Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ne znam tko je izabrao predstavnika poreznog smjera.Prošle godine nas nitko nije posjetio i predstavio nam kandidate.Predstavnicu sam upoznao i bolje da nikad i nisam,prošle godine u listopadu kada sam sakupljao potpise protiv one famozne odluke o plaćanju/neplaćanju školarine s obzirom na prosjek.Predstavnica poreznog studija studira na fakultetu već tri godine i još uvijek nije ostvarila uvjet za upis čiste druge godine.Takvu osobu ja ne bi izabrao da mi čuva štalu.O njezinom poznavanju stanja na fakultetu suvišno je govoriti jer je od mene prvi put čula za državnu maturu.Mislila je da na fakultetu još uvijek postoji prijamni ispit!!!
Na svaki moj upit za bilo što ne odgovara ili me uputi na pisanje bezveznih peticija.Ah da,te peticije su također jedan od načina ignoriranja studenskih zahtjeva.Svaku studensku peticiju Koprić u startu odbaci.Peticije nemaju nikakvu snagu i ne predstavljaju nikakav bitan faktor.Prošle godine u listopadu predao sam Kopriću osobno peticiju i bio kod njega na razgovoru u vezi problema s školarinom,provjerio je peticiju i onako,od oka,zaključio da se na peticiji podrške nalazi velik broj izvanrednih studenata iako sam prikupio 80 potpisa redovnih studenata svoje prve godine i nešto potpisa starijih redovnih studenata.Organiziranje potpisivanje peticije obavio sam potpuno sam,kao i prijem kod dekana.Čemu uopće služi predstavnik ako ja to sam moram obaviti?Potpuno je uzaludno pisati peticije Kopriću i općenito bilo kome na fakultetu.Kontaktirao sam informacijski sustav visokih učilišta nedavno i na moje pitanje zbog čega jedan studijski centar Pravnog fakulteta odbija ući u taj sustav,odgovorili su da su nemoćni pošto samo održavaju taj sustav i da nikoga ne mogu uvesti u taj sustav jer zahtjev treba stići od samog fakulteta.Fakultet je oličenje nazadnosti i poligon za pranje novca.
Pravo je čudo da su obrasci napokon dostupni na web stranici fakulteta.U početku sam mislio da je riječ o prvotravanjskoj šali.Tako nešto na ostalim fakultetima postoji trenutkom uvođenja Studomata.Osoba koja je to postavila,Relković,djelatnik je pravnog fakulteta što mi samo govori da oni silni naši referenti to nikad ne bi učinili da nije bilo naše integracije u Pravni fakultet.
Hajde, molim te... Otkako pratim forum, pamtim da se sralo i sere se po toj udruzi i predstavnicima i sad se baš netko našao brisati tvoje postove.Ja sam već nebrojeno puta pisala o svemu ovome gore navedeno, no sreća pa imamo moderatore koji su izbrisali svaki moj post u kojemu sam pitala što to točno radi ova naša udruga
Ma, mogu si misliti kako su se baš tebi javili.Danas mi se javila nekolicina kolega sa istom pričom o brisanju postova
Govori se? Neka se govori.Ali ovdje se govori o tome kako su oni "izabrani" i kako obavljaju svoj "posao", a ne o komunikaciji. Žišku?
Gle, mislim da sam bio jasan u postu, ali mogu i u ovom postu naglasati da sam bio govorio o realnom utjecaju te famozne udruge, a "predstavnike" sam spomenuo tek u konktekstu prijedloga o poboljšanju komunikacije između predstavnika i studenata. S ovlastima i mogućnostima studentskih predstavnika nisam upoznat, ali čisto sumnjam da imaju relevantnijeg utjecaja.Znači predstavnici studenata Filozofskog i FER-a mogu utjecati na odluke fakulteta, a mi smo retardirani pa ne možemo, jel?
Pošto sam član udruge Upravni student i pošto sam bil među 20-ak studenata koji su bili zaduženi za provedbu tih izbora, mislim da mogu reć pokoju na tu temu..:laughing:Sramota za studente su i predstavnici studenata oba smjera.Predstavnik ne može biti osoba koja nikad nije prisutna na fakultetu,koja prvu godinu neuspješno pokušava riješiti 3-4 godine i koja općenito nije upoznata sa stanjem na fakultetu.
Pošto sam član udruge Upravni student i pošto sam bil među 20-ak studenata koji su bili zaduženi za provedbu tih izbora, mislim da mogu reć pokoju na tu temu..:laughing:
Birali su se predstavnici prve i druge godine poreznog, te predstavnici sa svake od 3 godine na upravnom. Kandidati su smjeli bit isključivo redovni studenti te su morala bit barem po 2 kandidata sa svake godine. Zainteresiranih za poziciju predstavnika ne da nije bilo puno, nego se skoro pa do dana izbora moljakalo ljude da se njihovo ime nađe na listiću, samo da nam Koprić/Marčetić ne prigovaraju da nemamo koga stavit na glasačke listiće..Tak da se dogodilo da je recimo za izbor predstavnika 3.godine na upravnom bil jedan kandidat kojeg to apsolutno nije zanimalo, ali čisto da sve bude regularno se njegovo ime tamo našlo..I nije jedini takav slučaj, ako se ne varam kod obje godine na poreznom je bil isti slučaj..
Tak da ti predstavnici možda i ne rade previše toga i ne trgaju se, ali opozicija uopće ne postoji, pa bi se valjda i tu trebalo zapitati..Da se razumijemo, ja ne podržavam neaktivnost izabranog predstavnika/ice, ali postoji i druga strana medalje, ona još crnija, a to je da za te izbore ljude doslovno boli ona stvar..
Da ne govorim o samom glasovanju..Da nas 15-20-ak članova udruge nije išlo po hodnicima i navlačilo ljude da dođu glasat u vijećnicu, sve skupa ne bi glasalo 30 ljudi..Ovak smo doslovce morali zamolit neke profesore da narede svim studentima koji su se našli na predavanju da odrade to glasovanje, koje im je, usput rečeno, oduzelo možda i 20 sekundi njihovog života..I naravno da je mnogim primadonama to teško palo te su samo zaokruživanje broja na glasačkom listiću popratili sa okretanjem očiju i izdahom kojim su dočaravali kako im teško pada taj sitan pokret rukom koji je potreban da se oko jednog broja stvori kružić :smash:
Eto, malo sam se raspisal, ali nek se dobije i neka šira slika o tim izborima..Ali ponavljam, neaktivnost predstavnika ne odobravam i zaslužuju kritiku..
Na 90 % fakulteta studenti utječu na težinu ispita, a vrijeme trajanje ispita se dogovara sa studentima. Ali naravno, to na našem fakultetu nije moguće jer nikoga to ne zanima, iako je sam sebe izabrao na to mjesto.Na koji način ostvariti zahtjev za produženjem vremena pisanja pismenih ispita? Svi zmamo da 30-45 min., kako koji ispit, nije dovoljno da se odgovori na "esejska" pitanja.
Zar ne misliš da je za tu nezainteresiranost kriva upravo ta Udruga koja apsolutno ničime ne promovira i ne poziva studente da se učlane i izbore bolje uvjete za studiranje? Zar misliš da izdavanje nekog časopisa koji apsolutno nikoga ne zanima je nekakva promidžba i marketing? To je obično sranje.
Jedina stvar koja je tu bitna je ta što nitko ne zna tko su studentski predstavnici. Je li netko dobio dozvolu, potvrdu da govori u moje ime? Ako nije, od sutra više to neće raditi. A neće ni od danas jer ja ne želim da me predstavljaju neki nepismeni i neinovativni studenti.
Najvažnija stvar je promocija. Zar je teško u wordu napisati kratku brošuricu od par stranica u kojima će se predstaviti studentima kako, što i na koji način treba raditi Udruga i na koji način će njima biti bolje studiranje uz aktivne predstavnike? Mislim da nije.
I kažem, vrijeme otkucava i drago mi je da i ovdje ljudi shvaćaju da je bilo dosta letargije. Trgnimo se dok još možemo.
Na 90 % fakulteta studenti utječu na težinu ispita, a vrijeme trajanje ispita se dogovara sa studentima. Ali naravno, to na našem fakultetu nije moguće jer nikoga to ne zanima, iako je sam sebe izabrao na to mjesto.
Uskoro će se to promijeniti.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.