službenicima (obavezno novi!!!), iz njega definitivno može biti bilo što (vjerojatno samo ne treba učit prijelazne i završne odredbe, ali nikad se ne zna :) ). to stvarno treba naučit od-do, al isto tako, nije toliko teško i komplicirano. i nemojte slušati druge, kak se to ne može, kak je preteško, jer te stvari zaista dosta znače pa se startu prepadnete i ne može biti dobro. dajte si vremena, nije jedan od ispita koji se može spremit preko vikenda, ali koja 2-3 tjedna učenja bi trebalo biti dosta, samo treba početi. sretno svima!

majolada

na pismenom su 2-4 pitanja iz zakona,većinom 4 a na usmenom ih je nekad čak više nego onih iz knjige
prije su se ponavljala ali od kad se promjenio zakon su došla neka nova a nekih više nema

MARYYNNA

da li netko zna kad će otprilike biti prvi kolokvij iz ovog ispita??

Mike7

dobronamjeran savjet ovima koji tek slušaju uljp u ljetnom semstru: idite na predavanja i riješite to preko kolokvija!! :happy:
Jel mogu izvanredni polagati kolokvije, naravno ako idu na predavanja?
I jel se riješi cijeli ispit preko kolokvija ili smo oslobodeni samo pismenog?

MARYYNNA

Jel mogu izvanredni polagati kolokvije, naravno ako idu na predavanja?
I jel se riješi cijeli ispit preko kolokvija ili smo oslobodeni samo pismenog?
izvanredni mogu isto ako idu na predavanja,a mislim da ako riješiš preko kolokvija moraš isto ići na usmeni.

Akrap

pozdrav ljudi..jel zna netko jel možemo mi koji ponavljamo drugu godinu ič na kolokvij ?

martina_sk

Administrator

pozdrav ljudi..jel zna netko jel možemo mi koji ponavljamo drugu godinu ič na kolokvij ?
koliko se sjećam mislim da prošle godine nisu mogli. al svakako vrijedi otići na prvo predavanje i pitati profesoricu.

saga

Pitanja sa današnjeg pismenog:

1.A. Karakteristična obilježja javnih službenika
B. Razlika između organizacijske i funkcionalne definicije javnih službenika i koja je zastupljena u hrvatskom zakonodavstvu
2.A. Četri značenja pojma ULJP u javnoj upravi
B. Razlika u ULJP-u između javnog i privatnog sektora
3.A. Što je analiza posla i podjela prema ključnim dimenzijama
B. Nabroji i objasni jednu metodu analize posla
4.A. Navedi i objasni komponente OOU
B. Koje su metode OOU i objasni
5.A. Tko imenuje predsjednika i članove Odbora za državnu službu
B. Koje su nadležnosti Odbora za državnu službu

Rezultati sutra na webu u 20:00 h

jelaa

neznam , možda griješim , ispravite me ako griješim ali mislim da iz ovog predmeta uvijek prođe jako malo ljudi, sad je čak i još dosta njih prošlo al jako malo ih prođe a i još manje izađe na ovaj ispit.. neznam to možda ipak znaći da je zahtjevan. Ja kad sam ga počela učit mislila sam da ću ga relativno brzo spremit i čak se činio dosta lagan i zanimljiv al što dalje vrijeme prolazi vidim da je to predmet u rangu sa građanskim i općim upravnim

pigetic

neznam , možda griješim , ispravite me ako griješim ali mislim da iz ovog predmeta uvijek prođe jako malo ljudi, sad je čak i još dosta njih prošlo al jako malo ih prođe a i još manje izađe na ovaj ispit.. neznam to možda ipak znaći da je zahtjevan. Ja kad sam ga počela učit mislila sam da ću ga relativno brzo spremit i čak se činio dosta lagan i zanimljiv al što dalje vrijeme prolazi vidim da je to predmet u rangu sa građanskim i općim upravnim
jako je strucno,nije lako predocit to kaj ucis,podosta je apstraktno vecini ljudi i nezanimljivo.Meni je i građansko i radno bilo puno zanimljivije za ucit iako ga ima puno a Opce upravno je nista prema svemu tom:cool:

martina_sk

Administrator

ja predlažem da tko god može neka ide na predavanja jer onda imate kolokvije i podjelite gradivo na dva dijela što sigurno olakšava, ali ono što još više pomaže je prof marčetić koja super objašnjava pa se time gradivo čini razumljivije i manje apstraktno.

Melanie

Bakalar

Da li izvanredni studenti mogu ići na predavanja te tako ostvariti pravo izlaska na kolokvije?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks