AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

IVANA1102

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja imam potpuno drukcije videnje prof grgic...ne znam kad si ti bila, ali dok sam ja bila, bilo nas je 5-ero u sobi i samo je jedna zena pala jer nije znala da se ku potpisuje izmedu poslodavca i sindikata,a stvarno mislim da je to osnova osnova, cak opca kultura...mislim da je preof grgic fer i korektna...imas 3 pitanja koja su ti za dva,ako vidi da znas o cem pricas prekine te i prelazis na drugo pitanje...iz nekih kolega je doslovno izvlacila 2...mene je htjela pitati za 3 ali meni je 2 cist ok...danas sam prvi put izasla na radno i odmah polozila...ucila sam po zakonima pitanja koja se vrte kod nje...nista vise i nista manje...nije da se hvalim sad, ali mi je doslovno trebalo 2 dana za to da naucim...daleko od toga imala sam i jako puno srece sa pitanjima...mislim da nisam mogla izvuci tri laksa pitanja od onih mojih...pitanja su mi bila:nocni rad, nocni radnik i zabrana rada nocu, izbori za radnicko vijece te staz osiguranja u obveznom mir. osiguranju...jako opustena atmosfera, imas vremena za razmislit, izvlaci dvojku iz tebe... neke osnove moras znati, ali moje misljenje je da te osnove su opca kultura i da stvarno ako to ne znas nisi ni zasluzio proci...eto toliko o mojim dojmovima sa danasnjeg ispita...samo pozitiva... sretno svima...

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja imam potpuno drukcije videnje prof grgic...ne znam kad si ti bila, ali dok sam ja bila, bilo nas je 5-ero u sobi i samo je jedna zena pala jer nije znala da se ku potpisuje izmedu poslodavca i sindikata,a stvarno mislim da je to osnova osnova, cak opca kultura...mislim da je preof grgic fer i korektna...imas 3 pitanja koja su ti za dva,ako vidi da znas o cem pricas prekine te i prelazis na drugo pitanje...iz nekih kolega je doslovno izvlacila 2...mene je htjela pitati za 3 ali meni je 2 cist ok...danas sam prvi put izasla na radno i odmah polozila...ucila sam po zakonima pitanja koja se vrte kod nje...nista vise i nista manje...nije da se hvalim sad, ali mi je doslovno trebalo 2 dana za to da naucim...daleko od toga imala sam i jako puno srece sa pitanjima...mislim da nisam mogla izvuci tri laksa pitanja od onih mojih...pitanja su mi bila:nocni rad, nocni radnik i zabrana rada nocu, izbori za radnicko vijece te staz osiguranja u obveznom mir. osiguranju...jako opustena atmosfera, imas vremena za razmislit, izvlaci dvojku iz tebe... neke osnove moras znati, ali moje misljenje je da te osnove su opca kultura i da stvarno ako to ne znas nisi ni zasluzio proci...eto toliko o mojim dojmovima sa danasnjeg ispita...samo pozitiva... sretno svima...
neznam ni ja kad si ti bila,svaka čast što si ti to naučila za 2 dana i čestitam na prolasku.ne sjećam se tebe ni tvojih pitanja ali se sjećam ove žene što si spomenula i slažem se da nije znala osnove kolektivnog ugovora i onda ju je rušila i to mi je ok. al neznam da li si dobro pročitala moj post jer ako ga pročitaš vidjet ćeš da tu neš baš i ne štima.al njezin način ocjenjivanja je glup.ja imam njenih neznam koliko pitanja skupljenih...i sve sam ponavljala po njima.i znala sam praktički sve prva 2 pitanja i to u detalje ,na prvom me čak prekinula ,3. sam joj izreferirala ono što sam napisala u konceptu i samo me naknadno pitala nešto u vezi trudnica i kažem ti smotala sam se i nisam čak ni odgovorila a ona me odmah srušila.smatram ju nadobudnom znan.novakinjom i teško da ću promjeniti mišljenje.neželim ulazit u debate jer će nas još moderatori sankcionirat.u svakom slučaju svaka ti čast što si to sve naučila za 2 dana.da mi je tvoj mozak.pozdrav

IVANA1102

ma joj kakve debate...samo kazem svoje misljenje...ja sam rekla da sam imala vraske srece sa pitanjima jer su me potrefila lagana i ona koja sam cist ok znala...samo, moje je misljenje da i nije takav bauk zena...bar ne prema meni...a ja sam ti bila odmah poslje te zene...ti si odgovarala onda znaci poslje mene??

MARYYNNA

ma joj kakve debate...samo kazem svoje misljenje...ja sam rekla da sam imala vraske srece sa pitanjima jer su me potrefila lagana i ona koja sam cist ok znala...samo, moje je misljenje da i nije takav bauk zena...bar ne prema meni...a ja sam ti bila odmah poslje te zene...ti si odgovarala onda znaci poslje mene??
da ti si već prošla...mislim da znam koja si ti bila od nas 4 :) al moje iskreno mišljenje za tebe i kako si odgovarala je da si zaslužila puno više od 2...a ti reci kaj oćeš,pozdrav kolegice i sretno na daljnim rokovima

danchy13

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da li mi netko može odgovorit da li se treba ucit zakon o drž.službenicima i namještenicima?? studiram po starom programu i koliko znam mi trebamo učit 6 zakona?? ako mi netko može napisat sve zakone koji stari program treba ucit,da budem sigurna jer su to svi zakoni?! hvala vam unaprijed! :)

just_me

Prošla sam kod prf Grgić, moje mišljenje o njoj je pozitivno, ali ja sam skroz prva odgovarala pa neznam kakva je bila poslije mene, pitanja koja sam izvukla su bila: obveze korisnika prema radniku (agencija za privremeno zapošljavanje), pravilnik o radu, podjela i način podjele obiteljske mirovine. Dodatna pitanja , plaća, kako se određuje primjerena plaća, kolektivni ugovor...
Eto, sretno svima na drugim rokovima...

suzyc

da li mi netko može odgovorit da li se treba ucit zakon o drž.službenicima i namještenicima?? studiram po starom programu i koliko znam mi trebamo učit 6 zakona?? ako mi netko može napisat sve zakone koji stari program treba ucit,da budem sigurna jer su to svi zakoni?! hvala vam unaprijed! :)
Popis obvezne ispitne literature

Od 01. listopada 2011.

1. Knjige:

POtočnjak, Željko. Radni odnosi državnih službenika, u: Crnić, Ivica et al. Radni odnosi u Republici Hrvatskoj (ur. Potočnjak, Željko). Zagreb: Pravni fakultet u Zagrebu; Organizator, 2007., stranice: 803-819.

2. Zakonski tekstovi:

Radno pravo:
Zakon o radu (Narodne novine 149/09, 61/11);
Zakon o državnim službenicima (Narodne novine 92/05, 142/06-uredba, 77/07, 107/07, 27(08, 49/11)
Zakon o suzbijanju diskriminacije (Narodne novine 85/08);
Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama (Narodne novine 85/08, 110/08, 34/11);i
Zakon o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (Narodne novine 80/08, 94/09, 121/10).

Socijalno pravo:
Zakon o mirovinskom osiguranju (Narodne novine 102/98, 127/00, 59/01, 109/01, 147/02, 117/03, 30/04, 177/04, 92/05, 43/07 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U-I-1152/2000 i dr. od dana 18. travnja 2007. godine, 79/07, 35/08, 40/10 - Odluka USRH broj U-I-988/1998 od 17. ožujka 1998., 121/10, 139/10, 61/11): samo članci 1-126.a;
Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju (Narodne novine 150/08, 94/09, 153/09, 71/10, 139/10, 49/11): samo članci 1-67 i 103-111.

Na stranici katedre radnog prava nalaze se svi zakoni, pročišćeni tekstovi i od tamo se mogu isprintati.

čedomir

Može mi, molim vas, netko reći da li učite ovaj predmet samo iz onih 7 zakona ili i iz knjige i još onih dodatnih zakonskih tekstova???

MARYYNNA

može li mi netko reć što moramo znat iz Matične evidencije?Toga ima dosta u Zakonu...da li je dovoljno samo reći koji se podaci unosu,,,što obuhvaćaju i sl...ili moramo znati sve iz članka 100. i 101. Zakona o mirovinskom osiguranju...neda mi se više to učit ...-.-

čedomir

Može mi, molim vas, netko odg; skinula sam si zakone sa stranice sa katedre za rad.i soc.pravo; da li učite samo one "neslužbeno pročišćene tekstove" ili???

jadra

Može mi, molim vas, netko odg; skinula sam si zakone sa stranice sa katedre za rad.i soc.pravo; da li učite samo one "neslužbeno pročišćene tekstove" ili???
da, a mogu ti pomoći i ove skripte pitanja-odgovor iz skriptarnice

Andreja

može li mi netko reć što moramo znat iz Matične evidencije?Toga ima dosta u Zakonu...da li je dovoljno samo reći koji se podaci unosu,,,što obuhvaćaju i sl...ili moramo znati sve iz članka 100. i 101. Zakona o mirovinskom osiguranju...neda mi se više to učit ...-.-
ja sam o toj evidenciji učila samo općenito, dakle te stvari tko vodi evidenciju, koji podaci se unose, a ovo ostalo nisam :wink5:

MARYYNNA

ja sam o toj evidenciji učila samo općenito, dakle te stvari tko vodi evidenciju, koji podaci se unose, a ovo ostalo nisam :wink5:
e daj mi još samo reci ,ako znaš, što znači ono ''disciplinska odgovornost državnih službenika'' ,što tu trebam znat i gdje se to nalazi u Zakonu o državnim službenicima... :)

marxmaja

e daj mi još samo reci ,ako znaš, što znači ono ''disciplinska odgovornost državnih službenika'' ,što tu trebam znat i gdje se to nalazi u Zakonu o državnim službenicima... :)
to je ono o odgovornosti za lake i teške povrede službene dužnosti pri kraju zakona

Andreja

to ti je od članka 96. pa sve do 111. pa sti tu nauči koje su lake i kje su teške, ko odlučuje o kojima i tko ih određuje, vrste kazni, zastaru, što mora sadržavati zahtjev za pokretanje postupka, sastav sudova koji odlučuju o povredama.

danchy13

pozz..da li netko možda zna odgovor na ovo pitanje-da li se trudnice mogu osigurati u produženom osiguranju i ako mi netko može objasniti to pitanje..hvala unaprijed :)

MARYYNNA

Može li mi netko odgovoriti na ova pitanja:
1.Što se financira iz proračuna lokalnih jedinica?(to pita Gotovac,a neznam na što tu točno misli)
2.Stjecanje prava na doplatak i tko ga isplaćuje
3.U kojem je slučaju Zavod obvezan vratiti isplaćenu naknadu u roku od 8 dana od dana primitka zahtjeva
4.Služba medicine rada
5.Participacija
6.Tko financira socijalnu skrb
7.Kako se izračunava osnovica za mirovinu u slučaju prijevremene sprječenosti za rad
8.Kako UOR prestaje s obzirom na dob i staž osiguranja
9.Kod prijenosa ugovora na novog poslodavca gdje piše ono o tome kada se taj prijenos koristi u proširenoj i produženoj primjeni

HVALA

MARYYNNA

da li netko zna kako se zasniva radni odnos državnih službenika i namještenika ?? hvala
mislim da tu pričaš o prijmu u drž.službu,javni natječaj odnosno interni oglas...i mislim da je važno istaknuti RIJEŠENJE O PRIJMU U DRŽ.SLUŽBU na temelju kojeg se drž.službenici primaju na rad u drž.službu i njime je sve ostalo uređeno...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks