Svatko je kovač svoje sreće!!
Upoznala sam nedavno reći ću formalno jer mi je poslodavac trenutno, gospođicu koja je nedavno završila ekonomiju, s izvrsnim ocjenama, dobila je mjesto predavača u prestižnoj poslovnoj školi, svi su očekivali da će krenuti utabanim putem izvrsnih studenata, u menadžerstvo...no, ona je izabrala
puno teži put, osnovala je firmu za nešto čega kod nas uopće nema još ali ne zato jer niko to nije prepoznao nego zato jer niko to područje života
NE CIJENI.
Budući da me uzela kao svog prvog zaposlenika, upznala me s kakvim se sve poteškoćama susreće svaki dan,
sama je krenula u to pa joj je još teže jer svaki dan nailazi na
osporavanja iz njene bliže okoline, da nije normalna što se tog primila, da tu neće imati nikakve zarade i da će to propasti.
Priznala je da je bila zbog tog osporavanja u dilemama što će to stvarno njoj ako je tako kako svi kažu, no nije odustala, danas je odlučnija nego ikad prije.
Dragi moji,lako je doći s diplomom na utabani put trpati lovu u džep, svaki dan biti ponosan što mi je
SAMO diploma omogućila da me se na poslu cijeni, što imam visoko poštovano radno mjesto...
TO NIJE TEŠKO!!!
SAMI SEBI ĆE TE BITI JUNACI AKO POKAŽETE BORBU, ODLUČNOST, OPTIMIZAM, kad je najteže tražiti izlaz, NE ZAPADATI DUBLJE U ONO NA ŠTO SAMI SEBE OSUĐUJETE!!!
Najlakše je slijediti rutinu, prošla sam sama to:imala sam ideju završiti ovaj faks, naći neki poslić, imati vlastitu bezbrižnu i sretnu obitelj, i raditi sve što normalni sretni ljudi rade, ne zamarati se previše ničim, tu ideju su mi drugi nametnuli, rutineri, ali nisam osjećala da ću biti s tim sretna!!!Pa sam izabrala teži put
BORBU ZA SVOJU SREĆU!!
Neću sad tu izlagati taj svoj drugi put, ali hoću dati do znanja da znam razliku između rutine i borbe, nije bit života ako vas ne zahvati rutina faks-super posao-odlična plaća-sretna obitelj-poštovanje na svakom mjestu- da treba odmah dići ruke od svega i osuđivati samog sebe!!
NIJE DIPLOMA TA KOJA GRADI SRETAN ŽIVOT, MI SMO SAMI GRADITELJI SVOGA ŽIVOTA!! Nije u redu tražiti krivce okolo među 6i nešto milijardi ljudi i jednom papiru koji je samo dokaz da ste pohađali određenu instituciju kroz neko razdoblje i postigli neko znanje, krivac je u nama samima!!
...da vam se izrazim pjesmom poslušajte si: mika- happy ending i relax, take it easy...
Samo hrabro kroz život, svugdje dopire sunce na nama je samo da ga pustimo u svoj život

)))
YouTube - Mika - Relax, Take It Easy (Live - AOL)
YouTube - Mika - Relax, Take it Easy (Acoustic or piano version)
YouTube - Mika - Happy Ending / Live - Paris Olympia