AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Stari program: Produžimo rok do kojeg moramo diplomirati!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

dorotea

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
VaŽna obavijest!!
Sutra se u predvorju fakulteta u 10h okupljaju studenti starog programa kako bi zajedno napisali molbu za produŽenje roka do kojeg moramo diplomirati.

majolada

VaŽna obavijest!!
Sutra se u predvorju fakulteta u 10h okupljaju studenti starog programa kako bi zajedno napisali molbu za produŽenje roka do kojeg moramo diplomirati.
sutra u 10 h je ispit iz nauke,državne i eupa tak da bude gužva

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
VaŽna obavijest!!
??? pa molba je već predana i urudžbirana te uvrštena u sjednicu vijeća koliko sam ja obaviještena

a i nadopuna toj molbi naslovljena na vijeće je također gotova

ne kužim sad ništa.

Fireflower

VaŽna obavijest!!
a kak da na poslu objasnim di ću u 10:00?? vrlo rado ću potpisati što god treba...produženje roka, bolonja... štogod... samo nek je neka opcija. ali ne mogu u 10:00, praktički usred radnog vremena.

jadra

a kak da na poslu objasnim di ću u 10:00?? vrlo rado ću potpisati što god treba...produženje roka, bolonja... štogod... samo nek je neka opcija. ali ne mogu u 10:00, praktički usred radnog vremena.
pa molba i peticija su već predane i urudžbirane na faksu. sve u suradnji s predstavnicom i predsjednicom udruge i kolegom počasnim članom udruge, također je obavljen razgovor i to je to. ne znam kakva sad opet molba...

a po bolonji možeš nastaviti u svakom slučaju, to nam nitko ne osporava

dorotea

Da li je ta molba dovoljna koja je "navodno" uvrštena u sjednicu vijeća?
Danas je jedna koleglica na fakultetu rekla da nece biti produljenja za stari program, svi smo bili na fakultetu nakon upp-a i u referadi nam nista nisu htjeli reci i rekli su da dodemo sutra kod gđe Mirjane, stoga je kolegica ogranizirala da svi studenti starog programa dođu sutra u 10h i da zajedno napisemo molbu. Ja samo prenosim informaciju.

Fireflower

pa molba i peticija su već predane i urudžbirane na faksu. sve u suradnji s predstavnicom i predsjednicom udruge i kolegom počasnim članom udruge, također je obavljen razgovor i to je to. ne znam kakva sad opet molba...

a po bolonji možeš nastaviti u svakom slučaju, to nam nitko ne osporava
ok.. thanks!
pa danas su čak i tu bolonju osporavali... ili je referadi naprosto bio samo loš dan. meni je prošli tjedan rečeno da je opcija bolonja, kolegici danas da nema više opcija. pa sam malo zbunjena. ali ako bolonju nitko ne osporava nastavljam učiti za prvi sljedeći rok (dekanski) nadam se pa kud puklo. hvala još jednom.

jadra

Da li je ta molba dovoljna koja je "navodno" uvrštena u sjednicu vijeća?
Danas je jedna koleglica na fakultetu rekla da nece biti produljenja za stari program, svi smo bili na fakultetu nakon upp-a i u referadi nam nista nisu htjeli reci i rekli su da dodemo sutra kod gđe Mirjane, stoga je kolegica ogranizirala da svi studenti starog programa dođu sutra u 10h i da zajedno napisemo molbu. Ja samo prenosim informaciju.
pa naravno da je dovoljna, skupa s peticijom. i još smo dodali i nadopunu kojom se objašnjava naš položaj, poslali mailove dekanu i pročelnici. ne možemo predati 50 molbi s istim pitanjem...
a nitko ne može reći da neće biti produljenja jer još nije održana sjednica, te kako je danas rekla naša pročelnica o tome će glasovati vijeće, citiram: "No, bez obzira na administrativne i druge poteškoće, provjerit ćemo zakonske i sve druge mogućnosti da izađemo u susret vašoj molbi. Napominjem, međutim, da bilo kakva odluka neće biti proizvod mojeg stava već zajedničke odluke svih nastavnika na sjednici Vijeća."

također je sve predano 14.9. te nam je i za taj datum rečeno da smo malo kasno reagirali, a kamoli da se sad sastavlja molba...

ako nam odbiju produženje roka, preostaje bolonja u svakom slučaju, nitko to ne može osporiti, a sad s njima u referadi više nitko ništa ne zna, pa očito ni one same.

ANCI

Danas mi je sestra bila u referadi da joj izraćunaju koliko bi je došla godina po bolonji... preko 5000 kn. pa oni nisu normalni, sve računaju i praksu i zadatak iz postupka, lopovi... ona misli odustat jer nema love ko ni vecina, uzas!!! e da ostala su joj 3 ispita i toliko se izbedirala da nije htjela danas ni izaci na opće upravno. Treba ih dati u novine! Kakve veze ima sta se pripajamo pravu kada i onako ne možemo se prebaciti na njega a i pravnici nam kradu i ono malo radnih mjesta koja nam se nude! LJUTA SAM KO PAS! LOPOVI!

jadra

molim vas da pričekate s ovim tipa "treba ih dati u novine" dok se ne donese odluka na vijeću.
što se tiče toga koliko bismo trebali platiti po bolonji - takav način plaćanja sad vrijedi za sve, pa tako i za nas u slučaju prelaska na bolonju. ne znam kako će nam naplatiti ako dobijemo produženje, ali svakako 5-6 ispita manje je u svakom slučaju velika razlika u svoti. u molbi je naglašeno da većina nas nema financijskih sredstava da isfinancira tu razliku po bolonji pa ćemo vidjeti...

Fireflower

meni su prošli tjedan izračunali 4100 kn po bolonji... u prvi mah me herz skoro opalio al onda kad sam malo razmislila, ako nema druge - za sve ostalo tu je mastercard! :D čekamo sjednicu pa ćemo vidjeti... bilo kakva opcija je bolja od nikakve. po mom mišljenju. da se sad ispišem sve ove godine bi bile bačene u vjetar... a to i nije najsretniji završetak.

ANCI

No dobro ali u svakom slučaju nije fer da su na nekim fakultetima odobrili produženje a nam ne! A što se tiće svote previsoka je za sve i bolonjce i nas a to je sve kriva naša pasivnost jer ako bude opet neki štrajk tipa smanjimo ili ukinimo školarine trebali bi se svi dići na noge pa i mi koji smo završili!!!
U svakom slučaju držim vam fige da molba upali!
Pozdrav od mene!

NINA 2

No dobro ali u svakom slučaju nije fer da su na nekim fakultetima odobrili produženje a nam ne! A što se tiće svote previsoka je za sve i bolonjce i nas a to je sve kriva naša pasivnost jer ako bude opet neki štrajk tipa smanjimo ili ukinimo školarine trebali bi se svi dići na noge pa i mi koji smo završili!!!
U svakom slučaju držim vam fige da molba upali!
Pozdrav od mene!
Hvala nadamo se da ce upalit..Sretno sutra na obrani diplomskog,obori ih s nogu.
A sto se tice mog odustajanja ne dam se ja još!!!

martina ks

Evo ovo je mail od pročelnice koji mi je prosljedila kolegica!
Poštovani studenti,
1. Ne znam od kuda vam netočna informacija da će sjednica Vijeća biti 20.9.10. kad termin sjednice još nije ni određen.
2. Informacija da će moj glas na sjednici biti protiv je također pogrešno protumačena. Ja sam vašoj predstavnici rekla da sumnjam da će proći na Vijeću jer je rok za diplomiranje 30.9.2010. određen na tom istom Vijeću prije dvije godine i svima je odavno poznat. Shodno toj opće poznatoj činjenici neki vaši kolege studenti su se već prebacili na Bolonju i odobravanje peticije bi ih dovelo u neravnopravan položaj u odnosu na studente kojima bi bilo odobreno produženje roka.
3. No, bez obzira na administrativne i druge poteškoće, provjerit ćemo zakonske i sve druge mogućnosti da izađemo u susret vašoj molbi. Napominjem, međutim, da bilo kakva odluka neće biti proizvod mojeg stava već zajedničke odluke svih nastavnika na sjednici Vijeća.
S poštovanjem,
G. Marčetić
Mislim da bi s daljnjim postupanjima trebalo pričekati sjednicu da se ne zaletimo s novinama.

jadra

najradije bih joj odgovorila da smo za datum sjednice saznali u referadi. pa nek zna kakve mi sve jaaako točne informacije dobivamo, u svoje ime govorim: već godinama. al neću :D

anaya

Slažem se sa kolegicom martinom da pričekamo bar dok se ne sazna ipak točan datum sjednice i/ili dok ne saznamo što će se odlučiti na toj sjednici, a što se tiče onog okupljanja sutra da bi se potpisala još jedna dodatna molba, smatram da bi i sa tim trebalo pričekati...:wink5:

xxx

trebam točan datum kad smo počeli prikupljati potpise za peticiju
Prvo potpisivanje bilo je na prvom roku u 7.mj., mislim da je bio 5.7. i od tad svaki dan do 14.9.

Serafin

Trebala bih broj od kolegice Nine koja je danas dogovorila sastanak za pisanje molbe sutra ujutro u 10.Dala mi ga je ali sam ga slučajno izbrisala. pa ako ga netko zna ili Nina osobno nek mi ga molim vas pošalje porukom.
Hvala.

misha

Ljudi, ne kužim zbog čega treba čekat i s ovom drugom molbom koja je dogovorena za sutra? trebamo sva sredstva iskoristit

jel se onda nakraju dolazi ili ne?

xxx

VaŽna obavijest!!
Dragi kolege čitajući zadnje postove najljubaznije vas molim za strpljenje i razumnost. Trenutno svi imamo razloga za brigu i ljutnju, ali budimo hladne glave.
Kao što je kolegica jadra objasnila poduzeli smo sve mjere koje su se trenutno mogle poduzeti u svezi produženja roka starom programu.

Potvrđujem sve njezine navode, što znači:
1) 14.09.2010. predali smo u referadu molbu u ime svih studenata starog programa zajedno s peticijom koju je potpisalo 140 studenata DZV-a, to je službeno (a ne navodno) zaprimljeno, urudžbirano i stavljeno na dnevni red sjednice, a ako je nekome za utjehu molba je već prošli četvrtak bila u rukama pročelnice Marčetić
2) poslali smo obavijesni mail s detaljnim obrazloženjem navoda na kojima temeljimo našu molbu dekanu Kopriću i pročelnici Marčetić
3) trenutno je u pripremi dopis koji ćemo preko predsjednice udruge studenata uputiti na sjednicu (budući da nemamo službenog predstavnika starog programa koji bi nas mogao zastupati pred vijećem), a koji sadrži detaljno argumentirane činjenice i razloge zbog kojih smatramo da bi se rok mogao i trebao produžiti, kao i apeliranje na to da nam se izađe u susret po tom pitanju.

Svi čelni ljudi našeg faksa koji će odlučivati o našem statusu su i više nego dovoljno i detaljno upoznati s našom trenutnom situacijom, tako da nam u ovom trenutku ne preostaje drugo nego sačekati sjednicu i odluku vijeća.

Još jednom vas pozivam da do donošenja odluke vijeća ne poduzimate nikakve radnje kojima bi se eventualno mogao ugroziti dosadašnji rad i trud svih kolega koji su se angažirali u ovoj stvari, kolegice anaye, jadre, suzyc, kolege montane koji je diplomirao još prošle godine a koji se potrudio i maksimalno pomogao da naša akcija bude provedena, te na koncu moje malenkosti. Mi na tome radimo već punih 4.mj., nismo se okupili jučer i molimo vas da to poštujete. Sigurno ne radimo nedovoljno ili nepravilno jer jer se u konačnici radi i o našim pravima, radimo to za sebe i sve nas po starom programu, a svaka ishitrena i nepromišljena radnja bi nas mogla stajati glave...ldruštvo pa ipak imamo posla s pravnicima

Pričekajmo sjednicu pa makar ona bila i 30.9.2010. U referdi smo dobili informaciju da svoje molbe možemo podnositi tek s istekom roka tako da nema razloga za paniku.
Još jednom podsjećam i molim da prije 30.09.2010. ne predajete nikakve individualne molbe, nikakve prijetnje novinama, nikakvi ispadi bijesa, nikakva okupljanja pred gundulićevom i sličnih stvari, idemo stvar riješti na fino, a prema odluci vijeća nastaviti akciju ...ako za to bude potrebe.
I naravno nikako ne upisujte bolonju čak ni 30.09.2010.

Hvala svima na razumijevanju! :happy:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks