AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upis na specijalistički i polaganje prijamnog isipta

fakin

Super Moderator
Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje

natječaj
za upis polaznika
na poslijediplomski specijalistički studij

Javno pravo i javna uprava

Studij se izvodi u trajanju od tri semestra. Na studij se ima pravo upisati:

• osoba koja je završila diplomski sveučilišni pravni studij
  • osoba koja je završila drugi diplomski studij iz područja društvenih, humanističkih ili drugih znanosti uz obvezu polaganja odgovarajućeg razlikovnog sadržaja
  • osoba koja je završila stručni diplomski studij javne uprave uz najmanje pet godina radnoga staža u tijelima državne uprave, tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, javnim ustanovama, javnim agencijama, javnim poduzećima, pravnim osobama s javnim ovlastima te drugim javnopravnim tijelima.

Prednost pri upisu na studij imaju osobe s višom prosječnom ocjenom.

Nastava započinje nakon provedenog postupka upisa.

Školarina iznosi 1.128,14 EUR po semestru.

znači ako nemaš barem 5 godina radnog iskustva u tijelima države ili lokalne samouprave ne možeš upisati.

Rade Tuga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav kolege! Zanima me može li se prijaviti upis istovremeno na redovan i izvanredan studij? Posto izvanrednih primaju samo 20, a redovnih 50, a htio bih izvanredne no nisam siguran da ću upasti zbog prosjeka. Prosjek mi je 3,4. Ne znam koliko je težinski

Caly

Kod prijave ćeš imati za odabrati želiš li jedno ili drugo ili oboje. Na redovnima je ostalo mjesta pa su se na kraju svi mogli upisati na redovni ako nisu upali preko liste za izvanredne. Bar je tako bilo lani.

Rade Tuga

Kod prijave ćeš imati za odabrati želiš li jedno ili drugo ili oboje. Na redovnima je ostalo mjesta pa su se na kraju svi mogli upisati na redovni ako nisu upali preko liste za izvanredne. Bar je tako bilo lani.
Hvala na odgovoru :)

Jaka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav,

Zavrsila sam visu upravnu i voljela bi nastaviti plus dvije, bilo bi mi najbolje u Zagrebu.
S obzirom da nisam studirala u Zagrebu na pravnom upravni studij, kako je koncipiran prijemni ispit?
Koliko se predmeta razlike mora poloziti ?

Hvala vam na odgovorima.

MateaD

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel znaš možda kolko su profesori voljni ići na ruku studentu koji je upisao kao redovni, a zbog posla, obaveza i sl. bi zatražio da sluša po rasporedu za izvanredne? Jel se to da organizirati na taj način? Ima netko svježu informaciju?

Helena40

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel moze netko konacno rijesiti ovu misteriju i zakljuciti ako nama za postupak prijave na diplomski studij samo treba osobna iskaznica, buduci da na stranici fakulteta stoje dvije kontradiktorne informacije.

https://www.pravo.unizg.hr/upisi/upis-strucni-diplomski-studij-javna-uprava/

B) Stručni diplomski studij Javna uprava

1. Uvjeti upisa

Stručni diplomski studij Javna uprava Pravnog fakulteta u Zagrebu može upisati pristupnik koji je završio najmanje trogodišnji sveučilišni ili stručni studij i stekao 180 ECTS bodova.

Kategorije pristupnika

a) Pristupnici koji su završili trogodišnji prijediplomski stručni studij javne uprave prema Bolonjskom programu na Pravnom fakultetu u Zagrebu, odnosno Društvenom veleučilištu u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova

b) Pristupnici koji su završili trogodišnji stručni upravni studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu, odnosno Društvenom veleučilištu u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova

c) Pristupnici koji su završili najmanje trogodišnji prijediplomski stručni studij javne uprave ili trogodišnji prijediplomski stručni upravni studij na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

d) Pristupnici koji su završili najmanje trogodišnji prijediplomski sveučilišni ili stručni studij društvenog ili humanističkog smjera na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

e) Pristupnici koji su završili najmanje trogodišnji prijediplomski sveučilišni ili stručni studij na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

2. Prijava

Prijave za studijske programe provode se u skladu sa člankom 44. stavkom 2. točkom 1. Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/2022).

Prijave se provode isključivo online i to putem poveznice koja će biti dostupna na mrežnoj stranici Fakulteta. Online prijavi za razredbeni postupak treba priložiti:

a) Pristupnici koji su završili trogodišnji stručni upravni studij, odnosno stručne prijediplomske studije na Pravnom fakultetu u Zagrebu, odnosno Društvenom veleučilištu u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova:
  1. diploma ili potvrdu o završenom studiju
  2. domovnica ili osobna iskaznica
  3. dokaz o promjeni prezimena u slučaju razlike u odnosu na 1)

A onda dolje niže na stranici piše obavijest o upisima na stručni diplomski studij javna uprava 2025./26.

Prijave za upis na stručni diplomski studij provode se u skladu sa člankom 44. stavkom 2. točkom 1. Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/2022).

Prijave se provode isključivo online od 30. rujna 2025. (utorak) od 8:00h do 1. listopada 2025. (srijeda) do 12:00h putem poveznice koja će biti dostupne na mrežnoj stranici Fakulteta:

Stručni diplomski studij Javna uprava – Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kandidati koji to žele mogu izvršiti prijavu za upis na oba studentska statusa (redoviti ili izvanredni) u kojem slučaju je putem poveznice moguće odabrati prioritetni status studiranja.

Dokumenti koje je obvezno priložiti prilikom online prijave za razredbeni postupak:

a) Pristupnici koji su završili trogodišnji stručni upravni studij, odnosno stručne prijediplomske studije na Pravnom fakultetu u Zagrebu, odnosno Društvenom veleučilištu u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova:
  1. nisu dužnipriložiti dokaz o završenom studiju
  2. osobna iskaznica

Znači da li mi samo trebamo osobnu iskaznicu, ili i e-diplomu i dopunsku izjavu koju većina studenata nije dobila još (uključujući mene)? Prijave kreću u utorak, tak da ne postavljam ovo pitanje bez veze.

Caly

Jel znaš možda kolko su profesori voljni ići na ruku studentu koji je upisao kao redovni, a zbog posla, obaveza i sl. bi zatražio da sluša po rasporedu za izvanredne? Jel se to da organizirati na taj način? Ima netko svježu informaciju?
Znam za službeničko i JPP da su dozvolili, a za javne politike, komp.pol sustavi, psihologija, engleski, nabava i još neki predmeti su tak i tak imali objedinjeno predavanje za redovne i izvanredne popodne. A neki nisu ni imali obavezna predavanja. Tak da mislim da za većinu ne bi trebalo biti problema. I dosta se da dogovoriti s profesorima. Al treba provjeriti sa svakom katedrom.

Caly

Jel moze netko konacno rijesiti ovu misteriju i zakljuciti ako nama za postupak prijave na diplomski studij samo treba osobna iskaznica, buduci da na stranici fakulteta stoje dvije kontradiktorne informacije.

https://www.pravo.unizg.hr/upisi/upis-strucni-diplomski-studij-javna-uprava/

B) Stručni diplomski studij Javna uprava

1. Uvjeti upisa

Stručni diplomski studij Javna uprava Pravnog fakulteta u Zagrebu može upisati pristupnik koji je završio najmanje trogodišnji sveučilišni ili stručni studij i stekao 180 ECTS bodova.

Kategorije pristupnika

a) Pristupnici koji su završili trogodišnji prijediplomski stručni studij javne uprave prema Bolonjskom programu na Pravnom fakultetu u Zagrebu, odnosno Društvenom veleučilištu u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova

b) Pristupnici koji su završili trogodišnji stručni upravni studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu, odnosno Društvenom veleučilištu u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova

c) Pristupnici koji su završili najmanje trogodišnji prijediplomski stručni studij javne uprave ili trogodišnji prijediplomski stručni upravni studij na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

d) Pristupnici koji su završili najmanje trogodišnji prijediplomski sveučilišni ili stručni studij društvenog ili humanističkog smjera na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

e) Pristupnici koji su završili najmanje trogodišnji prijediplomski sveučilišni ili stručni studij na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

2. Prijava

Prijave za studijske programe provode se u skladu sa člankom 44. stavkom 2. točkom 1. Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/2022).

Prijave se provode isključivo online i to putem poveznice koja će biti dostupna na mrežnoj stranici Fakulteta. Online prijavi za razredbeni postupak treba priložiti:

1. diploma ili potvrdu o završenom studiju
  2. domovnica ili osobna iskaznica

A onda dolje niže na stranici piše obavijest o upisima na stručni diplomski studij javna uprava 2025./26.

Prijave za upis na stručni diplomski studij provode se u skladu sa člankom 44. stavkom 2. točkom 1. Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/2022).

Prijave se provode isključivo online od 30. rujna 2025. (utorak) od 8:00h do 1. listopada 2025. (srijeda) do 12:00h putem poveznice koja će biti dostupne na mrežnoj stranici Fakulteta:

Stručni diplomski studij Javna uprava – Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kandidati koji to žele mogu izvršiti prijavu za upis na oba studentska statusa (redoviti ili izvanredni) u kojem slučaju je putem poveznice moguće odabrati prioritetni status studiranja.

Dokumenti koje je obvezno priložiti prilikom online prijave za razredbeni postupak:

1. nisu dužnipriložiti dokaz o završenom studiju
  2. osobna iskaznica

Znači da li mi samo trebamo osobnu iskaznicu, ili i e-diplomu i dopunsku izjavu koju većina studenata nije dobila još (uključujući mene)? Prijave kreću u utorak, tak da ne postavljam ovo pitanje bez veze.
Mi smo lani trebali samo OI koliko se sjećam. Ništa drugo od dokumentacije. Nek me neko ispravi ako griješim.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks