AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Tribina o nastavku Upravnog studija

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Vjerojatno ću morati upisati Pravni fakultet i opet početi od nule...
Vjerojatno je to i cilj stopiranja stručnog specijalističkog programa j.u. Zašto ne bi svi lijepo išli na pravo, tko želi studirati upravu, ima postdiplomski iz javnog prava i javne uprave na PFZ-u. Eto. Ma, odlično.

mateja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
za upisat pravo i pocet od nule ,treba imat volju do neba,jer ja sam uvjerena da bi ih 70% odustalo kad tad,pravo se u prosjeku studira po 6-7 godina,jednostavno bi pukla većina ekipe...ja ako će me baš odnjet život da moram ići još nešt ponovo upisaivat rađe bi neku ekonomiju,mislim da je to lakše za završit ,i ne ubije ti cijeli društveni život ,kolko god ima puno ekonomista još uvijek se ta struka traži za većinu poslova...

Martina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
KATASTROFA I SRAMOTA za ovu našu državu i cjelokupni sistem!!!

Najbolje da otvore još 15 ekonomskih smjerova! za početak...

Uh kaj sam ljuta

hedviga

Strava, stravica!!!
Gdje se može vidjeti neko njihovo obrazloženje??

I postoji li mogućnost da ministar odluči drugačije od prijedloga Nacionalnog vijeća?

Pa čovječe, kaj su druge države glupe kaj imaju upravni studij na visokoj razini?!

lucy

Ovo zaista nije u redu... je l' se barem zna razlog ?
Je l' je opet zato jer nema dovoljno zaposlenih na DV-u?

realista

Mislim, bilo bi korektno da se stavi na stranicu u PDF obliku dokument, bio on dopusnica ili odbijenica, pa da vidimo razloge. Udruga će lakše doći do toga.
Inače to nije presedan, tako večina fakulteta radi - Veleučilište u Varaždinu - Naslovnica

A što se tiče manjka profesora, zanimljivo mi je što je napisao Mornar o prošloj odbijenici, citiram:

"...na svojoj 63. sjednici održanoj 3. srpnja 2009. g. Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje je preporučilo ministru znanosti, obrazovanja i športa da za specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava koji je predložilo Društveno veleučilište u Zagrebu uskrati izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti budući da nije ispunjen uvjet propisan odredbom članka 51. stavka 4. točke 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji propisuje da će se veleučilištu ili visokoj školi izdati dopusnica ako ima zaključen ugovor o radu s punim ili nepunim radnim vremenom

s najmanje jednom trećinom potrebnog broja nastavnika..."

Sve je to divno i krasno, ali nije objasnio zašto se na nas ne primjenjuje drugi dio te točke koja glasi:

"Sve*uči*lištu koje nema u radnom odnosu najmanje polovicu potrebnog broja nastavnika a veleučilištu i visokoj školi najmanje jednu trećinu može se izdati dopusnica uz uvjet da u razdoblju od pet godina ravnomjerno zapošljava nastavnike do potrebnog broja i o tome jednom godišnje izvještava ministra..."

Tako da smo mi stvarno u kurcu i ne zadovoljavamo ni minimalne uvjete ili nas stvarno namjerno blokiraju. A u tom slučaju opet imamo rješenje:

"Dopusnica i rješenje kojim se odbija dopusnica ili zahtjev za upis u Upisnik visokih učilišta upravni su akti protiv kojih nije dopuštena žalba, ali se protiv njih može pokrenuti upravni spor."

Nek traje spor i 5 godina, ali ako smo tako sigurni da nas blokiraju to je jedini mogući način kako eventualno dobiti dopusnicu...

smajlica

Mislim, bilo bi korektno da se stavi na stranicu u PDF obliku dokument, bio on dopusnica ili odbijenica, pa da vidimo razloge. Udruga će lakše doći do toga.
Inače to nije presedan, tako večina fakulteta radi - Veleučilište u Varaždinu - Naslovnica

A što se tiče manjka profesora, zanimljivo mi je što je napisao Mornar o prošloj odbijenici, citiram:

"...na svojoj 63. sjednici održanoj 3. srpnja 2009. g. Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje je preporučilo ministru znanosti, obrazovanja i športa da za specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava koji je predložilo Društveno veleučilište u Zagrebu uskrati izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti budući da nije ispunjen uvjet propisan odredbom članka 51. stavka 4. točke 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji propisuje da će se veleučilištu ili visokoj školi izdati dopusnica ako ima zaključen ugovor o radu s punim ili nepunim radnim vremenom

s najmanje jednom trećinom potrebnog broja nastavnika..."

Sve je to divno i krasno, ali nije objasnio zašto se na nas ne primjenjuje drugi dio te točke koja glasi:

"Sve*uči*lištu koje nema u radnom odnosu najmanje polovicu potrebnog broja nastavnika a veleučilištu i visokoj školi najmanje jednu trećinu može se izdati dopusnica uz uvjet da u razdoblju od pet godina ravnomjerno zapošljava nastavnike do potrebnog broja i o tome jednom godišnje izvještava ministra..."

Tako da smo mi stvarno u kurcu i ne zadovoljavamo ni minimalne uvjete ili nas stvarno namjerno blokiraju. A u tom slučaju opet imamo rješenje:

"Dopusnica i rješenje kojim se odbija dopusnica ili zahtjev za upis u Upisnik visokih učilišta upravni su akti protiv kojih nije dopuštena žalba, ali se protiv njih može pokrenuti upravni spor."

Nek traje spor i 5 godina, ali ako smo tako sigurni da nas blokiraju to je jedini mogući način kako eventualno dobiti dopusnicu...
Dakle, po svemu ovom sudeći, mi prvostupnici javne uprave smo kolateralne žrtve nečijih polupolitičko-polunekolegijalnih odnosa između klana pobornika stručnog studija javne uprave pri Pravnom fakultetu u Zgb i one nekolicine entuzijastičnih nesretnika s Društvenog veleučilišta u Gundulićevoj...očito je da je ovakva situacija rezultat borbe nekakvih klanova oko vlastitih interesa, tako da nam nikakav upravni spor neće pomoći. :angry:

Nicole

ništa od toga

neka budu ponosni na sebe oni koji zakidaju mlade ljude koji se žele obrazovati i usavršavati u svojoj struci!

jer nije poanta da se takvim ljudima omogući obrazovanje, od kud vam to!?

zašto bi im se takvo što uopće išlo omogućiti, to su besmislice!

freya

U svakom slucaju, jako, jako tuzno i jadno. :sad: Objesiti natpis iznad ulaza u Gundulicevu "Okanite se svake nade, vi koji ulazite". Kao podsjetnik nama koji smo vec tamo i kao upozorenje onima koji (eventualno) dolaze...

Žuža

Nažalost, već godinama pričan i opet na moju žalost se to pokazalo točnim. Face na pravnom su prejake, ne žele da imamo spec. studij, a bez njih ne možemo ništa...oformili su spec. na pravnom i završetkom istog stječe se naziv specijalst javne uprave. I to je to. Možemo mi pričati i pričati ali ništa od spec. studija...Ljudi bježite na druge fakseve jer ja sam eto već 7 godina optimistična i sad na kraju sam ljuta na sebe kako sam mogla izgubiti toliko godina čekajući Godota a negdje drugdje bi već imala diplomu magistra ili str. spec. u ruci...

enna

Nažalost, već godinama pričan i opet na moju žalost se to pokazalo točnim. Face na pravnom su prejake, ne žele da imamo spec. studij, a bez njih ne možemo ništa...oformili su spec. na pravnom i završetkom istog stječe se naziv specijalst javne uprave. I to je to. Možemo mi pričati i pričati ali ništa od spec. studija...Ljudi bježite na druge fakseve jer ja sam eto već 7 godina optimistična i sad na kraju sam ljuta na sebe kako sam mogla izgubiti toliko godina čekajući Godota a negdje drugdje bi već imala diplomu magistra ili str. spec. u ruci...
da i ja isto tako kao ti...bezveze se tu mučim,a sad ispada nizašto,za običnog prvostupnika...ma dođe mi da odem van studirat...:angry:

trebali bi se svi ispisat...ne vidim razlog zašto bi nam oduzimali lovu i živce kad smo tu ionak niko i ništa...i još čekamo da nam žbuka padne na glavu...ma mislim to samo može bit kod nas!

smajlica

da i ja isto tako kao ti...bezveze se tu mučim,a sad ispada nizašto,za običnog prvostupnika...ma dođe mi da odem van studirat...:angry:

trebali bi se svi ispisat...ne vidim razlog zašto bi nam oduzimali lovu i živce kad smo tu ionak niko i ništa...i još čekamo da nam žbuka padne na glavu...ma mislim to samo može bit kod nas!
moj osobni savjet: bilo bi vam (svima koji niste diplomirali) mudro upisat pravni fakultet dok je još vrijeme...

enna

moj osobni savjet: bilo bi vam (svima koji niste diplomirali) mudro upisat pravni fakultet dok je još vrijeme...
ja već počela ozbiljno razmišljat o tome...jel zna neko kakve su procedure za prebacivanje?

freya

ja već počela ozbiljno razmišljat o tome...jel zna neko kakve su procedure za prebacivanje?
nema prebacivanja, ides ispocetka. jedino ne znam kako je od ove godine s obzirom na drzavnu maturu, najbolje ti je otici u referadu pravnog fakulteta ili poslati mail.

redruM

Fino, ovo treba stavit na oglasnu ploču faksa da svi ljudi vide, ane samo mi ovdje.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks