AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Udruga: vijesti, aktivnosti i drugo

zsurin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Koliko sam shvatilla. Udruga ovakvog tipa je jedna velika sramota za naš faks.. Ako Udruga koju su birali studenti ne želi surađivati s njima.- sumljiva je. Postoji razlog zašto je "okrenula leđa studentima. Preko koga mi sada možemo bilo što pokrenuti glede ostvarivanja naših prava?

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Udrugu nisu birali studenti. Udrugu su nekoć davno osnovali studenti. Mišljenja sam da je potrebno osnovati novu studentsku udrugu na našem fakultetu.
To nije teško, ali je potrebno naći ljudi koji su se aktivno voljni uključiti.

Posebno je interesantno da su izignorirali naše upite za suradnjom i to na forumu na kojega se, u doba ispitnih rokova, ulogira i do 1,500+ forumaša. Na tri upita nismo dobili nikakav odgovor o razlozima nesudjelovanja. To nas opet vraća na ranije spomenuti logičan zaključak: a) da i de facto ne postoje ili b) da ih nije briga za studente i Statut vlastite Udruge.

Novu udrugu je osnovati lako:
1. potrebno je troje ljudi i 70 kuna takse
2. Statut
3. Zahtjev za registracijom udruge
4. Po dobivanju rješenja o registraciji iz Gradskog ureda za opću upravu, udrugu registrirati kao studentsku pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
5. Aktivno sudjelovati u studentskim aktivnostima
6. Junački biti spreman na pljuvanje raznih forumskih i Facebook anonimaca. :)

Preporuka: Pokrenuti novu temu na forumu s inicijativom osnivanja nove udruge, ukratko objasniti razloge i ciljeve te okupiti grupu ljudi koja bi činila osnivačku skupštinu. Iako je dovoljno troje, čim više, to bolje. Najmanje desetero.

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
od Filozofskog fakulteta do Zdravstvenog veleučilišta postoji dekanski rok

mi smo jedini fakultet bez dekanskog

-ironično je to što se mi studenti Pravnog fakulteta(budući pravnici) najmanje borimo za svoja prava

zsurin

Mislim da još uvijek nije kasno za dekanski rok. Odluka za njega može biti donesena na Sjednici u rujnu. Preko studenskog pravobranitelja možemo pokrenuti peticiju. Predstavnici naše "Udruge" trebali bi obrazložiti zbog čega ne žele djelovati. Zbog čega su neodgovorni prema onima koji su im dali povjerenje, prema svojim kolegama. Ne vidim razlog zbog kojeg nam ne bi bio odobren dekanski rok. Za peticiju imamo više od mjesec dana. Ima li netko nekakav prijedlog?

didach

Ne znam zasto je problem organizirat peticiju za dekanski..ja sam svake godine bila podrzavala peticiju i stavljala potpis,ljudima govorila da ne zaborave ic dati potpis na vrijeme i ove godine bi bila takoder da se ista organiziralo..ova preraspodjela rokova nije isto kao dva redovna roka +dekanski kao treci jesenski rok..dobro je netko napisao da je to sramota za pravnike da se ne bore za svoja prava...a i taj rok u 12 mj jos uvijek bi se stiglo trazit ga ponovno

fakin

Super Moderator
zato što od peticija već dvije godine na našem fakultetu nema nikakve koristi jer su se uredno nosile pretprošle godine i uprava ih je glatko odbila.

dodatni rok može se dobiti jedino eventualno prosvjedima, ali nitko ih i ne organizira, a i da ih netko organizira kakvi smo studenti vjerojatno bi nas se 20 okupilo.

nijo

Ma vidio sam "plakat" na faksu i mislio sam da je udruga još uvijek u funkciji ali očito nije...Šteta.

TINY

Dragi svi, nisam sto godina bila ovdje. ja sam jedan od starih forumaša, moderator, ali i stari član Udruge koja je puno toga poticla na faksu...Nikad nas nisu financirali...sve što smo radili, radili smo svojim snagama, voljom studenata...koliko znam članovi udruge su pomogli u organizaciji zadnjeg kongresa koji je održan...meni je samo žao kad sada to promatram da mlade ljude nije briga za svoj status...svi se mogu učlaniti u Udrugu i pomoći ako imate ideja, ne treba se osnivati nova Udruga, nego samo da ljudi koji su stalno na faksu, koji se druže i imaju volje nešto pokrenuti da se aktiviraju. Nas se znalo organizirati i po 50-tak...

Stoga potičem sve "MLADE" da se pokrenu i učine nešto :)

Aine

Dragi svi, nisam sto godina bila ovdje. ja sam jedan od starih forumaša, moderator, ali i stari član Udruge koja je puno toga poticla na faksu...Nikad nas nisu financirali...sve što smo radili, radili smo svojim snagama, voljom studenata...koliko znam članovi udruge su pomogli u organizaciji zadnjeg kongresa koji je održan...meni je samo žao kad sada to promatram da mlade ljude nije briga za svoj status...svi se mogu učlaniti u Udrugu i pomoći ako imate ideja, ne treba se osnivati nova Udruga, nego samo da ljudi koji su stalno na faksu, koji se druže i imaju volje nešto pokrenuti da se aktiviraju. Nas se znalo organizirati i po 50-tak...

Stoga potičem sve "MLADE" da se pokrenu i učine nešto :)
Daj nas poštedi, pliz.

• Sviđa mi se
Reactions: taz

taz

ne treba se osnivati nova Udruga, nego samo da ljudi koji su stalno na faksu, koji se druže i imaju volje nešto pokrenuti da se aktiviraju.
Hehe, čim "stara ekipa" dolazi na forum pisati kako nam ne treba nova (i neovisna) udruga, to samo potvrđuje da nam baš treba nova udruga. Zašto bi ikoga smetala nova udruga?

Miracle_worker

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks