AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

marxmaja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nema rasporeda još, nema ni na faksu, gospođa u referadi kaže da ona s tim predmetom nema ništa i da ni nezna ... -.-'

Andreja

nema rasporeda još, nema ni na faksu, gospođa u referadi kaže da ona s tim predmetom nema ništa i da ni nezna ... -.-'
ma nemrem vjerovat, prijave su bile prije vise od tjedan dana, pa kaj im toliko treba??? :thumbsdown:

darija5

kolege da li vam se kao logično objašnjenje čini, činjenica da se prof. Grgić vraća 30. lipnja pa se možda ona čeka da sastave raspored?

Lil_Bee

evo kolege, ja sam zvala referadu i rekla mi je draga teta Božica da ce raspored biti danas na internetu...naravno, ne zna se kad tocno danas! :/ ugl. sretno nam svima!!!

ljubeeee

raspored za radno stavljen..
i da pitam,jel zna netko kakva je ovako na ispitu prof.grgurev... tak me je strah,idem 6.puta..:S

Eriatarka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dobila Ivanu Grgurev. Vrlo vjerojatno da ne idem. Prof. Grgurev je vrlo deteljna. Ok je, i ugodna je, ali je jako detaljna. Postavlja, na ova tri pitanja što izvučeš, brdo podpitanja. Meni se osobno ne da prolazit tu torturu, iako bih po logici trebala na sljedećem roku dobiti Gotovca. Ili Grgić.
Uglavnom, imaš brdo njenih pitanja na forumu, zbilja je puno ljudi reklo svoje dojmove, tako da sretno štrebanje ovaj vikend ;-)
Moram se izjasnit da sam im opsovala sve po spisku što je ispit stavljen u ponedjeljak. Čekam cijeli tjedan da vidim kod koga sam, jer je ovo NAJTEŽI ispit na godini, da se pripremam po pitanjima od profesora i oni u jebeni petak stave raspored. Kako su samo pokvareni. FuJ!!!

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
evo prof grgurev pitanja
Žena je fenomenalna.../bila u mom slučaju/ inače sam ziheraš i ne idem ak ne spremim ispit kak treba al ovaj put sam išla sa ne tako utvrđenim znanjem
ovak i ja sam imala pitanje 1.prestanak ugovora o radu- pisale smo koncept i krivo sam skužila pitanje tj. zabrijala sam da trebam pisati o otkazima, uf baš sam se zmotala...pa sam se nekak izvukla...
2. pitanje obiteljska mirovina- to sam ok znala ali isto sam se zmotala
i treće je bilo iz ZODSIN a to nisam učila pošto po bologni se to ne ispituje!!!
I to sam rekla da neznam a ni ona nije znala reći dali je to potrebno pa me prešaltala na
prava radnika u slučaju stečaja poslodavca- i to sam ok znala ali isto zmotano...
I pitala me je li dosta 2 a ja presretna...
s obzirom da nisam baš spremila ispit kak treba i više sam išla po principu kaj bude...ali eto...uspjelo mi.../ali nije da nisam učila jesam jesam /
U svakom slučaju prof. Grgurev je odlična ako vidi da nekaj bar malo znaš ne ruši nego daje priliku za popravak i strpljiva je, a i ne ide u detalje... -a to je bitno pošto ima mnogo toga za naučiti...eto tak
Hej!evo ja sam danas položila kod Grgurev,,ona je baš ok strpljiva je ne stvara pritisak i ugodan je ispitivač!pitanja robni rad
djelovanje udruga radnika iposlodavaca
osigurane osobe u određenim okolnostima i rizici u svezi toga
prestanak djelovanja udruge
registracija
pripravnički staž
naknada za tjelesno oštećenje
kod gregurev sam izvukla rad radnickog vjeća i uvjeti za rad, teret dokazivanja u radnim sporovima i mirovinski staz ,onda dali poslodavac moze odkazat trudnici tj kad ,od kolko je prijevremena mirovina i jos nest sitno u vezi radnickog vjeća ... ja presretna prosla iz prve i dobila 3(wiiiiiiiiiii ),ostale tri curke koje su bile samnom isto su prosle znam da su imale osnovnu mirovinu,onda troskove koje osiguranik snosi u obveznom zdrastvenom,nabroji osiguranike u zdrastvenom,raspored radnog vremena,probni rad...eto nesjecam se vise,sretno <3
Jučer sam bila kod Grgurev..
PITANJA: Mirovinski faktor, kad on iznosi 1,0 kod obiteljske mirovine, obveza obavješćivanja privremene nesposobnosti za rad, rokovi za obavijest, program zbrinjavanja viška radnika, kome ga poslodavac mora dostaviti, osnovna mirovina - def, koji je to mirovinski stup i kako se računa, pravo na mirovinsko kod nezaposlenih i koji uži krug korisnika ima to pravo-odgovor: samo oni koji su stekli pravo na novčanu naknadu i koji ispunjavaju uvjet za starosnu mir. (ali samo uvjet 65godina života a ne i uvjet 15god mirovinskog staža)
Ja sam zadnja bila kod Grgurev...sve četiri koje smo ušle-prošle...ja sam izvukla robni rad,obveze agencije za zapošljavanje prema radniku i sudjelovanje osiguranika u troškovima obveznog zdravstvenog osiguranja...pitanja baš i nisu lagana,bar ona koja izvlačiš iz mirovinskog i zdravstvenog...svima sretno na idućim rokovima...
evo ljudi..ja danasbila kod grgurev...prošla sam...nije bilo teško s tima da ima dosta pod pitanja al su vezana za pitanje s kartice...ušlo nas je 6 i pisali smo koncept..ženska je ok..zbilja nikako neuugodno iskustvo..meeđutim kako sam j bila prva ne znam kako su ostali prošli.. pitanja od mene: polazni faktor,obveze korisnika pri agenciji za zapošljavanje, korisnici rodiljnih i roditeljskih potpora..koliko sam gledala tua pitanja sva su vam na forumu osim jednog to ne znam na šta se odnosi a glasi nešto rizici mirovinskog osiguranja,pa nek me netko nadopuni...

evooo..informacijja danas su samo dvije cure kod grgurev pale...čak je i pala jedna petica
I ja sam prošla kod prof. Grgurev. Pitanja:
1. Godišnji odmor
2. Subjekti u službeničkom odnosu
3. Prava roditelja na obiteljsku mirovinu
Podpitanja: razmjerno korištenje godišnjeg odmora, uvijet za sklapanje ugovora o radu u gospodarstvu, koji se uvijeti moraju ispuniti na strani umrle osobe za obiteljsku mirovino a kada nije potrebno. Prof. Grgurev je dosta ozbiljna ali je sasvim korektna, ne cjepidlači, osnovne stvari moraju se znati. Sretno svima!
ej, ja sam prosla, bila sam kod prof.Grgurev, izvukla sam naknada umjesto koristenja godisnjeg odmora, naknada place i druge osobe osigurane u obveznom zdravstvenom osiguranju i jos dosta podpitanja; prenosenje godisnjeg odmora u drugu godinu, novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti... zena mi je bas cudna, kad kazes sta imas samo gleda u tebe ne kaze jel dobro jel ne, imala sam osjecaj da samo trazi sta necu znat... sve je to okej samo dok je četvorka u indeksu! sretno svima dalje, ja sam se dosta namucila sa tim!
eto.. ja sma pala radno kod Grgureve, iz razloga što nisam učila sitne detalje koje nisma smatrala bitnim i eto ona je cjepidlačila, tako da se sve mora učiti.
pitanja:
1.postupak odlučivanja radnika
2.prava na mirovinsko osiguranje nezaposlenih
3.zaštita maloljetnika na pojedinim poslovima
prošla kod grgurev danas! profesorica je stvarno super i osim postavljenih pitanja dosta postavlja okolna podpitanja, ali traži osnove za prolaz.. ništa više! pitanja su bila: 1. posebni uvjeti kod roditelja za stjecanje prava na obiteljsku mirovinu 2. naknada u slučaju neiskorištenog godišnjeg odmora 3. radnopravne značajke kod službeničkih odnosa.. plus podpitanja: 1. koji se uvjeti moraju ispuniti na strani umrlog korisnika kod obiteljske mirovine, u kojem slučaju neće bit važna dužina mirovinskog staža, da li se neiskorišteni godišnji može prenjeti u iduću godinu, pod kojim uvjetima i do kojeg datuma.. sretno!
Mene je na prošlom roku pitala tko isplaćuje naknadu plaće za vrijeme bolovanja, na koji način, i između ostalog za vrijeme rodiljnog i roditeljskog dopusta...kako se obračunava, ali to je sve čega se dotakla s tim u vezi..
prof grgurev ti pita sve, ali stvarno sve! ne želim nikoga plašit, ali ja sam bila kod nje na prošlom roku i puno ljudi je izvuklo pitanja koja se ovdje na forumu nisu spominjala!
Ja sam ti kod nje bila na prošlom roku i prošla sam, ali na jedvite jade i to samo svojom krivnjom. Ovaj ispit je težak i treba stvarno dosta vremena i truda uložiti za njegovo savladavanje, po mom iskustvu više nego za ostale na našem faxu. Kad uđeš u kabinet izvučeš 3 kartice s pitanjima, pišeš koncept i onda počinje ispitivanje. Pričaš ono što si napisao, a ona ti postavlja još dosta potpitanja na koja očekuje odgovore, ta potpitanja mogu biti i izvan pitanja koje si izvukao(npr.ja sam izvukla isključenje člana rad.vijeća i poništavanje izbora za rad.vijeće, a pitala me i u kojim stvarima vijeće suodlučuje s poslodavcem). Nadam se da te nisam previše uplašila. Sretno na ispitu!
Evo i ja sam riješila ovaj ispit i to teškom mukom kod Grgurev pokupila dvojku. Izvukla sam:eek:blik u kojem se sklapa ugovor o radu, poništenje izbora za radničko vijeće, isključenje člana rad.vijeća(tu sam nekaj muljala jer nisam imala pojma), ozljeda na radu i njen značaj u mirovinskom osiguranju.
Evo danas bila kod prof.Grgurev, izvukla dvojku ko kuća, mada sam u jednom trenu mislila da će me rušiti. Ljudi, mislim da je osim mene bilo još svega troje sretnika, nije baš neki prosjek.. Ugl.pita dosta u detalje, otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, isplata plaće i naknade plaće, prava i podjela obiteljske mirovine, ali sve u detalje-da li udovac/udovica gubi pravo ako ponovno stupi u brak, ako ima dijete, šta onda; teret isplate naknade plaće, primjerena plaća, kome se u kojem slučaju obratiti ako ne prihvaćaš otkaz s prijedlogom izmjenjenog ug.o radu... Kolektivni ugovori-proširena primjena, tko odobrava, zašto, kako, produženo djelovanje, koje odredbe, invalidnost-sve do u detalje, prava, oblici, mogućnosti, diskriminacija-sve, oblici, šta učiniti, kome u kojem roku...Puno sreće svima na drugom roku!
ja bila isto kod gregurev al u zadnji čas odustala..ugl..mene na prošlom roku isto na prvom pitanju rušila..i ja stavrno više nezz kak da se to sve naučim..ugl..imam pitanjce..ZOZO-kolko detaljo to traba..jel treba sve znat nabrojat recimo:što spada pod totalno oslobođenje od plačanja,što zavod plaća u visino od 85%,75%..itd..jer toga ima pre puno..a o onim naknadam kasnije da i ne govorim..totalno zbunjujuće..zapravo..meni je to sve tolko slićno..a opet različito.. ;(
danas kod grgurev ljudi padali ko kruške, a hrpa ljudi nije ni došla možda oko 5-8 ljudi po grupi. padalo se i te kako na prvim pitanjima.

ja nadobudno išla odgovarat prvo pitanje redoviti otkaz ugovora o radu jer sam mislila da od tri pitanja najbolje znam i jesam, dok nije počela postavljat hrpu pod pitanja s primjerima.
ostala nisam ni dočekala da kažem, a bila su, prava korisnika rodiljnih i roditeljskih potpora, i osnovna mirovina.
Molim vas pomozite mi sa pitanjima kod prof. Grgurev!!
1. zasnivanje radnog odnosa u gospodarstvu (ima dosta pitanja u vezi gospodarstva, a nisam to nigdje vidjela, gdje je to uopće?)
2. nezaposlena osoba-sva prava i novčane naknade
3.sporazumni prestanak uor
4. radni službenici
1. napredovanje drž.službenika
2. štrajk
3. poslovi koji se ne prekidaju za vrijeme štrajka
4. novčane naknade za vrijeme bolovanja
5. prava na rodiljne i roditeljske potpore
6. najniža mirovina
7. uznemiravanje, što je
8. mirovinska formula
9. kolektivni ugovor
10. proširena primjena kol. ugovora
11. sudski raskid ugovora o radu
12. socijalni razlozi kod otkaza
13. prekovremeni i preraspodjela rada, pita koliko traje prekovremeni rad,treba reći 8 sati tjedno, 32 sata mjesečno i 180 sati godišnje
14. noćni rad i noćni radnik
15. postupak o suzbijanju diskriminacije
16. premještaj drž.službenika
17. obveze drž. službenika
18. mogu li drž.službenici raditi na određeno vrijeme
19. u.o.r. na određeno vrijeme
20. nalozi drž. službenika
21. odbor sindikata za kolekt.pregovore
22. program zbrinjavanja viška radnika
23. liste lijekova
24. sudjelovanje u troškovima zdras. zaštite
25. tko je invalid rada
26. koji su mirovinski faktori kod invalidske mirovine
27. postupak ostvarivanja prava na invalidsku mirovinu
28. postupak ostvarivanja prava na mirovinsko osigur. NA i IZ
29. neposredna opasnost od nastanka invalidnosti
30. tko može zamijeniti suglasnost radničkog vijeća (sudska ili arbitražna odluka)
31. kontrolni pregled i revizija
32. sastav službeničkog i višeg službenič.suda
33. poširena i produžena primjena kolek. ugovora
34. pridodani staž
35. ima li tjelesno ošteć. veze s radnom sposobnošću (nema)
36. prijenos ugovora na poslodavca i u kojem slučaju, pa odredbe i kad se koristi u proširenim kol.ugovoru ili produženoj primjeni
37. zasnivanje radnog odnosa
38. godišnji odmor
39. preraspodjela radnog vremena
40. osnovna mirovina
41. kontrolni pregled u mirovinskom osiguranju
42. naknada za tjelesno oštećenje
43. tko je aktivni tražitelj zaposlenja
44. segregacija
45. naknada plaće za vrijeme privremene nesposobnosti za rad
46. što ulazi u osnovicu kod naknade plaće
danas sam bila na ispitu kod gegurev i prosla.
zena je ok, ugodna atmosvera, da ti da razmislis, pomogne da te navede na pravi odgovor, voli komunikaciju a i zakljucivanje
ispit je takav da se ude nutra svatko izvuce 3 kartice i na svakoj kartici je jedno pitanje. onda pises koncept na papir (nemoras ak neces) i potom odgovaras na pitanja ta tri kojim redom hoces.
kod svakog pitanja postavi nekoliko potpitanja.
ja sam izvukla:
1. naknada place z obveznom zdr. osiguranju (nabrojiti one 3 vrste i pitala je na ciji teret se isplacuje, jos par pitanje kojih se ne mogu sjetiti vise)
2. sudska zastita radnika
3. kolektivno pregovaranje(sve prakticki o kolektivnm ugovorima, prosirena produzena primjena..)
i pitanje za visu ocjenu je bilo zastita dostojanstva radnika

eto sretno svima na ispitu koji budu ubuduce kod nje.
jedino mogu napomenuti kolko sam skuzila da prof vukorepa manje trazi i postavljam manje pitanja.
ali sve u svemu prof gregurev je just fine
I ja sam danas prošla kod Grgurev.
Moja pitanja su bila:
1. Ugovor o radu na određeno vrijeme
2. Preraspodjela radnog vremena
3. Invalidnost u obveznom mirovinskom osiguranju
Uz ta pitanja mi je postavila i potpitanja.
Sve u svemu vrlo je smirena i daje ti vremena da se prisjetiš ako zablokiraš.
Sretno svima ubuduće!
disciplinska odgovornost drž.službenika
dali se na namještenike primjenjuje ZDS(ne,opći propisi o radu),
načini prestanka ugovora o radu,
otkaz odlukom nadležnog suda,prava iz mirovinskog osiguranja,
tko ima pravo na osnovnu mirovinu i kako se izračunava
radno vrijeme(puno,nepuno,skraćeno-razlika u plaćama),
zasnivanje radnog odnosa državnih službenika,
naknada zbog tjelesnog oštećenja(da li kod tjelesnog oštećenja dolazi do smanjenja radne sposobnosti)
radničko vijeće (treba reći ovlasti, kada se formira i kada daje suglasnost, a kada se poslod. savjetuje), obiteljska mirovina,
naknada plaće iz obveznog zdravstvenog
razlika staž osiguranja i mirovinski staž
profesionalna rehabilitacija
otkaz skrivljenim ponašanjem
izvanredni otkaz
prestanak u.o.r. u gospodarstvu
izračun mirovine
tko ostvaruje pravo na osnovnu mirovinu
prava za vrijeme nezaposlenosti
izvanredan otkaz
naknada za tj. oštećenje
avm
prestanak r.o. kod državnih službenika, posebno o otkazu
zasnivanje r.o. kod namještenika
kolektivni ugovor (predmet,sadrzaj,vrste,prosirena i produzena primjena )
disciplinska odgovornost drz sluzbenika
godišnji odmor(te koja kategorija radnika može se godišnjim odmorom u cijelosti koristiti u sljedećoj kalendarskoj godini to su: članovi posade broda, radnik na radu u inozemstvu ili radnik koji je bio u vojnoj službi),
zasnivanje radnog odnosa dr.službenika,
izračun mirovine(sve objasniti)
za višu ocjenu pita koje osobe imaju pravo na osnovnu mirovinu
ugovor na određeno vrijeme
pravo na invalidsku mirovinu
disciplinska odg.drž.službenika

načini prestanka u.o.r.
pravo na prof.rehabil
pravo nezaposlene osobe na novčanu naknadu

otkaz skrivljenim ponašanjem radnika
izračun mirovine
pravo nezaposlene osobe na mirov.osiguranje

2)primjerena plaća
3) sve o radnim službenicima
4)sve vrste otkaza
5)invalidska mirovina
6)formula mirovine
8)nn za vrijeme bolovanja
9)pravo radnika na plaću
10)nezaposlena osoba sva prava i objasnit nn i miro.osig
11)posredovanje pri zapošljavanju?
12)sporazumni prestanak uor
13)sudski raskid uor
obiteljska mirovina
ugovor o radu na neodređeno vrijeme
disciplinska odgovornost drž. službenika
prava nezaposlene osobe
ugovor o radu na određeno vrijeme
načini prestanaka ugovora o radu
pravo na profe.rehabilitaciju
pravo radnika na plaću
prestanak radnog odnosa drž.službenika
izračun mirovine
posebna zaštita malodobnika
sadržaj kolektivnog ugovora
na čiji teret pada plaća kod naknade bolovanja
postupak kod redovitog otkaza o skrivljenom ponašanju radnika
pravo nezapos.osobe na mirov.osiguranje
sudski prestanak ugovora o radu
uloga radničkog vijeća kod otkaza
naknada zbog tjelesnog oštećenja
totalno se slažem sa zokijem. ja isto pala na prvom pitanju kod prof Gregurev. ostala zaprepaštena. pitanje je bilo o redovitom otkazu.počnem pričat i sve ok, nabrojim one 3 vrste i krivo imenovah zadnjega, rekla da je kršenje prava iz radnog zakonodavsta a trebalo je reči otkaz skrivljen ponašanjem radnika. nije da sam rekla neku glupost pa da me ruši zbog toga..i da ti neda priliku da odg na ostala 2 pitanja. užas..nadam se da neću dr. rok bit kod nje
redoviti otkaz Uor
- prava nezaposlenih
- obiteljska mitrovina
- prestanak radnog odnosa drž.službenika i u gospodarstvu
- uznemiravanje i spolno uznemiravanje

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
evo prof grgurev pitanja
- ugovor na određeno vrijeme
- disciplinska odgovornost drž.službenika
- osnovna mirovina
- Radnička vijeća
- invalidska mirovina
- naknada štete zbog tjelesnog oštećenja
- prava iz obveznog zdrav.osiguranja
- godišnji odmori
- izračun mirovine
- zasnivanje radnog odnosa drž.službenika

Profa je ok i trudi se izvuć nešto iz tebe, ali ako se ne znaju neke osnovne stvari pad je zagarantiran... uz 3 glavna pitanja postavi puno potpitanja.
1. ugovor o radu na određeno
2. disciplinska odgovornost državnih službenika
3. osnovna mirovina (bonus pitanje: invalidska mirovina)
nisam sigurna da li je itko prošao danas kod gregurev... ja nisam, odgovorila sam super na prva dva pitanja, onda sam krenula treća pa joj je zavonio mobitel... tu su joj se malo živci nategnuli (dalo bi se primjetiti) i moje treće nije bilo zadovoljavajuće... ni za prolaz... a prije toga mi je rekla da misli da razgovaramo o trojici... a kada ono, prazan index
očito joj nije dan
bok bio danas kod grgurev i pao na prvom pitanju ogorčen sam i razočaran profesoricom prvo pitanje mi je bilo radničko vijeće njega sam malo slabije naučio ali zato mi je mogla postaviti zamjensko pitanje ili me bar pustiti da pokušam odgovoriti na drugo i treće ne nego odamh me ruši pa što onda postavlja tri pitanja nije mi jasno, uopće ne daje šansu da studenti dokažu i pokažu da su učili počneš katastrofa ja sam fakat učio i znam dosta toga a kaj kad nisam dobio šansu da uopće pokažem to na drugom pitanju ma nadam se da će prof pročitat ovaj post i zapitat se vezano za svoje ispitivanje drugo pitanje mi je bilo inv. mirovina a treće zasnivanje radnog odnosa u dr.sl. ma puknuo bi od bijesa, ništa na rok u 7.mj još hoću reći suosjećam s kolegicama koje su isto srušene na prvom pitanju.
slušala ispit na prošlaom roku kod Grgurev...diskriminaciju piat one vrste izravna i neizravna...taj zakon nauči,a ovo o Eu ne moraš znati...ali se mora znat dobro zakon o radu da bi prošao...sretno!ja se napokon bacam na učenje!
radničko vijeće (treba reći ovlasti, kada se formira i kada daje suglasnost, a kada se poslod. savjetuje), obiteljska mirovina, naknada plaće iz obveznog zdravstvenog,
pita mnogo podpitanja, baš ono traži da znaš ali ok je.
Evo, prošla sam jućer kod prof.Grgurev! Pitanja:radno vrijeme(puno,nepuno,skraćeno-razlika u plaćama),zasnivanje radnog odnosa državnih službenika,naknada zbog tjelesnog oštećenja(da li kod tjelesnog oštećenja dolazi do smanjenja radne sposobnosti)
U zagradi su neka potpitanja!
ja sam prošla kod prof.grgurev,dobila 3.evo pitanja:disciplinska odgovornost drž.službenika te dali se na namještenike primjenjuje ZDS(ne,opći propisi o radu),načini prestanka ugovora o radu,otkaz odlukom nadležnog suda,prava iz mirovinskog osiguranja,tko ima pravo na osnovnu mirovinu i kako se izračunava.prof.je dobra,al normalno mora se znati sve.
slušala sam ispit kod nje,meni se čini da je dobra,uđeš postavi ti tri pitanja i pišeš koncept i onda odgovaraš,ali dok odgovaraš postavi još puno potpitanja,tako da moraš znati gradivo.
jedna cura je odgovarala i nije znala treće pitanje pa ju je pitala neko drugo koje je znala pa je prošla.
moj savjet je da pogledaš pitanja na forumu od grgurev,daje i više ocjene ako vidi da znaš.

pitanja npr.razlika staž osiguranja i mirovinski staž?
otkaz skrivljenim ponašanjem
izvanredni otkaz
prestanak u.o.r. u gospodarstvu
izračun mirovine
tko ostvaruje pravo na osnovnu mirovinu
prava za vrijeme nezaposlenosti
Dobila sam 3 kod prof Gregurev. Pitala me je godišnji odmor(te koja kategorija radnika može se godišnjim odmorom u cijelosti koristiti u sljedećoj kalendarskoj godini to su: članovi posade broda, radnik na radu u inozemstvu ili radnik koji je bio u vojnoj službi),
zasnivanje radnog odnosa dr.službenika, te izračun mirovine(sve objasniti) za višu ocjene me je pitala koje osobe imaju pravo na osnovnu mirovinu. Prof je dobra, mora se znati! Pada se na prvom pitanju ako se ne znaju neke osnove npr. zasnivanje radnog odnosa, otkaze i sl.
Polozila danas kod Grgurev pa evo pitanja; Kolektivni ugovor-(sve me ispitala predmet,sadrzaj,vrste,prosirena i produzena primjena )
-Prof.reh
-Disc odgovornost drz sluzbenika

zenka je u redu,ali milijun podpitanja postavlja..
Evo mojih pitanja kod Grgurev :
- izvanredan otkaz
- naknada za tj. oštećenje
- avm
- prestanak r.o. kod državnih službenika, posebno o otkazu
- zasnivanje r.o. kod namještenika

Profa je ok, mada traži razumijevanje, kojeg ja baš nisam imala jer sam više naštrebala sve na pamet. Prošla sam svejedno.
1)kod nje sve moraš znat o kol.ugovorima i UOR!JER JE TO ONA U KNJIZI NAPISALA.
2)PRIMJERENA PLAĆA
3)POGOTOVO SE MORAŠ NAUČIT SVE O RADNIM SLUŽBENICIMA
4)ISTO SVE VRSTE OTKAZA
5)INVALIDSKA MIRO
6)FORMULA MIROVINE
7)U BITI MIROVINSKO MORAŠ ZNAT SVE,JER TE UZ PITANJE POSTAVI JOŠ NEKO POTPITANJE
8)NN ZA VRIJEME BOLOVANJA
9)PRAVO RADNIKA NA PLAĆU
10)NEZAPOSLENA OSOBA SVA PRAVA I OBJESNIT NN I MIRO.OSIG
11)POSREDOVANJE PRI ZAPOŠLJAVANJU?
12)SPORAZUMNI PRESTANAK UOR
13)SUDSKI RASKID UOR
sve ovisi koju cjelinu te bita i onda uzme jos jedno potpitanje od te cjeline
jesam slušala sam njeno ispitivanje,postavi podpitanja ali vezana za ta 3 pitanja,ali ako i krivo odgovoriš ide dalje,prođe kroz cijelo gradivo i onda te ocjeni,da vidi što si bolje i lošije naučila.
npr prof grgurev ti postavi tri pitanja i ako ih znaš odgovoriti to je to nejde u detalje tipa ovih tvojih pitanja.

pitanja

ugovor na određeno vrijeme
disciplinska odg.drž.službenika

načini prestanka u.o.r.
pravo na prof.rehabil

otkaz skrivljenim ponašanjem radnika
izračun mirovine
pravo nezaposlene osobe na mirov.osiguranje

postavlja jasna i konkretna pitanja,nejde u detalje.
obiteljska mirovina
ugovor o radu na neodređeno vrijeme
disciplinska odgovornost drž. službenika
prava nezaposlene osobe
mislim da je bilo i pitanje vezano za rodiljni i roditeljski dopust, nisam ziher

uglavnom, ja sam odgovarala i prva tri pitanja su bila moja, usput postavlja potpitanja vezana za gradivo srodno tim tzv. ''glavnim'' pitanjima da vidi dal povezuješ stvari, jako jako ugodna profesorica, smirena, za svaku pohvalu
kad bi barem svi bili ko ona

ne mogu se sjetit ostalih pitanja, ali četvero nas je došlo na ispit a samo smo dvoje odgovarali jer su dvije cure odustale.
ugovor o radu na određeno vrijeme
načini prestanaka ugovora o radu
pravo na profe.rehabilitaciju
pravo radnika na plaću
prestanak radnog odnosa drž.službenika
izračun mirovine
posebna zaštita malodobnika
sadržaj kolektivnog ugovora
na čiji teret pada plaća kod naknade bolovanja
postupak kod redovitog otkaza o skrivljenom ponašanju radnika
pravo nezapos.osobe na mirov.osiguranje
sudski prestanak ugovora o radu
uloga radničkog vijeća kod otkaza
naknada zbog tjelesnog oštećenja

piše se koncept u kratko,postavlja 3 pitanja i kad se odgovara pita još pitanja između,slično prof grgić,daje visoke ocjene za prolaz ako se pokaže znanje toga što pita,ugodna ,smirena.
također preporučam čitati detaljnije jer o asistentici Grgurev je već pisano
ako ništa onda barem pitanja sa ispita (ja osobno slušala i napisala ih ovdje)
ona je jedno kratko vrijeme ispitivala jer se spremala, a zatim i otišla na porodiljni, pa zato o njoj ima manje info, ali ih IMA
oni koji su kod nje i odgovarali, sada su sigurno već diplomirali i nestali s foruma
a u zadnju godinu dana ona nije ispitivala, tak da ti nitko ni nema za dati friške info
ja bih rekla da je za zeru stroža od prof. Vukorepe
1. Primjerena plaća
2. Osnovna mirovina
3. Naknada plaće tijekom bolovanja

1. Ugovor o radu na određeno vrijeme
a) postoji li iznimka od pravila da se ne smije sklopiti više uzastopnih ugovora o radu na određeno vrijeme?
b) ugovor o radu na određeno vrijeme za stalne sezonske poslove
- što se ugovara tim ugovorom?
- na što se i u kojem roku obvezuje poslodavac, a na što radnik i što ako radnik odbije?
2. Izračun mirovine
a) kako se izračunavaju osobni bodovi?

1. Volonterski rad
a) zašto je bitno radno iskustvo?
b) može li trajati duže od godine dana?
c) bitni elementi radnog odnosa?
d) što se iz radnog prava primjenjuje na volonterski rad?
2. Razlika između državnog službenika i radnika u gospodarstvu
a) koje su razlike u zasnivanju radnog odnosa?
b) kako se postaje državnim službenikom i temeljem čega stupaju u radni odnos? Imaju li ugovor o radu ili nešto drugo? Tko odlučuje o njihovu prijmu u službu?

1. Uloga radničkog vijeća pri otkazivanju ugovora o radu
2. Razlika između radnog odnosa državnog službenika i radnika u gospodarstvu
3. Obiteljska mirovina

1. Otkaz uzrokovan skrivljenim ponašanjem radnika
2. Sustav zdravstvenog osiguranja u RH
3. Profesionalna rehabilitacija

1. Prava radnika na plaću
2. Osnovna mirovina
3. Obveze poslodavca glede zaštite na radu

1. Naknada zbog tjelesnog oštećenja
2. Pravo na godišnji odmor
3. Naknada plaće tijekom bolovanja i rodiljnog dopusta

1. Pravo na invalidsku mirovinu
2. Izvanredni otkaz i razlozi za njega
3. Disciplinska odgovornost državnih službenika

1. Proširena primjena kolektivnih ugovora
2. Obveze poslodavca glede zaštite na radu
3. Obiteljska mirovina
eto, ja sam danas bila kod Gregurev i pala sam .Pitanja su mi bila super ali nisam dobila priliku ni odgovoriti do kraja ni na prvo.Kod pisanja koncepta jedna od kolegica mi je lupila u moj konc.i pokazivala svoje pitanje a profa je vidjela.Opomenula nas je i ...mislim da je mislila kako ja prepisujem.UH
ljudi ja prošla kod grgurev. dobila 4. pitanja su bila
1. pravo na inv.mir
2. produž. i prošir. primjena kol. ug
3. prava iz ZOZO

pitala me je sve u detalje o ta tri pitanja i sve sam znala.

dosta je ljudi padalo, čak mislim da ih je više palo nego prošlo, ali pitanja su bila jako dobra, kako su izlazili tako su govorili što ih je pitala i moram se pohvaliti da sam znala 95 % toga što je i ostale pitala...
ja sam bila danas kod grgurev na ispitu i prosla, bilo je super, prof je bila ok

moja pitanja: godisnji odmori
disciplinska odg drz. sluzbenika
prijevremena starosna mirovina

i pitala me jos neka potpitanja
ja sam prva odgovarala i bila je ok, neznam kak je bilo dalje
Grgurev je na glasu kao najtolerantnija!
Međutim postoji i kod nje određen dio literature koji jednostavno moras briljirati (Kolektivni ugovori koje je ona u knjizi napisala) jer ako se na tome kiksa nema povratka!!

Stravicno los odaziv za ispit kod Zgotovca!!
A dalo se proci!!
On je bio korektan i presretan sto je expresno zgotovio posao!!
Chepka je,ako se nevaram, od euforije i literaturu posijala...razumljivo, ionako jpj vise ne treba!!
E pa svaka cast Chepka!!!
Kod nje ulazi po 3,4, ljudi...dvoje piše koncept dok treći odgovara. Za koncept imaš negdje 10 min vremena, sasvim dovoljno.Postavlja po 3 pitanja iz 3 različita djela (mirovinsko, zdravstveno i dr.), ako jedno od ta 3 pitanja ne znaš, postavi ti neko zamjensko pitanje iz tog djela. Rušit će te ako ne znaš neko po njoj važno pitanje, npr. formule iz mirovinskog i sl. Ukratko žena je sasvim ok i pravedna!!!

jelka

Mozda neki dojmovi kod prof. Vukorepe?? Hvala...
stvarno je ugodno odg. kod nje, mene nije davila sa podpitanjima, ako znaš neće davit... meni bilo prvi put, 3 pitanja na to odg. i to to bez ikakvih podpitanja ili ulaženja u detalje

monii

stvarno je ugodno odg. kod nje, mene nije davila sa podpitanjima, ako znaš neće davit... meni bilo prvi put, 3 pitanja na to odg. i to to bez ikakvih podpitanja ili ulaženja u detalje
Vise sam se posvetila ucenju gradanskog, ali sam prijavila i radno i namjeravam izaci... mislim - pa ionako izvlacimo kartice s pitanjima, mozda me pogode ona koja znam..pogotovo ako ne gnjavi s potpitanjima.. Ucim najvise iz zakona, i pratim skriptu... kak si ti ucila? Hvala na odgovoru :)))

martex

Vise sam se posvetila ucenju gradanskog, ali sam prijavila i radno i namjeravam izaci... mislim - pa ionako izvlacimo kartice s pitanjima, mozda me pogode ona koja znam..pogotovo ako ne gnjavi s potpitanjima.. Ucim najvise iz zakona, i pratim skriptu... kak si ti ucila? Hvala na odgovoru :)))
uz zakone, po kojoj skripti učiš? Hvala.

monii

Tu iz skriptarnice, zove se Radni odnosi u RH... ima 117 strana, na naslovnoj pise : By Sunce, Felicity, Pepy, Claire, Martex. Citala sam par postova prije, cura je ucila po zakonima i paralelno po toj skripti i prosla.

majolada

Tu iz skriptarnice, zove se Radni odnosi u RH... ima 117 strana, na naslovnoj pise : By Sunce, Felicity, Pepy, Claire, Martex. Citala sam par postova prije, cura je ucila po zakonima i paralelno po toj skripti i prosla.
da ali cura je učila po zakonima a u skripti je samo provjeravala ako joj nije bilo nešto jasno napisano u zakonu ali treba se jako paziti jer je skripta zastarjela

monii

Da da, vise se oslanjam na zakone, po skripti samo ponavljam recimo, al bas ucim iz zakona, najnovije sam skinula s katedre...hvala na upozorenju :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks