AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

Marko9

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
malo sam gledao skriptu od Sanjek i nema baš sve, tjst fali puno bar po pitanjima kaj sam skinuo s foruma... tak da...kaj da radim jer ovih 75 str. izgleda predobro da se sam po tome može proći; dal je netko prošel po tome ili... molim kolege dajte neki input...

Mike7

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
malo sam gledao skriptu od Sanjek i nema baš sve, tjst fali puno bar po pitanjima kaj sam skinuo s foruma... tak da...kaj da radim jer ovih 75 str. izgleda predobro da se sam po tome može proći; dal je netko prošel po tome ili... molim kolege dajte neki input...
Nitko nije mogao proći po tome jer smo skriptu dobili tek prije kojih tjedan dana.
Pa će kolege moći reči kakva je tek kad prođe sada prvi rok, ako ne i kasnije.
Ali ako ništa dobra je za ponavljati.
Malo sam ju pogledao i misli da zakon o radu i o mirovinskom su večinom cijeli u skripti (ima nešto što fali). A ovi ostali su dosta sažeti.
Naravno može se proći po njoj ako te pita pitanja baš iz nje. Ali to ti je uvijek rizik kao i na svakom ispitu.

comrad

Nitko nije mogao proći po tome jer smo skriptu dobili tek prije kojih tjedan dana.
Pa će kolege moći reči kakva je tek kad prođe sada prvi rok, ako ne i kasnije.
Ali ako ništa dobra je za ponavljati.
Malo sam ju pogledao i misli da zakon o radu i o mirovinskom su večinom cijeli u skripti (ima nešto što fali). A ovi ostali su dosta sažeti.
Naravno može se proći po njoj ako te pita pitanja baš iz nje. Ali to ti je uvijek rizik kao i na svakom ispitu.
da, slazem se...Sanjek skripta je ok, ali treba ju nadopunit po pitanjima sa foruma. nema toga puno, ali ima...

eto, mogu rec da sam ja danas iz prvog pokusaja prosao na ispitu zahvaljujuci (nadopunjenoj) Sanjek i Eriatarka skripti :D

ajd, i sreca me potrefila da sam izvukao;

obaveza obavjestavanja poslodavca o privremenoj nesposobnosti za rad
poslijedice organiziranja i sudjelovanja u strajku
staz osiguranja u obveznom mirovinskom osiguranju

ono sto sam znao, sa nekoliko potpitanja vezana uz navedena pitanja

no, ovisi o nastupu na usmenom, moze biti i dosta potpitanja zbog prolaza...tako da osim ovih gore skripti, pitanja sa ovog foruma, bilo bi dobro barem procitat zakone u cijelosti

ono kak sam ja ucio je da sam procitao skripte nekoliko puta, oznacio si njezina pitanja (bio sam kod prof. Grgurev) i odgovore i pratio ovu temu foruma

eto, ja jako sretan zbog prolaza i tu srecu zelim svima vama :wink5:

Tončica

comrad, koliko je vremenski bilo potrebno da naučiš i kako si učio, u smislu par sati dnevno ili svaki dan po cijeli dan? nemam baš neki osjećaj jer se nisam udubila previše u skripte i materijale...

comrad

comrad, koliko je vremenski bilo potrebno da naučiš i kako si učio, u smislu par sati dnevno ili svaki dan po cijeli dan? nemam baš neki osjećaj jer se nisam udubila previše u skripte i materijale...

ja sam nazalost nezaposlena osoba, tako da sam ajmo rec ucio kroz (vise citao)¸dva tjedna svakodnevno. nakon jutarnje kavice i web portala, pa sve do manje-vise odlaska na spavanje (oko ili iza ponoci)...uz naravno pauze, nekad krace, nekad duze...no, kako nije bilo nikakvih skripti iz ovog predmeta, nesto vise od mjesec dana prije roka krenuo sam si pisat u biljeznicu odgovore na pitanja iz Zakona o radu...

taman do prije dva tjedna mi dosla skripta od kolegice Earitarke (bez zakona o radu)...i eto, meni bilo dosta...

tak da, ako vam gori pod petama (meni u neku ruku je, zbog uvjeta za parcijalu trece) i imate dosta slobodnog vremena...moze se

i da, ak kaj znaci, izvanredni sam student

neozbiljna

pozdrav kolege.. slušala sam danas ispit kod profesorice gregurev. dojmovi.. kada vidi da znaš ne pita puno pitanja, kada zapinješ pita malo više podpitanja ali njima usmjerava prema odgovoru,. poprilično strpljiva i korektna..
pitanja :
1. Prava u mirovinskom osiguranju.
2.Obveza savjetovanja radničkog vijeća
3.Odgovornost radnika za štetu
4.matična evidencija u mirovinskom osiguranju
5. program zbrinjavanja viška radnika
6. prava za vrijeme nezaposlenosti
7. podaci koje poslodavac ne smije pitati prilikom zaposlenja
8.zastara potraživanja iz radnog odnosa
9. novčana naknada po zakonu o obveznom zdrastvenom osiguranju (tko je isplaćuje, što kod dugotrajnog bolovanja)
10. staž osiguranja i mirovinski staž
11.obveze korisnika privremenog zapošljavanja
12.vrste i obilježja rodiljnih i roditeljskih potpora (trajanje rodiljnog, i roditeljskog dopusta)
13. arbitražna odluka u postupku arbitraže
14.sudski raskid ugovora o radu
15. utvrđivanje tjelesnog oštećenja i invalidnosti
- ako sam neko pogrešno zapisala neka me isprave oni koji su bili tamo :))

ANA1003

ja sam prošla kod prof. Grgurev i sve pohvale za nju! pitala me profesionalnu rehabilitaciju, zaštita radnika privremeno nesposobnih za rad i sadržaj ugovora o radu za stalne sezonske poslove, 3 sam dobila :)

neozbiljna

bila u ulozi slušača kod gotovca. toliko sam se raživcirala na tom ispitu. a samo sam slušala.. Lik si je tako super sam sa sobom, i tako uzvišen, i baš voli gazit ljude, živcirat ih , tražiti pitanje koje sigurno nećeš znati. izvučeš dvije kartice, i ne da ima 100 podpitanja nego ima 100 pitanja iz drugih zakona uopće ne vezanih za tu karticu. krene sa ZOR-om i ZODS iz svakog po 5 pitanja, i slijede ostali zakoni po 2 3 pitanja iz svakog. ne zna literaturu pa malo pita i zakone koje ne moramo naučiti, i dođe pa sruši kolegicu zbog zakona o dobrovoljnom zdrastvenom..a kolegica na ostalih 23 pitanja odgovara na svako.ali on kaže da je ne može pustiti jer ne zna zdrastveno. grr..
Dok ispituje baca se po onom stolcu, dopisuje, razgovara na mobitel, lupka kemijskom, i ono što znaš da zaboraviš. Jedino pozitivno je da ako sve znaš da ćeš proći. Pitanja slijede. i samo da kažem da popis pitanja se odnosi samo na dvije kolegice. dalje nisam slušala..
1.zaštita posebnih prava radnika
2.povjerenik zaštite na radu, tko ga određuje na koji način
3.višestruka diskriminacija
4.rodiljni dopust- može li ga koristiti muškarac
5.odbora sindikata za kolektivne pregovore- biranje sindikata
6. razlika udruge radnika i sindikata (to je pitao curu jer je ona spomenula to dvoje, ali mislim da je to jedno te isto)
7.temeljne obveze i prava iz radnog odnosa
8.određivanje mirovine, mirovinski faktor
9.produžene primjena kolektivnog ugovora
10.sudski raskid ugovora o radu
11.državna služba za određeno vrijeme
12.zapreKe za prijem u DS.
13. može li se raditi u ds na temelju ugovora o djelu
14.prava trudnice
15.jednokratna novčana potpora za novorođeno dijete
16.uznemiravanje
17.mirovinski faktor kod obiteljske mirovine
18. kako se dijeli obiteljska mirovina
19. kontrolni pregled u mirovinskom osiguranju (koga se ne upućuje)
20.revizija u mirovinskom (tu je pitao punoo toga,. neke vrste)
21. naknada plaće za vrijeme bolovanja, tko isplaćuje. od kada do kada. na čiji teret ide
22.doplata u zdrastvenom osiguranju
23.naknada troškova prijevoza- u kojem iznosu se naknađuju troškovi
24. evidencije- koje su, dvije liste-tko je na kojoj
25.tko ima pravo na novčanu naknadu kod nezaposlenosti (moraju se znati sve iznimke pr kod sporazumnog i izvanrednog otkaza)
26.premještaj u državnoj službi
27.prestanak državne službe
28.proširenje kolektivnog ugovora
29. Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora
30. utvrđivanje tjelesne oštećenosti- invalidnosti.. kada postoji,
31. aktualna vrijednost mirovine

akascha

Koliko vremenski traje ispit? Zanima me da li je potrebno tražiti cijeli jedan slobodan dan na poslu. Hvala :tongue2:

comrad

Koliko vremenski traje ispit? Zanima me da li je potrebno tražiti cijeli jedan slobodan dan na poslu. Hvala :tongue2:
ako ti se zuri, napomeni to profesoru/ici i bit ces prva ili medju prvima na redu...

meni je ispit trajao sveukupno oko pola sata (bio sam drugi po redu)...no to sve ovisi i o tvom znanju i znaju kolega/ica koji ce izaci na rok...

i u nadi da profesori nece kasniti na ispitivanje, tak da mislim da ti ne treba cijeli dan slobodni. sretno ;)

kiki-vž

Meni se čini da je kod Gotovca nemoguca misija proc. I da nijedna od ovih skripti ne koristi kod njega...nego baš zakoni od prvog do zadnjeg članka. Skidam kapu svakom tko je prošo kod njega.

ivana2804

jel netko možda zna kako se rotiraju profesori po ispitima, ako sam sad dobila gotovca koga ću na sljedećem roku

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel netko možda zna kako se rotiraju profesori po ispitima, ako sam sad dobila gotovca koga ću na sljedećem roku
a to ti nitko nezna osim teta u referadi...zadnja dva puta sam ispala kod grgurev...sad ko zna

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks