AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Jel može neko odgovorit na pitanje Sengejevo timsko učenje???

mimica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Jel može neko odgovorit na pitanje Sengejevo timsko učenje???
-proces poravnavanja i razvijanja kapaciteta tima da bi se došlo do željenih rezultata
-započinje dijalogom; sposobnošću članova tima da potisnu pretpostavke i pristupe zajedničkom mišljenju
-glavne vještine koje koristi disciplina timskog učenja:
-dijalog – slobodno i kreativno istraživanja složenih pitanja, osluškivanje drugih osoba
-diskusija – izlaganje i obrana različitih gledišta kako bi se pronašlo najpovoljnije

malaplava7

evo ljudi ...ja prošla...moram vam reć da je profa ugodna al da ti samo ispitivanje zavisli kako si pismeni napiso...za sad znam da sam samo ja pošla...dok samm bila tamoo...nije pitala strašno teško,normalno sve...samo moraš znat...nas 3 je ispitivala oko 45 min

ana89

ja sam cula da po skriptama po pitanjima ne vrijedi, jer je na ovom roku resetala =(

mateja

od nas 3 koje smo išle druge po redu dve smo prošle i to jedva dobile 2,ispitivala nas je 40-45min apsolutno nas je sve izrešetala ,umrla sam 5puta nutra...

malaplava7

pitanja sa usmenog?
faze ocjenjivanja,reforme u hrvatskoh,klasifikacijski sustav-općenito,pogreške ocjenjivača,3 značenja pojma strategijsko..razvoj pojma ljudski kapitali -kako je došlo do tog pojma...toliko se ja sjećam

ja sam cula da po skriptama po pitanjima ne vrijedi, jer je na ovom roku resetala =(
jeste ano...bogami je rešetala

kikica

Da li se u ovoj skripti od 37 str nalaze i zakoni ako netko zna ? Ili se to jos mora posebno uciti ?

archi

jeste ano...bogami je rešetala
Eh da.. Mislim da nikad nisu bila ovako teška pitanja na usmenom.. Znam da sam ju većinu usmenog blijedo gledala...

Pala sam,jbg.. Ne mogu zamjeriti profesorici, jer sam kao i ostali učila po skripti i knjigu nisam ni pogledala, ali da su pitanja bila koma - jesu.. Još bih i znala odgovore na neka pitanja od kolegica, ali moja su uglavnom bila užasna... Rado bih napisala što me pitala, ali za većinu toga sam na usmenom prvi put čula.. ;)

Od lakših pitanja koja sam uspjela zapamtiti i par ovih čudnih - odbor i članovi, razlika između personalne funkcije i uljp (ali na kraju nismo shvatili što je tražila od nas...), razvojna faza, dvije vrste uljp-a s obzirom na to kakvi menadžeri postoje, kako se zove proces usvajanja etičkih pravila(???)...

Ovo ostalo zbilja ne znam, bilo je tog stvarno puno, a nisam to nigdje čak ni pročitala... Jbg, više sreće drugi put i ovo nam je svima opomena da ne učimo po skripti, bar ne za usmeni...

laminat

Jezus Marija koji je to klinac bil danas..:crazy: tek sad sam došo doma,čekali smo do 3 popodne na red..najgori usmeni ikad..više detalja dok se odmorim psihički i fizički i dok prođe nogomet na TV-u :laughing:

Leptiric_20

ja ne bum preveć komentirla jer sve se čita, ali KATASTROFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Ma šta do tri popodne od 12 i 30 , zavrsila sam oko 5!!!
napisal bih pitanja al ih en znam, i na ono malo sto sam znala ej bilo a zasto i kako to ide!!
e da bilo je monokratski i hetero tim-tak neš!!!i nešto tekničko uređenje onih 8 nabrojat!!

heartburn

ma katarstrofa od nas 14 koji smo prošli pismeni, 9 je rušila. pitanja nisu teška al ona na svaki odgovor ima pitanje zašto ili kako, i naravno ne prizna ti odgovor...ma jedno jako ružno iskustvo koje nažalost moram opet ponovit...užas i katasrofa.

i e da btw, pita i pusićevu knjigu, etiku i ona tijela državne uprave... eto toliko.za 12 dana ponavljamo...

elamica

ukratko... ovo danas prestrašno, čekanje četiri sata i onda pitanja da ti pamet stane.

evo primjera:
etika javnih službenika
proces usvajanja etičkog kodeksa
emocionalna i kognitivna inteligencija

malaplava7

moja pitanja i nisu bila strašna normalna pitanja i nije bila gadna...al obro ja sam bila prva grupa i samo sam ja prošla..al zbilja traži znanje..al ako viedi da znaš pusti te na miru..od nas 3 mene je najmanje ispitivala a ove vije cure je baš rešetala

mateja

Eh da.. Mislim da nikad nisu bila ovako teška pitanja na usmenom.. Znam da sam ju većinu usmenog blijedo gledala...

Pala sam,jbg.. Ne mogu zamjeriti profesorici, jer sam kao i ostali učila po skripti i knjigu nisam ni pogledala, ali da su pitanja bila koma - jesu.. Još bih i znala odgovore na neka pitanja od kolegica, ali moja su uglavnom bila užasna... Rado bih napisala što me pitala, ali za većinu toga sam na usmenom prvi put čula.. ;)
.
ti si onda samnom odgovarala ,ja sam 2 dobila :)

evo da neka pitanja napišem:eek:vako , kako sve može prestati sluzba,sto znaci istekom roka,nabroji po sili zakona,razvojno i prosudbeno ocjenjivanje,kakvo imamo kod nas,2 temeljne svrhe ocjenjivanja,faze ocjenjivanja i tko koga ocjenjuje kome se mogu žalit, koji se problemi javljaju s obzirom na ocjenjivače,odbor-sve,posrednik-sve,komunikacija u organizaciji,neka osnovna razlika između uljp i personalne sluzbe,šta je klasifikacija poslova,kako se klasificiraju u karijernim a kako u sustavu radnih mjesta,razlika personalne sluzbe izmedu menadžerskog i integralnog modela,onda o njm ,podrzavajuća komunikacija.etika sluzbenika,korupcija,i nesjećam se dalje a ima ih još, brdo toga nas je ispitala ...

*Mini*

dobro ono pa ona nije normalna... ko zna kaj onda mozemo ocekivati na sljedecem roku koja pitanja...uzaas nemrem vjerovat..ja sam si taj ispit ostavila ko uvijet za trecu (građansko sam si vec u glavi prebacila) ali ono...ne znam kaj mi je bolje uciti za dekanski građansko ili ovo ...aaaaaaaaaaaa...

laminat

Ja sam srećom prošao,al je bilo čupavo i očekival sam uljudnu pozivnicu za idući rok,kad ono kolega dajte mi index :headbang: :shocked:

Nakon višesatnog čekanja :ceka: i nerviranja još sam sat vremena unutra provel na ispitivanju,troje nas je bilo odgovaralo..blago rečeno predugo i neznam kak se njoj samoj dalo tolko zaebavat sa svima nama od 11 do ranih večernjih sati..

Pitanja su joj bila na prvu normalna,samo kaj je tolko davila u detalje da je to brutalno :smash: Neka od pitanja koja sam zapamtil su: rudimentarni službenici,uvjeti za prijam u drž.službu,emocionalna nešto,podržavajuća komunikacija,a posebno je gnjavila i išla u detalje do neslućenih razmjera sa pitanjima assesment centers i integralni model..:sos: Uglavnom,najgori usmeni ikad makar sam položil..

no_name

Možda je vidjela kako a netu ima skriptica od 30 str. pa je odlučila da nebumo prolazili po njoj:)) baš mi sve vuče na to

archi

ti si onda samnom odgovarala ,ja sam 2 dobila :)

evo da neka pitanja napišem:eek:vako , kako sve može prestati sluzba,sto znaci istekom roka,nabroji po sili zakona,razvojno i prosudbeno ocjenjivanje,kakvo imamo kod nas,2 temeljne svrhe ocjenjivanja,faze ocjenjivanja i tko koga ocjenjuje kome se mogu žalit, koji se problemi javljaju s obzirom na ocjenjivače,odbor-sve,posrednik-sve,komunikacija u organizaciji,neka osnovna razlika između uljp i personalne sluzbe,šta je klasifikacija poslova,kako se klasificiraju u karijernim a kako u sustavu radnih mjesta,razlika personalne sluzbe izmedu menadžerskog i integralnog modela,onda o njm ,podrzavajuća komunikacija.etika sluzbenika,korupcija,i nesjećam se dalje a ima ih još, brdo toga nas je ispitala ...
Mislim da jesam.. Drago mi je da ste obje prošle.. Čestitam.. :happy:

Meni nije toliko krivo što sam pala, ali ne mogu vjeovati da sam dobila možda 2-3 normalna pitanja od njih bezbroj.. Možda ne bih prošla ni da su pitanja bila ok, ali bih onda bar znala da sam pala svojom krivnjom i nikom ništa...

Ja isto vjerujem da je to sve zbog ovih novih objavljenih skripti, profesorica jako cijeni svoj predmet i nebi joj bilo drago da tako "lako" prolazimo.. Ali je stvarno našla krivo vrijeme za to...Do kraja je još jedan rok i možda dekanski, a ja nemem pojma što da očekujem za tih tjedan i pol.. Užas, još pogotovo što nama s plaćanjem svaki ispit povećava cijenu školarine.. Pa šta ona misli.. Radila sam na dva posla zadnjih mjesec dana jer su digli cijenu školarine, a ona bi da joj uz to učim po knjizi... Nek nam daju svima besplatan faks, pa ću učiti po cijele dane.. Heh... Bem' ti kapitalizam... :tongue2::tongue2::tongue2:

laminat

Neznam jel to samo posljedica jučerašnje kronične Gogine nadrkanosti,al meni se čini da je rušila jer je skužila da svi uče po skripti i da malo tko čita ili uopće posjeduje knjige iz ovog predmeta..:wink5: I rekla nam je da poručimo kolegama da ne uče po skripti nego po knjizi :crazy:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks