AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Stari program: Produžimo rok do kojeg moramo diplomirati!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

xxx

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
mi smo zasad naveli filozofski i pravo, a kolegica s više ekonomske mi je rekla da su i kod njih produžili

i na višoj tekstilnoj isto ali još ne službeno, uglavnom stari program kojima je ostalo par ispita će i nakon 30.9. moći polagati ispite i diplomski

Ali ljudi uzmite u obzir da se već traži odobrenje dekanskog pa ako ćemo sad i za ovo postaviti veliki zahtjev mogli bi nas otpiliti... ne znam daj se izjasnite pa da se predsjednici udruge kaže što konkretno želimo jer će oni sastavljati dopis za sjednicu. Zasad je bilo zamišljeno da zahtjev za odobrenje dekanskog i za produženje roka idu u istom dopisu pa da stvarno ne bude da previše tražimo. Ili mislite da je bolje da se svaki zahtjev piše za sebe?
Adje uključite se, ja ne mogu sama donjeti takvu odluku.:unsure:

anaya

i na višoj tekstilnoj isto ali još ne službeno, uglavnom stari program kojima je ostalo par ispita će i nakon 30.9. moći polagati ispite i diplomski

Ali ljudi uzmite u obzir da se već traži odobrenje dekanskog pa ako ćemo sad i za ovo postaviti veliki zahtjev mogli bi nas otpiliti... ne znam daj se izjasnite pa da se predsjednici udruge kaže što konkretno želimo jer će oni sastavljati dopis za sjednicu. Zasad je bilo zamišljeno da zahtjev za odobrenje dekanskog i za produženje roka idu u istom dopisu pa da stvarno ne bude da previše tražimo. Ili mislite da je bolje da se svaki zahtjev piše za sebe?
Adje uključite se, ja ne mogu sama donjeti takvu odluku.:unsure:
Ja isto ne znam što bi bilo pametnije, možda da ipak to ide odvojeno, a opet kad već vijećaju o jednoj stvari onda bi usput mogli i o ovoj našoj molbi da ne ispadne da su zbog toga morali sazivati posebnu sjednicu?! :unsure:

Moje mišljenje je da kao minimum navedemo ili još dekanski da nam dozvole ili još jedan semestar, a kao maksimum čitavu godinu - pa neka oni odluče, ali stvar je u tome što bi se isto i ostali trebali izjasniti i reći svoje mišljenje, pa neka većina odluči jer je teško da pojednic sam donese takvu veliku i važnu osobu u ime svih zainteresiranih, i još kasnije nadrapa od te većine koja je šutjela!! :tongue2:

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Možda je dovoljno tražiti produženje roka za jedan semestar, što bi značilo da dobivamo 4 roka + dekanski i rok za obranu diplomskog. Da zahtjev ne bude prevelik, kao produženje za još jednu akademsku godinu pa da nas otpile.
A kada već zasjedaju, neka odlučuju o dekanskom i o našoj molbi za produženje, da se ne mora sazivati posebna sjednica.

jadra

ne znam zašto bi ispalo da previše tražimo, odobrenje dekanskog ne traže samo studenti koji studiraju po starom programu.
naš zahtjev da nam se produlji ovaj rok do kojeg moramo diplomirati odnosi se isključivo na studente koji studiraju po starom programu. koliko god tražili, pretpostavljam da će ovo biti zadnje eventualno produljivanje, pa kad već nešto tražimo slažem se s kolegicom anaya da bismo mogli navesti više mogućnosti pa da oni odluče hoće li i koliko produljiti. nisu svi studenti po starom programu u istoj poziciji s brojem ispita, to bi se također trebalo uzeti u obzir, a s naše strane vidim to kao kompromis među svima nama (ako već tražimo, da tražimo neku mogućnost za sve nas- pa što dobijemo, dakako i minimum je opet dobrodošao svima)...

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja se slazem s prijedlogom da kao minimum navedemo dekanski. Taj rok se "racuna" u godinu 2009/10 pa mi je nekako logicno da i mi imamo na to pravo ako ga odobre. Takodjer, mozda ne bi bilo lose da se odvoji rok do kojeg treba poloziti sve ispite i rok do kojeg treba diplomirati. Pa, onda, ako je za polaganje ispita dekanski zadnji rok, da se kao rok do kojeg trebamo diplomirati predlozi, recimo, 30.11. Diplomski trazi vrijeme (hodocasce po katedrama u potrazi za temom, potraga za literaturom, pisanje samomg rada...) pa nije lose kad se mozemo koncentrirati samo na ucenje za ispit, a potom samo na izradu rada. Osim toga, nove teme se otvaraju u listopadu pa oni koji su zadnji ispit rijesili na dekanskom imaju sansu brzo naci temu i mentora. Mislim, to su samo tako neka moja promisljanja u jedan ujutro.:happy:

Naravno, sto se tice maksimuma koji mozemo traziti - tu nema granica.:happy:

Nazalost, sto god trazili (i dobili), netko ce na kraju ostati kratkih rukava. Zato treba vidjeti sto vecini odgovara. Ne znam kako je pravo stanje stvari, ali koliko ja vidim tu, na forumu, vecinom se radi o dva, eventualno tri ispita do kraja...

jaanu

Kad se ti potpisuje ? i ja sam u istoj situaciji pa bi mi pala ko sjekira u med da se to produzi .

I samo jedno pitanje ako netko zna. Ako me npr bace na bolonju ja dobivam neke ispite sa prve i druge godine koje bolonja ima.

Dal to znaci da ja te predmete trebam i odslusat i polozit prije nego sto bi mogla polagat ove ispite sa 3. godine koji su mi ostali (izvanredno naravno ) jer znam da kod nas postoji ono pravilo da nema polaganja ispita vise godine dok se ne poloze ispiti vise godine .

Jer po tome ako su neki od tih ispita koji mi se nadodaju u 2 semetru ja ne mogu nista sa starim ispitima do 6 mj :shocked: i pada mi cijela godine vise manje na te nove ispite

Hvala unaprijed na odgovoru

Ivy

Admin
ovako

moje misljenje je i dalje da ako se odobri dekanski da se onda i starom programu produzuje rok za diplomiranje do kraja dekanskog roka

zato smatram da zahtjev nikako ne treba svesti na to
dalje,
odvajanje roka za polaganje ispita i pisanje diploskog nema smisla
neki vec imaju teme i polugotove dipomske kada imaju dva ispita ili ispit do kraja
tako da ni to nema smisla

ja sam svoj dpl napisala za 10 dne i sada cekam obranu

tako da vam dpl ne oduzima previse vremena
naravno sve ovisi o temi i volji za pisanjem

ispiti su puno teza situacija iz razloga sto ste vezani za rokove a dpl se rjesava na konz pa se brze uspije srediti

smatram da je realno traziti jedan konkretan rok
i dalje mislim da prije sastavljanja zahtjeva treba kontaktirati nadredene

mozda bi to ja mogla preuzeti na sebe, ali obecati mogu tek nakon pon :)

najbolje bi bilo otici kod procelnice na konzultacije i vidjeti kakvi su njihovi planovi

max rok koji bi realno mogli traziti je jos jedan semestar koji onda zavrsava kada- kraj 1 ili kraj drugog mj? treba odrediti tocan datum

moj prijedlog je produzenje roka do kraja ove kalendarske godine...

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Nisam ni mislila da se zahtjev svede samo na dekanski - to bi bio minimum minimuma. Ne znam ja kako ovi gore razmisljaju - ja se bojim da cemo, ako to tocno ne navedemo, ostati i bez dekanskog.
Sto se tice razdvajanja rokova polaganja ispita i izrade diplomskog, naravno da je ideja mozda blesava.:laughing:Ja volim raditi stvar jednu po jednu, malo sam sporija, teze se koncentriram i zato sam, imajuci na umu sve kolege poput mene, predlozila to sto sam predlozila - cisto radi nekakvog komoditeta - jer ja svoj diplomski jedva da cu stici izraditi na vrijeme paralelno uceci ispit ili dva.:crazy:

alani

I meni su ostala još dva ispita koja ću morati dat u 9 mj. , temu za diplomski imam, ali me strah da neću to sve stić riješiti do 30.9.

U ponedjeljak ne mogu doći do faxa,pa me zanima dal će se potpisi za peticiju skupljati i u utorak ?

ANCI

IvY je dobro upoznata i aktivna na nasem faxu i moj je prijedlog da nju zamolimo za pomoć i više informacija i njen prijedlog mi se čini najrealnijim. Vidimo se u ponedjewljak na potpisivanju!!!

Ivy

Admin
Zabunom sam u svojem prijasnjem postu napisala akademska godina
definitivno sam mislila na kalendarsku!

ali kazem najbolje je otici na konz

anaya

Potpisi bi se skupljali skroz do devetog mjeseca na više lista koje bi se sve zajedno predale sa molbom za prouženje roka (barem koliko sam ja to skužila), a u ponedjeljak krećemo sa tim. Meni je kolegica xxx poslala na mail obrazac koji sam već isprintala u par primjeraka, i danas ću ići do faksa i grada pa možda već i danas "ulovim" koji potpis! :wink5:

Poanta je u tome da vjerovatno nitko od nas nema vremena sjediti danima na faksu i skupljati potpise, nego bi te liste cirkulirale po faksu - Gudulićeva, TMT, Ćirilometdoska...pa tko ide do koje zgrade ponese listu, dvije i pokuša skupiti što više potpisa, a te liste bi išle od jednog do drugog studenta tko je već u mogućnosti da dođe tu i tamo do faksa, bilo na prijavu ispita, rok neki ili sl... :happy:

Ivy

Admin
kako ce I ove godine "Udrugari" loviti potpise za dekanski

vjerujem da ce oni imati tocno određene dane dežurstva na faksu
pa pretpostavljam da ce se i tada pojaviti i ove liste...

xxx

kako ce I ove godine "Udrugari" loviti potpise za dekanski

vjerujem da ce oni imati tocno određene dane dežurstva na faksu
pa pretpostavljam da ce se i tada pojaviti i ove liste...

Zasada se potpisi "udrugara" za dekanski skupljaju neslužbeno na ispitnim rokovima, a tek početkom rujna će biti organizirano službeno skupljanje u prizemlju gundulićeve kao i svake godine, tako da su za našu peticiju predložili isto. Bitno je da sad do početka 9. mj. na sve moguće načine pokušamo sakupiti što više potpisa, a onda u tih 2-3 dana kad će biti službeno potpisivanje u gund. i za dekanski i za preduživanje roka donesemo te liste koje će preuzeti "Udruga" i zajedno sa dopisom predati na sjednicu.

Evo da još jednom ponovim... znači svi oni koji neće biti u mogućnosti potpisati se ranije mogu doći na službeno potpisivanje i jedne i druge peticije početkom rujna u prizemlju gundulićeve.

Bez obzira koliko zahtjeva tj. dopisa uputili vodi se samo jedna sjednica ali stvar je u tome dal će se u istom dopisu tražiti oba zahtjeva ili će se oni odvojiti kao posebne cjeline - to je bitno jer će se onda tako uvrstiti na dnevni red sjednice...oni rješavaju točku po točku dnevnog reda pa čisto iz tog razloga...

IvY je dobro upoznata i aktivna na nasem faxu i moj je prijedlog da nju zamolimo za pomoć i više informacija i njen prijedlog mi se čini najrealnijim. Vidimo se u ponedjewljak na potpisivanju!!!
Slažem se...

jaanu

bilo bi dobro da bude do kraja ove KALENDARSKE godine , to bi bilo vise nego odlicno jer postoji jos jedan rok u 11 mjesecu pa tko ne stigne sve u 9 mj i na dekanskom ima rok i u 11.

Nadam se da ce uspjet ova inicijativa

:crazy:

jadra

Bez obzira koliko zahtjeva tj. dopisa uputili vodi se samo jedna sjednica ali stvar je u tome dal će se u istom dopisu tražiti oba zahtjeva ili će se oni odvojiti kao posebne cjeline - to je bitno jer će se onda tako uvrstiti na dnevni red sjednice...oni rješavaju točku po točku dnevnog reda pa čisto iz tog razloga...
po meni: odvojene cjeline jer recimo (iako se to neće dogoditi) da se odbije zahtjev za dekanski rok; to bi odmah automatski značilo da se niti našem ne može udovoljiti.

može li se na portalu objaviti da se skupljaju potpisi?

Kad se ti potpisuje ? i ja sam u istoj situaciji pa bi mi pala ko sjekira u med da se to produzi .

I samo jedno pitanje ako netko zna. Ako me npr bace na bolonju ja dobivam neke ispite sa prve i druge godine koje bolonja ima.

Dal to znaci da ja te predmete trebam i odslusat i polozit prije nego sto bi mogla polagat ove ispite sa 3. godine koji su mi ostali (izvanredno naravno ) jer znam da kod nas postoji ono pravilo da nema polaganja ispita vise godine dok se ne poloze ispiti vise godine .

Jer po tome ako su neki od tih ispita koji mi se nadodaju u 2 semetru ja ne mogu nista sa starim ispitima do 6 mj :shocked: i pada mi cijela godine vise manje na te nove ispite

Hvala unaprijed na odgovoru

ne znam točno za tvoju situaciju, ali evo: moja kolegica nije bila uspjela dati uvjet za 2.god. (prije koju godinu), falio joj je 1 ispit. bacili su ju na bolonju - izvanredno; nije baš išla na predavanja iz novih predmeta, ali je morala čekati potpise. sad se ne može pomaknut s politologije koja je predmet na 1. godini iako je položila VEĆINU ispita s druge; i mora ići tako "po redu", odnosno riješiti te s prve da bi mogla dati taj preostali s druge + te koje je još dobila razliku po bolonji... mislim svašta...

jaanu

@jadra

uuuuuzas. Takva ce bit onda i moja situacija ako ne uspijem to rijesit

Onda mi preostaje stisnut za 9 mjesec i sto vise toga grijesit i molit Boga da ova peticija uspije i da nam produze rok za diplomu do kraja kalendarske godine :crazy:

jadra

@jadra

uuuuuzas. Takva ce bit onda i moja situacija ako ne uspijem to rijesit

Onda mi preostaje stisnut za 9 mjesec i sto vise toga grijesit i molit Boga da ova peticija uspije i da nam produze rok za diplomu do kraja kalendarske godine :crazy:

vjeruj mi: nije ni moja situacija bajna. samo neću niti razmišljati o bolonji jer jednostavno sam u takvoj situaciji da to za mene ne dolazi u obzir, odnosno neizvedivo mi je da nastavim dalje izvanredno. a sad vidjet ćemo što će i kako će biti. vjerujem da će nam produljiti, a sad koliko i kako i što ćemo uspjeti - živi bili pa vidjeli. sad zapni, u krajnju ruku zato jer je rokova malo i treba ih iskoristiti pa makar kao pokušaj: nemamo baš što izgubiti... (i ja se nadam onoj: sreća prati hrabre...)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks