Ako netko zna odgovore,neka odgovori,hvala unaprijed.
Profesionalne bolesti i njihov značaj u mirovinskom?naglasak na značaj u mo.
Ozljeda na radu i značaj u ZOO(zdravstvenom osiguranju)?
Prof. bolesti su određene bolesti izazvane dužim i neposrednim utjecajem procesa rada i uvjeta rada na određenim poslovima na osnovi kojih oboljela osoba ima svojstvo osiguranika.
Značaj u mirovinskom osig. - pravo na obiteljsku mirovinu bez obzira na dužinu mirovinskog staža jer je smrt osiguranika nastupila iz profesionalnih razloga.
Ozljeda na radu
1. svaka ozljeda osiguranika izazvana neposrednim i kratkotrajnim mehaničkim, fizikalnim ili kemijskim djelovanjem,...
2. ...
3. ... itd. sve je nabrojano u čl. 37 Zakona o mirovinskom osig.
Značaj u zdravstvenom osig. - osiguranicima se osigurava:
1. zdravstvena zaštita i provođenje mjera radi otkrivana i sprečavanja ozljede na radu
2. sve vrste medicinskih pomoći i ortopedskih pomagala te med. rehabilitacija
3. naknada troškova prijevoza u svezi s korištenjem zdravstvene zaštite
4. naknada plaće za sve vrijeme trajanja bolovanja
za vrijeme bolovanja osig. pripada naknada plaće u 100%-nom iznosu od naknade plaće i to bez obzira na prethodno osiguranje, naknada se isplaćuje na teret poslodavca
Eto, to bi bilo po onome što ja znam, ako nije točno mmolila bih da netko eventualno ispravi.
Nadanm se da sam pomogla,:wink5:
Ako netko zna odgovore,neka odgovori,hvala unaprijed.
Profesionalne bolesti i njihov značaj u mirovinskom?naglasak na značaj u mo.
Ozljeda na radu i značaj u ZOO(zdravstvenom osiguranju)?
Prof. bolesti su određene bolesti izazvane dužim neposrednim utjecajem procesa rada i uvjeta rada na određenim poslovima na osnovi kojih oboljela osoba ima svojstvo osiguranika.
Značaj u mirovinskom osig. - pravo na obiteljsku mirovinu bez obzira na dužinu mirovinskog staža jer je smrt osiguranika nastupila iz profesionalnih razloga.
Ozljeda na radu
1. svaka ozljeda osiguranika izazvana neposrednim i kratkotrajnim mehaničkim, fizikalnim ili kemijskim djelovanjem,...
2. ...
3. ... itd. sve je nabrojano u čl. 37 Zakona o mirovinskom osig.
Značaj u zdravstvenom osig. - osiguranicima se osigurava:
1. zdravstvena zaštita i provođenje mjera radi otkrivana i sprečavanja ozljede na radu
2. sve vrste medicinskih pomoći i ortopedskih pomagala te med. rehabilitacija
3. naknada troškova prijevoza u svezi s korištenjem zdravstvene zaštite
4. naknada plaće za sve vrijeme trajanja bolovanja
za vrijeme bolovanja osig. pripada naknada plaće u 100%-nom iznosu od naknade plaće i to bez obzira na prethodno osiguranje, naknada se isplaćuje na teret poslodavca
Eto, to bi bilo po onome što ja znam, ako nije točno mmolila bih da netko eventualno ispravi.
Nadanm se da sam pomogla,:wink5: