AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

U sklopu Pravnog?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

mininfax

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ljudi moji jel istina da je nas fax izgubio licencu za rad i da smo od nagodinu u sklopu pravnog? evo frendica sa trece god.mi tako javlja...u soku sam pa da vidim jel tko tu upucen posto eto ja nisam znala!

C!ko

g!ve!tall
Re: Uvod u državu i pravo

Ljudi moji jel istina da je nas fax izgubio licencu za rad i da smo od nagodinu u sklopu pravnog? evo frendica sa trece god.mi tako javlja...u soku sam pa da vidim jel tko tu upucen posto eto ja nisam znala!
ja sam čuo istu stvar, da smo od druge godine na pravu!

mininfax

to imas pravo,samo sto je nas fax izgubio licencu za rad,to je zicer...pa mi ima logike da skrenemo na pravni jer gdje bi s nama...hhhh...no ugl.vidjet cemo u 10 mj. pa sto bude.

marionette

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

to imas pravo,samo sto je nas fax izgubio licencu za rad,to je zicer...pa mi ima logike da skrenemo na pravni jer gdje bi s nama...hhhh...no ugl.vidjet cemo u 10 mj. pa sto bude.
jel mi može neko reć gdje da pogledam te novosti sa faksa a da je službeno? jer kome god da kažem gdje studiram vele to je ono što su sjeb*** i te priče da nas spajau sa pravom :S niš mi nije jasno

vodenjak

Ovo s spajanjem na pravo je najbolja vjest unazad nekoliko god. A što je DV moglo i očekivati, nisu se pobrinuli da bolonju odradimo kako je previđena (3 + 2 ), nisu se pobrinuli da imamo status poželjnog stručnjaka za rad u upravi ( i dalje rade u upravi frizeri, bravari i ina zvanja), jedino oko čega su se pobrinuli je da nabiju kriterij oko potrebnog znanja za položeni ispit.
Ja osobno nikada nebi upisala ovaj studij da nije rečeno da će to biti 3+2, ali sada što je tu je , ali ova vjest me baš razveselila i nevidim što bi tu bilo loše .

Melanie

Bakalar
Ovo s spajanjem na pravo je najbolja vjest unazad nekoliko god. A što je DV moglo i očekivati, nisu se pobrinuli da bolonju odradimo kako je previđena (3 + 2 ), nisu se pobrinuli da imamo status poželjnog stručnjaka za rad u upravi ( i dalje rade u upravi frizeri, bravari i ina zvanja), jedino oko čega su se pobrinuli je da nabiju kriterij oko potrebnog znanja za položeni ispit.
Ja osobno nikada nebi upisala ovaj studij da nije rečeno da će to biti 3+2, ali sada što je tu je , ali ova vjest me baš razveselila i nevidim što bi tu bilo loše .
U potpunosti se slažem ! :cool:

Robi A.

Očekujemo da ove GLASINE potvrdi ili demantiraju nadležni iz udruge.

I šta dok eventualno budemo u sklopu pravnog, dignit će nam školarinu na 7000 i reći će da sad vridite više, a opet objektivno nećemo vridit ništa. Sve me straj šta će biti ako se to i dogodi.

Robi A.

Možda ćemo u Kameralistu moći štagod pročitati o razlozima dizanja školarine?

Pa bogati Pravni fakultet ima tolike školarine, al ta diploma i virid nekog vraga, a šta ova naša? Šta ću s njom za šest iljada kuna?
Na ispitima se moraš slomit, a sutra s diplomome ne vridiš nigdi i nikome.

Ode se očito može radit šta se oće pa i diginit školarinu na deset iljad, a da se studenti neće pobunit.

Niti imamo studentske predstavnike, niti imamo udrugu.

marionette

danas na predavanjima za vanrede prof lalić je rekla da se o tome razgovara al da još niš nije sigurno i nezna se

vodenjak

I na pravu kao i kod nas školarina ide po ETC bodu, samo što je tamo bod za izvanredne 100 a kod nas 80 kn, pa sad i nije neka razlika značajna. A što dobivamo? valjda mogučnost upisa još 2 god, pa valjda bi nam i šanse za zapošljavanje bile veće.

Robi A.

je je sve bi to bilo divno i krasno da mi DOBIVAMO nešto SAD i ODMA. al o tome se priča i još se ništa ne zna i tako godinama.

a školarine su dignute da niko ništa ne zna zašto su dignute.
a priča se

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Prekasno je da išta počne od iduće godine.
Ako oni to sada dogovore, čitaj u idućih par mjeseci, to može važiti tek od akad. god. 2012./13.
Ponavljam, "nije to sam tak".
Točno. Vidio sam se danas s jednim kolegom iz stud. zbora PF-a i veli mi da se na sjednici PFa do sad nije raspravljalo o pripajanju našeg studija pravnom.

Tako da mene živo zanima tko i zbog čega prosipa neistine po forumu???

Također me zanima zbog čega su nam dignute školarine? Gdje je studomat? Gdje su nam studentski predstavnici? Tko su?

Mutley

Iskreno, mislim da od svega toga opet neće biti ništa, kao i s konačnim uvođenjem famozne 3. godine na porezni studij, čime bi i mi stekli zvanje prvostupnika!

Mislim da su sve to samo puste priče, a ovdje ima zanimljivih i realnih komentara kolega u vezi vrednovanja diplome. U situaciji u kojoj se trenutno nalazi država (u kojoj se reforma cjelokupne uprave, pa tako i porezne najavljuje već godinama) teško da će i u narednih nekoliko godina doći do promjene u sustavu što se tiče zapošljavanja ljudi koji završe DVZ.

Čak i da nas uskoro stave pod okrilje pravnog fakulteta i da se u najboljem scenariju uvedu još 2 god. upravnom studiju, a i 3. god. poreznom, oni će time samo opet dobiti na vremenu i napuniti džep školarinama (koje će najvjerojatnije isto povisiti), a studenti koji će završiti po takvom programu opet će diplomu gledati doma obješenu na zidu barem još neko vrijeme.

To je moje skromno mišljenje :sad:

Robi A.

@Horiemon: Baš kako smo mogli i pretpostavljati.

@Mutley, osim toga puno se pitanja postavlja ode, na koji legitimni predstavnici studentata ne daju ikakve odgovore.

Mutley

Ono što se nameće kao ključni problem je to što država nema plan, viziju kako bi njena uprava trebala izgledati i kakvi službenici bi u njoj trebali raditi. Naime, nije mi jasno kako se sustavno dopušta da ljudi koji završe DVZ i steknu stručno znanje za rad u državnoj upravi ne mogu pronaći posao, već su prisiljeni raditi nešto drugo. I tako unedogled...

Mislim da jednostavno nema političke volje da se reforma državne uprave konačno provede i da se objave natječaji kako bi se radna mjesta popunila mladim i kvalificiranim ljudima koji bi sigurno bolje obavljali posao nego što to čini većina današnjih službenika. Previše je problema povezano, a rješenje se teško može naći bez sustavnih i korjenitih promjena.

Uvođenjem još dvije godine na upravni studij samo će se namaknuti još love od školarina, a država nema strategiju i viziju gdje će ti ljudi raditi! Teško će u dogledno vrijeme biti moguće razgraničiti poslove i natječaje na koje će se javljati ljudi koji završe pravni fakultet, a gdje oni koji završe upravni studij u trajanju od 5 god., a kamoli oni koji odluče ostati na 3 ili na poreznom (zasad) 2! Steći će samo titulu, a radno mjesto teško...

Marinica

Nama je profesorica Rogić-Lugarić na predavanjima rekla da od ovog semestra Društveno veleučilište formalno ne postoji i ne da je ušlo u sastav pravnog fakulteta.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks