AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Tribina o nastavku Upravnog studija

Nela

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
najprije, radi se o sveučilištu odnosno veleučilištu u Rijeci
kao što možeš vidjeti njihov stručni studij javne uprave ima neke drugačije predmete nego mi
i predmeti se priznaju ako imaš najmanje trojku iz tog predmeta
ali isto ti je kao i kod nas, ako sam dobro shvatila

studenti sa upravnog studija se prebace na pravni, neki predmeti im se priznaju(i to ako iz tog predmeta imaš ocjenu veću od tri)a ostale polažeš ispočetka
tako i ako se kod nas prebaciš/upišeš na pravo neke predmete ti priznaju ili polažeš možda svega par stranica, a drugo sve ideš ispočetka

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
najprije, radi se o sveučilištu odnosno veleučilištu u Rijeci
kao što možeš vidjeti njihov stručni studij javne uprave ima neke drugačije predmete nego mi
i predmeti se priznaju ako imaš najmanje trojku iz tog predmeta
ali isto ti je kao i kod nas, ako sam dobro shvatila

studenti sa upravnog studija se prebace na pravni, neki predmeti im se priznaju(i to ako iz tog predmeta imaš ocjenu veću od tri)a ostale polažeš ispočetka
tako i ako se kod nas prebaciš/upišeš na pravo neke predmete ti priznaju ili polažeš možda svega par stranica, a drugo sve ideš ispočetka
Ma upravo u tome i je problem, jer u Rijeci su drugačiji predmeti nego u Zagrebu i na pravu i na upravnom. Koliko ja znam na pravu u Zg ti gotovo niš ne priznaju, samo dio sociologije, teorije prava i države, informatika i engleski, dok tamo si već na trecoj godini s time da što ti kažeš moraš imati ocjenu 3 ili više da bi ti se predmeti priznali, zatim normalno je da moraš položiti rimsko, kazneno i obiteljsko, ali si ipak već na trecoj. Ovo mi sve zvuci užasno degradirajuce s obzirom da iznad svih veleučilišta i sveučilišta stoji Ministarstvo, ali očito tamo vrijede neka druga pravila.

Sinke

Zanima me jel netko dobio na kućnu adresu letak od Centra za intelektualni kapital o utemeljenju specijalističkog diplomskog stručnog studija u trajanju od dvije godine? Studij se zove Kreativni menadžment procesima, traje dvije godine, jedino ne piše cijena studiranja. Ima li netko saznanja o tome kaj je to? Jer ak budem čekala specijalistički na našem faksu dočekat ću starost..
Evo ja sam dobio taj letak i išao pitati u Koturašku.Cijena godine je 25000kn.:hihi::frustrating:

anđa

može li mi itko od Vas reći ima li iskustva sa predmetom Pravo okoliša, molim vas JAVITE SE. HVALA

anaya

Bok svima!
Evo ja se prvi puta javljam ovdje na nekom forumu i imam pitanje - studiram po starom sistemu i ostalo mi je još građansko i ovi ispiti sa treće (6 kom sveukupno), a rok mi je još točno godinu dana da i diplomiram (i prije toga dam sve ispite :unsure:) pa me zanima ako ne uspijem, što je moguće, sele me na bolognu i da li netko zna koliko razlika se mora polagati, koja je procedura sa tim i sl...
Bila bi svim jako zahvalna na bilo kakvoj informaciji...thanks unaprijed...:happy:

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bok svima!
Evo ja se prvi puta javljam ovdje na nekom forumu i imam pitanje - studiram po starom sistemu i ostalo mi je još građansko i ovi ispiti sa treće (6 kom sveukupno), a rok mi je još točno godinu dana da i diplomiram (i prije toga dam sve ispite :unsure:) pa me zanima ako ne uspijem, što je moguće, sele me na bolognu i da li netko zna koliko razlika se mora polagati, koja je procedura sa tim i sl...
Bila bi svim jako zahvalna na bilo kakvoj informaciji...thanks unaprijed...:happy:
ako ne diplomiraš do 30.09.2010. prebacuju te na bolonju i dobivaš 6 dodatnih ispita (politologija, europski upravni prostor i nac.uprava, upravljanje ljudskim potencijalima i 3 predmeta smjera koji izabereš).
njih moraš polagati redom, znači prvo politologiju s 1.godine, pa onda ispite s druge i tek onda predmete smjera s treće godine.

ukoliko još ne znaš, studenti po starom programu od prvog roka u 2009/2010 mogu polagati ispite s treće godine ako im je ostao 1 ispit s druge godine.

anaya

Nicole, hvala ti puuuno na informacijama, i ovo me bar malo sad oraspoložilo, čini mi se da ipak možda ima nade da jednom napokon i završim ovaj faks!!:happy:

mito

Bok svima!
Možeš li mi reči koji su ti ostali s treče jer ja sam isto po starom programu pa mi nije jasno jer su meni na trečoj samo nomotehnika,postupovno i konzularno

anaya

Hey, ako si po starom sistemu imaš pet ispita na trećoj - nomotehnika, postupovno i tri izborna što zanči da bi uz konzularno morao izabrati još dva - ja imam sve isto + komunalno i pravo okoliša!:wink5:

Moguće da si u to neko vrijeme prije morao upisati samo tri u indeks, pa bolje odi što prije do faksa ako trebaš slučajno izabrati i upisati još dva!!!

janchi158

...bok svima... eto nova sam na ovom portalu pa me svašta zanima...ovaj portal je doslovce preplavljen negativnim emocijama, negativnim razmišljanima, sve sa puno sivila i crnine... ljudi su toliko izbedirani, toliko pesimistični, toliko izgubljeni u ovim svojim razmišljanjima... jednostavno, nitko ne vidi izlaz..
- kao prvo- dok sam upisala ovaj faks imala sam nadu da dok završim bit ću netko i nešto.. diplomirala sam u lipnju ove godine i ja se zbog svih vas odje osjećam kao obično smeće ponajprije zbog toga jer sa mislila da se ovo zanimanje cijeni.. a sad vidim koliko i oni koji su ga završili po njemu "seru"
- ljudi, pa zašto onda postoji ovaj studij??? mislim, zašto nas toliko upisuju a kad na kraju nismo ništa.. ne kužim, samo zbog para očito..
- kako da nas netko drugi cijeni, ako mi sami sebe ne cijenimo? a jebiga, upisali smo i završili, nije to tako jadno kako se čini...
- znam sa svi misle da nema posla, ma ima posla samo ga treba naći, slati sto zamolba i nešto će doć.. imam dvije kolege koji su to završili i našli posao u sekundi.. dakle, nije sve tako sivo...
- naravno, ne možemo očekivati plaću soma eura, ali za neki solidan život ćemo imati...
- uglavnom, ovaj portal je od mene koja sam vesela i optimistična osoba napravio osobu koja je puna mržnje i pesimizma završila ovaj faks, nemam volju ići na promociju... čemu bih se morala veseliti
- zato hvala vam ljudi na ovim komentarima!! hvala što drugima zagorčavate život svojim razmišljanjima, koji su sve samo ne pozitivni...:(

Ninek

Uopće se nemoj bedirat..možda si u krivom trenu naletila, al nismo svi negativni..
ima nas i veseljaka koji se rado družimo na forumu i izvan njega i kad nas netko pita gdje studiramo s osmjehom im odgovorimo..

sam ti uzmi svoju diplomicu..
i u vode prvostupnika sa osmjehom!!

janchi158

ma znam, ali kako da budem normalna dok ovo čitam??? ove sve tužne komentare... najgore mi je od svega što ljudi tako podcjenjuju VIŠU?? pa ljudi moji, viša je završeni faks (tako kako postoji viša medicinska sestra, viša ekonomija) od tri godine. ZAVRŠENI FAKULTET- kako to nikome nije jasno!! to nije srednja škola!!! k vragu i svemu!!! ljudi koji imaju višu imaju lijep posao i lijepu plaću.. znam jer te ljude poznam... kako nekome nešto objasniti ovdje???
- kad tad naše vrijeme u upravi će doći, mi smo specijalizirani za upravu i ja smatram za sebe da imam puno znanja i da će to znanje netko prepoznati. samo se nadam da će se konačno nešto promijeniti jer u upravi radi toliko nesposobnjakovića koji su dobili posao preko veze a nemaju pojma o ničemu.. kakva država, takva uprava!! nažalost...

i prestanite svi biti tako tužni.

Ninek

pa ne trebaš bit normalna dok to čitaš..nitko kome je stalo nije..
tako ni ja..samo se isključiš..u svakom segmentu društva postoje takvi pesimisti..zbog takvih društvo ni ne napreduje..
jer razmišljaju na način..loše je, ne treba se ni trudit!

janchi158

ja sam ono slučajno naišla na ovu stranicu.. ja sam u rijeci diplomirala i kod nas nema takvog portala.. slučajno utipkam malo da se kao uputim na neke stvari i dođem do ovog.. ono, na početku me skoro rasplakalo i obećala sama sebi, neću više gore na ovaj forum ali moram jer ću i ja sad svima izrazit svoja mišljenja. do jučer ja sam bila čisto normalnog razmišljanja dok me ovo nije počelo polako deprimirat.. jedna riječ- katastrofa nad katastrofom.
- ali jedna rečenica od jednog profesora me jako motivirala rekao je da je " stručni studij javne uprave najteži stručni studij u RH!! " a on je prodekan stručnog studija... e to me veseli.:))
- i još...živcira me usporedba nas i pravnika. pa to je opće normalno stvar da mi nismo jedno te isto.. ali mi smo za upravu, oni nisu i živcira me onda što nam oni uzimaju mjesta koja ih uopće ne zanimaju ali glavno da će njih prije uzet. a pojma nemaju o upravi jer su više tijekom faksa bili oprijentirani na druge stvari.

misha

Svatko je kovač svoje sreće!!

Upoznala sam nedavno reći ću formalno jer mi je poslodavac trenutno, gospođicu koja je nedavno završila ekonomiju, s izvrsnim ocjenama, dobila je mjesto predavača u prestižnoj poslovnoj školi, svi su očekivali da će krenuti utabanim putem izvrsnih studenata, u menadžerstvo...no, ona je izabrala puno teži put, osnovala je firmu za nešto čega kod nas uopće nema još ali ne zato jer niko to nije prepoznao nego zato jer niko to područje života NE CIJENI.
Budući da me uzela kao svog prvog zaposlenika, upznala me s kakvim se sve poteškoćama susreće svaki dan, sama je krenula u to pa joj je još teže jer svaki dan nailazi na osporavanja iz njene bliže okoline, da nije normalna što se tog primila, da tu neće imati nikakve zarade i da će to propasti.

Priznala je da je bila zbog tog osporavanja u dilemama što će to stvarno njoj ako je tako kako svi kažu, no nije odustala, danas je odlučnija nego ikad prije.

Dragi moji,lako je doći s diplomom na utabani put trpati lovu u džep, svaki dan biti ponosan što mi je SAMO diploma omogućila da me se na poslu cijeni, što imam visoko poštovano radno mjesto...TO NIJE TEŠKO!!!

SAMI SEBI ĆE TE BITI JUNACI AKO POKAŽETE BORBU, ODLUČNOST, OPTIMIZAM, kad je najteže tražiti izlaz, NE ZAPADATI DUBLJE U ONO NA ŠTO SAMI SEBE OSUĐUJETE!!!
Najlakše je slijediti rutinu, prošla sam sama to:imala sam ideju završiti ovaj faks, naći neki poslić, imati vlastitu bezbrižnu i sretnu obitelj, i raditi sve što normalni sretni ljudi rade, ne zamarati se previše ničim, tu ideju su mi drugi nametnuli, rutineri, ali nisam osjećala da ću biti s tim sretna!!!Pa sam izabrala teži put BORBU ZA SVOJU SREĆU!!
Neću sad tu izlagati taj svoj drugi put, ali hoću dati do znanja da znam razliku između rutine i borbe, nije bit života ako vas ne zahvati rutina faks-super posao-odlična plaća-sretna obitelj-poštovanje na svakom mjestu- da treba odmah dići ruke od svega i osuđivati samog sebe!!

NIJE DIPLOMA TA KOJA GRADI SRETAN ŽIVOT, MI SMO SAMI GRADITELJI SVOGA ŽIVOTA!! Nije u redu tražiti krivce okolo među 6i nešto milijardi ljudi i jednom papiru koji je samo dokaz da ste pohađali određenu instituciju kroz neko razdoblje i postigli neko znanje, krivac je u nama samima!!

...da vam se izrazim pjesmom poslušajte si: mika- happy ending i relax, take it easy...

Samo hrabro kroz život, svugdje dopire sunce na nama je samo da ga pustimo u svoj život:))))

YouTube - Mika - Relax, Take It Easy (Live - AOL)

YouTube - Mika - Relax, Take it Easy (Acoustic or piano version)

YouTube - Mika - Happy Ending / Live - Paris Olympia

andrea

ljudi ne radi se tu o optimizmu... ja sam od pocetka govorila ma nemoj se zivcirati, otvorit ce se, te dvije godine, mora, to logika stvari nalaže, sad sam treća i uopće ne želim o tome razmišljati!! :) ma šalim se, ali sve više me to muči... a znam koliko ljudi ima koji su već odavno završili svoju treću godinu i čekaju, čekaju... što ako se ne otvori iduće godine?? Upisati nešto privatno ili čekati još malo... koliko malo?? sjećam se kad sam se upisivala 2007/08 pisalo je na papirima po faksu 2+3(iduće jeseni), pa kad će doći ta jesen?? I da, slažem se, naša viša, faks kako god kome odgovara, tak mi je svejedno, nije lagana!!! haaaalo, pa koliko ljudi zapne na prvoj godini, druga je fakat teska???

No ipak, nadam se, kažu da nada umire zadnja (živi bili pa vidjeli) ;-)

Vidimo se svi na jesen na nasem famoznom spec... ;-))

Pozdrav!!!

Priča se da je spec. studij odobren...jel možete to ispitati??
Nitko nista ne govori... od kud ti to??? :)

vodenjak

ja sam nešto našla na pravu ali to je doktorski studij i nakon toga stječeš naziv specijalist javne uprave,a upisuje pravnike i politologe...ne znam Javna uprava

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks