Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
evo, probat ću, pak nek me netko ispravi ako krivo napišem..imam par pitanja kod kojih se dvoumim,pa ako ih netko zna neka pliz odgovori!
1. koja je definicjia radnog vijeka?
2. iz kojeg se stupa plaća osn.mirovinsko? (drugog ?)
3.za koju vrstu mirovine je bitan mirovinski faktor? (jel to neko trik pitanje?)
4. zanimju me ti zadaci koje zna zadat na ispitu vezni uz izračun mirovine, jel žena zakomplicira stvar ili su zadaci jednostavni? i da li se smiješ služiti tablicama,pošto ima puno tih različitih faktora za izračun!!! (kod kompliciranih zadataka)
Ta podjela nigdje izričito ne piše, a dala ju je prof.Jelčić na predavanjima i to je bit cijelog mirovinskog.Jel mi može neko reć di se nalaze oni osigurani rizici mirovinskog osiguranja??U zakonu ili?
krvo sam postavila treće pitanje.evo, probat ću, pak nek me netko ispravi ako krivo napišem..
1. radni vijek bi bio ukupan broj godina, od osiguranikove 20 godine života (SSS), pa do trenutka kada stekne pravo na starosnu mirovinu ili nastane invalidnost temeljem koje stječe pravo na invalidsku mirovinu.
(kod VŠS, odnosno VSS počinje se računati od 23., odnosno, 26. godine života)
2. 1.stup
3. mirovinski faktor je i u općoj mirovinskoj formuli (M=OB*MF*AVM), u formuli za najnižu mirovinu (Mmin=MS*PF*MF*AVNM) i u formuli za najvišu mirovinu (Mmax=OBmax*MF*AVM).
ja bih rekla da je MF bitan za sve vrste mirovine jer je naveden za svaku pojedinu, u čl. 80. ZOMO-a.
4. prof.jelčić je naglasila nekoliko puta da nikada ne traži da se računa mirovina na ispitu, iako čula sam da asistenti ponekad daju takav zadatak.
znam samo br.2 visina naknade je 100% od osnovice kada je došlo do spriječenosti za rad zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti. uglavnom, u pitanju si imala i odgovor...jel zna netko:
1. osnovica za određivanje novčane naknade radi privremene spriječenosti za rad? (takvo sam pitanje našla)
2. Kad je visina naknade 100% od osnovice ako je došlo do spriječenosti za rad kao posljedica ozljede na radu ili profesionalne bolesti?
unaprijed zahvaljujem...
imam ih svega nekoliko zabilježenih, pa ako netko zna još koje, neka napiše.koja su to njena pitanja sa zviezdicama?
evo još nekihkoja su to njena pitanja sa zviezdicama?
Osigurani status + osigurani Rizik + Uvjeti = PravaJel može neko objesnit ovu formulu P = O + R(T) + U?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.