Imam jedan prijedlog.
Mogli bi organizirati jedno mirno javno okupljanje - prosvjed kojim bi zaintigrirali javnost, medije pa i naše nadležno ministarstvo na davanje točnih inforamcija i ubrzavanje postupka odobravanja spec. studija.
Prvo bi se mi zainteresirani trebali virtualno okupiti da vidimo koliko nas zapravo ima zainteresiranih...bar stotinjak bi nas trebalo biti..
Nakon toga bi se dogovorili i sastavili jedan dopis koji bi odaslali nadležnim institucijama u kojim bi objasnili šta nas muči,...između ostalog s naglaskom za zahtjeve EU za profesionalnom javnom upravom, dok naša država koči studij koji bi školovao specijaliste javne uprave...itd. Dopis bi išao prema našem faksu, Pravnom, Ministarstvu školstva.., Ministarstvu uprave i naposljetku Vladi RH. U istome bi se trebalo naglasiti da očekujemo neke odgovore i konkretne poteze do nekog roku, a ako ne krećemo u jedan simboličan prosvjed...
Ako nema odgovora dopis sa obavijesti o održavanju prosvjeda trebalo bi poslati novinama, televiziji...
Nakon toga prijava i održavanja prosvjeda pa da vidimo da li će itko reagirati na to...ipak bi i to putem medija otišlo u daleku nam EU i nekih njeznih institucija koje prate napredak reforma u RH...
JA NISAM UPISIVAO OVAJ FAKS DA BI OSTAO NA PRVOSTUPNIKU, jer se nažalost, to u natječajima stavlja u rang s VŠS... jel je postojao koji faks prije bolonje a na kojem nakon Više nije bilo Visoke škole??? Koliko znam nije - e to je donijela naša bolonja...
S obzirom da imamo studentsku udrugu bilo bi lijepo kad bi se to radilo u njeno ime, a ne da moramo osnivati neku novu udrugu..
Šta kažete??