Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Vjerojatno je to i cilj stopiranja stručnog specijalističkog programa j.u. Zašto ne bi svi lijepo išli na pravo, tko želi studirati upravu, ima postdiplomski iz javnog prava i javne uprave na PFZ-u. Eto. Ma, odlično.Vjerojatno ću morati upisati Pravni fakultet i opet početi od nule...
Dakle, po svemu ovom sudeći, mi prvostupnici javne uprave smo kolateralne žrtve nečijih polupolitičko-polunekolegijalnih odnosa između klana pobornika stručnog studija javne uprave pri Pravnom fakultetu u Zgb i one nekolicine entuzijastičnih nesretnika s Društvenog veleučilišta u Gundulićevoj...očito je da je ovakva situacija rezultat borbe nekakvih klanova oko vlastitih interesa, tako da nam nikakav upravni spor neće pomoći. :angry:Mislim, bilo bi korektno da se stavi na stranicu u PDF obliku dokument, bio on dopusnica ili odbijenica, pa da vidimo razloge. Udruga će lakše doći do toga.
Inače to nije presedan, tako večina fakulteta radi - Veleučilište u Varaždinu - Naslovnica
A što se tiče manjka profesora, zanimljivo mi je što je napisao Mornar o prošloj odbijenici, citiram:
"...na svojoj 63. sjednici održanoj 3. srpnja 2009. g. Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje je preporučilo ministru znanosti, obrazovanja i športa da za specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava koji je predložilo Društveno veleučilište u Zagrebu uskrati izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti budući da nije ispunjen uvjet propisan odredbom članka 51. stavka 4. točke 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji propisuje da će se veleučilištu ili visokoj školi izdati dopusnica ako ima zaključen ugovor o radu s punim ili nepunim radnim vremenom
s najmanje jednom trećinom potrebnog broja nastavnika..."
Sve je to divno i krasno, ali nije objasnio zašto se na nas ne primjenjuje drugi dio te točke koja glasi:
"Sve*uči*lištu koje nema u radnom odnosu najmanje polovicu potrebnog broja nastavnika a veleučilištu i visokoj školi najmanje jednu trećinu može se izdati dopusnica uz uvjet da u razdoblju od pet godina ravnomjerno zapošljava nastavnike do potrebnog broja i o tome jednom godišnje izvještava ministra..."
Tako da smo mi stvarno u kurcu i ne zadovoljavamo ni minimalne uvjete ili nas stvarno namjerno blokiraju. A u tom slučaju opet imamo rješenje:
"Dopusnica i rješenje kojim se odbija dopusnica ili zahtjev za upis u Upisnik visokih učilišta upravni su akti protiv kojih nije dopuštena žalba, ali se protiv njih može pokrenuti upravni spor."
Nek traje spor i 5 godina, ali ako smo tako sigurni da nas blokiraju to je jedini mogući način kako eventualno dobiti dopusnicu...
da i ja isto tako kao ti...bezveze se tu mučim,a sad ispada nizašto,za običnog prvostupnika...ma dođe mi da odem van studirat...:angry:Nažalost, već godinama pričan i opet na moju žalost se to pokazalo točnim. Face na pravnom su prejake, ne žele da imamo spec. studij, a bez njih ne možemo ništa...oformili su spec. na pravnom i završetkom istog stječe se naziv specijalst javne uprave. I to je to. Možemo mi pričati i pričati ali ništa od spec. studija...Ljudi bježite na druge fakseve jer ja sam eto već 7 godina optimistična i sad na kraju sam ljuta na sebe kako sam mogla izgubiti toliko godina čekajući Godota a negdje drugdje bi već imala diplomu magistra ili str. spec. u ruci...
moj osobni savjet: bilo bi vam (svima koji niste diplomirali) mudro upisat pravni fakultet dok je još vrijeme...da i ja isto tako kao ti...bezveze se tu mučim,a sad ispada nizašto,za običnog prvostupnika...ma dođe mi da odem van studirat...:angry:
trebali bi se svi ispisat...ne vidim razlog zašto bi nam oduzimali lovu i živce kad smo tu ionak niko i ništa...i još čekamo da nam žbuka padne na glavu...ma mislim to samo može bit kod nas!
ja već počela ozbiljno razmišljat o tome...jel zna neko kakve su procedure za prebacivanje?moj osobni savjet: bilo bi vam (svima koji niste diplomirali) mudro upisat pravni fakultet dok je još vrijeme...
nema prebacivanja, ides ispocetka. jedino ne znam kako je od ove godine s obzirom na drzavnu maturu, najbolje ti je otici u referadu pravnog fakulteta ili poslati mail.ja već počela ozbiljno razmišljat o tome...jel zna neko kakve su procedure za prebacivanje?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.